VITASS Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 Zúžil jsem okruh budoucích hodinek na následující kousky: LONGINES SPORT COLLECTION L3.657.4.56.7 černá keramika na tahu a lunetě LONGINES SPORT COLLECTION L3.657.4.56.2 na gumě LONGINES SPORT COLLECTION L3.657.4.56.6 ocelový tah LONGINES SPORT COLLECTION L3.657.4.06.7 šedá keramika na tahu a lunetě Budu rád za Vaše osobní zkušenosti a názor na ty barvy. Popřípadě se na keramiku vykašlat a jít do ocelové klasiky. Nemůžu je sehnat nikde v ČR skladem, abych je vyzkoušel. Díky Víťa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 Kup si ty levý spodní - keramika na lunetě + ocelovej tah. Ty jsou hezký. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 (upraveno) Cerna keramika na tahu a lunete pusobi trochu jako zebra, je to hodne kontrastni. (coz muze byt pro nekoho vyhoda)Cerna luneta a ocel tah je v realu snad jeste horsi, vypada to, jako by ten tah nebyl urcenej k tem hodinkam.Na gume z toho mas vylozene divery, ktery ale nevypadaji jako uplny divery (jako treba Hydro Conquest), tuto kombinaci jsem vsak nevidel nazivo. (ok volba, pokud trvas na keramice a chces sportovni hodinky)Seda keramika je ok, neni to tak kontrastni a mas z toho univerzaly jak ke kosili, tak do vody. Ja osobne jsem keramiku zavrhnul uplne a sel do ocelovych s cernym cifrem z nekolika duvodu:Cena za keramiku je o dost vyssi (za ty prachy muzes mit lepsi hodinky od jineho vyrobce).Stejne budes mit obecne nejvic poskrabanej tah zespod a trosku bocni strany pouzdra (kupodivu lestenou lunetu mam hodne ok), takze keramika tady z hlediska oteruvzdornosti nehraje vyznamnou roli.To co na fotkach neni dobre videt je rozdil u indexu. Ocelovy model ma lestene indexy 12 a 6 jak zrcadlo, zatimco keramicke modely je maji bile vyplnene tak jako ostatni indexy (bezduvodne, protoze to neni lumi) a nevypada to uplne dobre (jen muj nazor).Ciste ocelovy model z teto rady imho asi nejvice splnuje motto firmy "Elegance is an attitude" Upraveno 5. června 2012 uživatelem Topkan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VITASS Odesláno 5. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 Ja osobne jsem keramiku zavrhnul uplne a sel do ocelovych s cernym cifrem z nekolika duvodu: Cena za keramiku je o dost vyssi (za ty prachy muzes mit lepsi hodinky od jineho vyrobce). Celkem jsi to trefil, hledám něco sportovnějšího a zároveň zajímavého. Ocelové s černým cifrem mi přijdou takové obyčejné. Napadá tě nějaká zajímavá koupě do 40k??? Moc se mi líbí Carrery, ale to je jinej price. Co se týče Longines Conquest, tak se chci podívat na jedny s keramikou na gumě, které mají ve Zlíně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 (upraveno) Celkem jsi to trefil, hledám něco sportovnějšího a zároveň zajímavého. Ocelové s černým cifrem mi přijdou takové obyčejné. Napadá tě nějaká zajímavá koupě do 40k??? Moc se mi líbí Carrery, ale to je jinej price. Co se týče Longines Conquest, tak se chci podívat na jedny s keramikou na gumě, které mají ve Zlíně. Sportovni hodinky do 40... nejaky Orisky, Raymondy, Fortisy, X-Windy, i ty Tagy by se vesly..je toho spousta. Projdi si prodejni vlakno, treba se ti neco zalibi. Nebo trvas vylozene na novych? Uvidis jak se ti budou libit ty gumaky ve Zline. Upraveno 5. června 2012 uživatelem Topkan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 5. