hejdik Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Zdravím kolegové.Dovoluji si přidat doufám stručnou recenzi na již v nadpisu zmíněné hodinky,jak jsem slíbil v chlubícím vlákně. Možná by bylo dobré na začátek zmínit,proč právě tyhle hodinky.Vzhledem k tomu,že řácké mechanické hodinky jsou a zřejmě dlouho budou mimo mé reálné možnosti,tak jsem se rozhodl pořídit quartz.A když už teda,tak jsem chtěl aby to tedy alespoň nebyl obyčejný quartzík,ale něco elektronikou více našláplého.Tedy jsem se rozhodl pro solar řízený rádiem (ať si kluk té moderní technologie užije)No a protože mám sportovně založenou dušičku,tak jsem vybíral něco sportovněji vyhlížejícího a plavání ve vodě odolného.Volba tedy padla na uživateli ověřenou klasiku a kvalitu v quartzových hodinkách - CASIO Edifice. Takže odkud to vzít nejdřívě? Tak asi od funkcí ciferníku:Co se týká hlavních ručiček,tak ty mají standartní funkci měření času.Velká sekundovka kromě klasické funkce ukazuje ještě potvrzení o příjmu signálu a zapnutí/vypnutí alarmu. Kromě základního disponují hodinky čtyřmi dalšími subcifry.Ten vlevo ukazuje dny v týdnu a slouží i pro přepínání mezi jednotlivými mody: měření času-stopky-nastavení letního /zimního času a alarm.Ten tmavý uprostřed slouží pro měření 1/10 sekund v modu stopek pomocí velké sekundovky.Pravý subciferník ukazuje čas ve 24 hodinovém formátu a lze na něm nastavit i zobrazení času v jiném časovém pásmu a dále v modu stopek odpočítává sekundy -bílá ručička a minuty-červená.Dolní cifr uprostřed slouží jako doplňkový k pravému a zobrazuje taktéž 24 hodinový mod času(kratší konec ručky od 6 do 18 hod,delší od 18 do 6 hodin)Hodinky jsou vybaveny vnitřní otočnou lunetou pro odečet času,která se otáčí pomocí hlavní korunky na pravé straně hodinek.Korunka se ovládá poměrně dobře.No a samozřejmě ještě ukazatel data s funkcí atomatického kalendáře do roku 2099.Ručky a indexy jsou opatřeny luminiscenční barvou,která po osvitu poměrně pěkně svítí,ale ne moc dlouho,takže lumi slouží spíše pro čtení času při krátkodobých přechodech ve stížených světelných podmínkách. No a nyní k pouzdru.Velikost pouzdra je cca 43mm bez korunky(46mm s korunkou),hrany konců nožiček mají rozteč cca 50mm a výška hodinek činí cca 13mm.Pouzdro je v upraveno v kombinaci broušeného a leštěného povrchu.Horní pevná luneta s vyobrazenými kody časových pásem má černou PVD úpravu.Pouzdro má celkem dobrý anatomický tvar,který dle mého soudu padne na ruku s obvodem cca 18cm (prostě asi jako mám já)Kromě výše zmíněné korunky pro otáčení vnitřní lunety jsou hodinky vybaveny čtyřmi tlačítky pro ovládání funkcí (snad nemusím detailně popisovat,páč by to bylo na dlouho)Tlačítka a korunka na pravé straně je dostatečně chráněná masou ocele,která má i pěkný designový efekt.Na bocích nožiček se nachází hlavičky šroubků,které mají ovšem pouze designový význam a mají zřejmě evokovat šroubovací stěžejky. Tím se pomalu dostáváme k tahu.Ten disponuje šířkou 22mm a je pro mě menším zklamáním,protože koncovky jsou plechové a ne celokovové,jako ostatní články.To trošku nechápu,když i některé o polovinu levnější modely Casio Edifice calokovové koncovky mají....Dále tah lehce vrže ,ale snad se to časem rozchodí.Jinak je tah poměrně pohodlný ,netahá a má příjemně fungující sponu.V krátké době plánuji doplnit hodinky nějakým fešným řemínkem. No tím se pomalu dostávám na konec svojí recenze.Po dobu necelého týdne co hodinky vlastním se mi podařilo prokousat návodem a pochopit jak hodinky fungují,což považuju za úspěch,protože po té co jsem si poprvé přečetl návod,tak jsem myslel že to fakt nedám,ale povedlo se a vše funguje jak má a snad dlouho bude.Pokud by chtěl někdo vyzvědět nějakou informaci,na kterou jsem zapoměl či opoměl,tak se ptejte a pokud budu vědět,tak rád zodpovím. Přikládám pár fotek,které jsem narychlo napráskal a eventuelně budu postupně doplňovat o další tématické fotky.Děkuji za pozornost a snad se vám hodinky budou líbit alespoň z poloviny jako mě.Mě se totiž líbí moc!
wotanek Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Gratuluji k parádním hodinkám! Jen dotaz k tomu, jak se nosí při udávané hmotnosti 167 g.?
Rudykopalsson Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 gratulace... na mě sice trochu divočina, ale jinak gut:-)
hejdik Odesláno 20. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Gratuluji k parádním hodinkám! Jen dotaz k tomu, jak se nosí při udávané hmotnosti 167 g.? úplně v pohodě Jelikož jsem zvyklý na těžší hodinky,tak je v podstatě skoro nevnímám na ruce.
Dantechno Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Rada Edifice me sice moc nebere ale presto dekuji za peknou recenzi.
Bull is Bull Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 (upraveno) Ta vnutorna otocna luneta ma dostala. Maju aj osvetlenie alebo len lumiscencny nater.Mas nejaku fotku v tme? Apropooo nech dobre sluzia a gratulujem. To,ze casio dava tazko pochopitelny navod k hodinkam viem podla svojich GW3000.Musel som ich poslat priamo do casia na nastavenie. Upraveno 21. června 2012 uživatelem Bull is Bull
hejdik Odesláno 21. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2012 (upraveno) Ta vnutorna otocna luneta ma dostala. Maju aj osvetlenie alebo len lumiscencny nater.Mas nejaku fotku v tme? Apropooo nech dobre sluzia a gratulujem. To,ze casio dava tazko pochopitelny navod k hodinkam viem podla svojich GW3000.Musel som ich poslat priamo do casia na nastavenie. Osvětlení nemají. Lumi je na ručkách a na indexech. Svítivost mají velice pěknou ,ale poměrně krátkodobou,jak jsem psal. Upraveno 21. června 2012 uživatelem hejdik
hejdik Odesláno 26. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2012 Přidávám doplňující informaci,O víkendu jsem s hodinkami absolvoval koupání v Aquaprku,včetně několika sjezdů po skluzavce a pár skoků do vody.Hodinky obstály bez ztráty kytičky,takže vodotěsnost OK.
chicon Odesláno 27. června 2012 Nahlásit Odesláno 27. června 2012 Výborná recenze na krásné hodinky taky o nich uvažuju
misoo Odesláno 27. června 2012 Nahlásit Odesláno 27. června 2012 nie som zastancom komplikovanych cifernikov, no nejako mi to tuna nevadi, hodinky posobia velmi zaujimavo. pacia sa mi kombinacie roznych urovni sedej a sedia ti dokonale
klonx Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 Casio EQW M710DB-1A1 Ahoj.Nemáte prosím někdo k těmto hodinkám český manuál? Mám jen portugalský a na netu je jen v angličtině.
Martin JJJ Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2013 Tah mají pěkný, jen mi někdy přijdou přeplácané ciferníky, kdyby se nad tím japončíci trochu zamysleli, tak z toho udělají parádní kukačky....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se