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2012 Sportovni hodinky do 40... nejaky Orisky, Raymondy, Fortisy, X-Windy, i ty Tagy by se vesly..je toho spousta. Projdi si prodejni vlakno, treba se ti neco zalibi. Nebo trvas vylozene na novych? Uvidis jak se ti budou libit ty gumaky ve Zline. za mě L3.657.4.56.7. černá keramika vypadá skvěle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VITASS Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2012 Sportovni hodinky do 40... nejaky Orisky, Raymondy, Fortisy, X-Windy, i ty Tagy by se vesly..je toho spousta. Projdi si prodejni vlakno, treba se ti neco zalibi. Nebo trvas vylozene na novych? Uvidis jak se ti budou libit ty gumaky ve Zline. Jojo, ta osobní prohlídka bude asi nejužitečnější. Přemýšlím i o postupu, že bych je koupil na gumě a až budu plně rozhodnutý o tahu (někde je na živo uvidím) tak bych si ho pořídil na střídání. To by akorát asi vyřadilo z výběru tu šedou keramiku. Nejsem si jistý, jak by to pasovalo na černou gumu. Ale mrzí mě na nich, že ty ručičky nemají lumi, plastický ciferník a plastické logo Prodejní vlákno projíždím již delší dobu a nic nad čím bych vážněji přemýšlel jsem nenašel. Pouze jedny poršačky a se už prodaly. Jinak jsem na chrono24 skvělé ap pro iphone projel skoro všechny známější prodejce a ty longines se mi líbí asi po carrerách nejvíce. Ještě jsem měl v merku Fortis B42 Flieger black limited na gumě. Ale ty už mi přijdou sportovní moc. Pokud máš nějaké zajímavé návrhy, tak prosím o konkrétní typ. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VITASS Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2012 Jinak posílám nějaké fotky Topkanovi "zebry" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2012 Jojo, ta osobní prohlídka bude asi nejužitečnější. Přemýšlím i o postupu, že bych je koupil na gumě a až budu plně rozhodnutý o tahu (někde je na živo uvidím) tak bych si ho pořídil na střídání. To by akorát asi vyřadilo z výběru tu šedou keramiku. Nejsem si jistý, jak by to pasovalo na černou gumu. Ale mrzí mě na nich, že ty ručičky nemají lumi, plastický ciferník a plastické logo V tom je prave ta potiz, nemaji lumi aby byly sportovni a k obleku se hodi vic ty ocelovy. Sedou keramiku si s tou cernou gumou moc neumim predstavit. Cifernik docela plasticky je. Vnitrni luneta je zkosena a potistena minutovyma indexama a hodinove indexy jsou sice placate, ale lepene, takze to pusobi porad plasticteji nez kdejake pilotky. A to ajznbonacky logo je narozdil od napisu stribrny a ma citelne hrany. Ale nedokazu urcit, jestli je lepeny nebo tisteny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crus Odesláno 8. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2012 Logo Longines je bohužel tištěný, indexy neluminescenční.Já zakoupil model s černou keramickou lunetou a s ocelovým tahem, který jsem ihned vyměnil za černý kožený pásek. Používám je jako hodinky k obleku. Kdyby měl někdo zájem o nepoužívaný ocelový tah, napište.Ocelovou lunetu ve vysokém lesku nedoporučuji, velmi rychle se narozdíl od keramické poškrábe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 8. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2012 tou keramikou na tahu chcel asi basnik okrem ineho predist desk-diving smuham, ktore su inak na tomto type tahu v oceli dost zasadne. Viem to, mam troje hydroconquesty v oceli. Inak ocumoval som ich s keramikou nedavno v butiku nazivo a plasticke sa mi zdaju dost, plasticke je to logo s kridlami, dalej indexy, aj cisla 6 a 12. Lumi by som nevidel ako nejaku tragediu rucky sa vdaka sklonu hran hodne lesknu a vyuziju aj slaby odraz. Proste ak je dost svetla na to aby si sa nepotkol na nocnom chodniku tak je aj dost svetla aby si odcital cas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 9. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2012 tou keramikou na tahu chcel asi basnik okrem ineho predist desk-diving smuham, ktore su inak na tomto type tahu v oceli dost zasadne. Viem to, mam troje hydroconquesty v oceli. To jo, ale tim, ze jsou keramicky jenom prostredni clanky tahu, nema to vubec smysl zohlednovat pri vyberu, protoze zbytek tahu bude zespod stejne poskrabanej jak cert. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VITASS Odesláno 9. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2012 Dnes dopo jsem se zastavil v tom Zlíně, abych se podíval na ty s černou lunetou na gumě. Byly vážně pěkný, akorát ta guma mi přišla taková obyčejná jinak luneta moc pěkná a celkové provedení mi přišlo hezky vyladěné a vyvážené. Dokud jsem je měl v živé paměti, tak jsem se vydal zpátky do Olomouce a hezky zčerstva se vydal na TAGy Carrery chronometry s tachymetrem na černé lunetě viz výše ve vlákně. A porovnával, jestli by nebylo lepší koupit Carrery z druhé ruky za cca 38 a nebo nové Longines za 31. Jestli jsou Tagy o tolik hezčí a lépe zpracované. Resumé dle mě: Vím, že porovnávám neporovnatelné (tagy jsou chronometry), ale ty Carrery jsou o dost tlustší (samozřejmě). Myslel jsem si, že se vypouklé dýnko schová do kůže a hmoty zápěstí, což se nepotvrdilo a hodinky celkem dost odstávali. Byly na gumě a provedení spony my přišlo daleko lepší i ta guma taková "honosnější" jestli to tak vůbec jde říci. Ale takový celkový rozdíl v poměru cena/kvalita materiálů a zpracování mi nepřišla. Nepopírám, že značka Tag Heuer má určitě lepší zvuk a lépe si drží cenu než Longines. Zatím jsem tak na 80% rozhodnut pro tu verzi s keram. lunetou na gumě. BUDU VDĚČNÝ ZA VAŠE NÁZORY. A nejvíc, pokud zhodnotíte variantu nové Longines kontra použité Carrery Jinak si myslím, že mi celkem pásly a do budoucna bych k nim přihodil ocelovej tah na střídačku a bude vymalováno! P.S. - všiml jsem si, že korunka byla v zastrčeném stavu cca 0,5 - 1mm odskočená od těla hodinek, a když jsem se ji pokusil zamáčknout, tak pružila. Na fotkách to tak ale není. Nevíte jak je to možné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VITASS Odesláno 9. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2012 Používám je jako hodinky k obleku. Kdyby měl někdo zájem o nepoužívaný ocelový tah, napište. Jenom zatím tak orientačně, za kolik by sis představoval, že bys ho prodal? Díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 12. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2012 (upraveno) VITASS: Neplest si chronometr s chronografem. Carrery jsou chronografy.Jestli je lepsi koupit jete TAGy nebo nove Longiny je ciste na tobe a tvych preferencich. Obe znacky (i oba modely) maji sve plusy a minusy a nerekl bych, ze by si jedny drzely cenu vyrazne lepe nez druhe. Taky neni tak jednoznacne, ktere maji lepsi zvuk a jestli je to vubec vyhoda. A kvalita zpracovani v tehle kategorii je u obou modelu srovnatelna.Korunka je sroubovaci, cili byla vysroubovana a pripravena k natazeni hodinek, pripadne vytazeni do serizovaci polohy. Neni se ceho bat, proste kdyz zatlacis (ano pruzi) a zasroubujes, bude kompletne dolehat k pouzdru a zaruci vodotesnost. Upraveno 12. června 2012 uživatelem Topkan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crus Odesláno 6. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2013 Jenom zatím tak orientačně, za kolik by sis představoval, že bys ho prodal?Díky za info Nemám tušení. Pokud tě to ještě zajíma, tak přes SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se