parnistroj Odesláno 24. června 2012 Nahlásit Odesláno 24. června 2012 Zdravim vespolek. K cemu je dobra vterinovka s lumi teckou na opacnem konci rucicky jako to maji treba tyhle Seika nebo tyhle Citizen (ten vetsi obrazek)? Lumi na vterinovce je pak jen kvuli tomu, aby i ve tme nebo pod vodou bylo videt, ze hodinky nestoji nebo to ma i nejaky jiny ucel, na ktery jsem ve sve debilite neprisel? Dik.
gougy Odesláno 24. června 2012 Nahlásit Odesláno 24. června 2012 (upraveno) Ono i když je lumi vrstva na "správném konci" tak to ve tmě moc nepomáhá Takže bych to viděl tak, že jsi na to kápnul - prostá kontrola (a krása) pohybu. Edit: ale možná mě někdo s něčím novým překvapí (jako každý den tady) Upraveno 24. června 2012 uživatelem gougy
Petr_P Odesláno 24. června 2012 Nahlásit Odesláno 24. června 2012 Ano, je to tak. 1) Lumi v tomto případě slouží jen k noční indikaci, že vteřinovka (tedy celé hodinky) běží.2) Navíc je to o estetice. Opticky se snaží vyvážit dlouhou tenkou a elegantní ručku vteřinovky nějakým stejně estetickým protikusem, který se ale neztratí nad protikusy hodinové a minutové ručky.3) Navíc je to o "fyzice". Potřebují hmotově vyvážit sekundovou ručku - proti dlouhé tenké vteřinovce je na krátkém rameni větší hmota kulatého zakončení s hmotou svítivého nátěru navíc.
parnistroj Odesláno 24. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2012 Prave ze esteticky mi to dost vadi Je tim trochu (dost) potlacena prave ta "smerovost" rucicky. Navic vidim to pouze u japonskych hodinek, nicmene muj rozhled je pomerne zanedbatelny. Ale jasne, proti gustu zadny disputat.
Petr_P Odesláno 24. června 2012 Nahlásit Odesláno 24. června 2012 Nekoukej na statické fotky. Zkus se podívat na nějaké video nebo ještě lépe na reálné běžící hodinky. Lidský zrak by se měl fixovat na tu dlouhou část vteřinovky a tu kratší část by měl potlačit. Jednak proto, že delší část je lépe vidět, jednak proto, že běží rychleji (u quartzů skáče rychleji). Přestože obě části vteřinovky mají stejnou úhlovou rychlost, tak většina té dlouhé části má rychlost absolutní větší, neboť obíhá po větším poloměru.
parnistroj Odesláno 24. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2012 Tak se na to koukam a ono je to asi taky o delce te protilehle casti rucicky ci presneji o pomeru delek - mi to vadi, kdezto moc ne. Nebo blizkosti toho lumi bodu k indexum? Sam nevim.
instant Odesláno 27. června 2012 Nahlásit Odesláno 27. června 2012 Tak se na to koukam a ono je to asi taky o delce te protilehle casti rucicky ci presneji o pomeru delek - mi to vadi, kdezto moc ne. Nebo blizkosti toho lumi bodu k indexum? Sam nevim. ..no, ci to nebude nakoniec tym ladnym plynulym pohybom toho hnusneho terčíku, kolego
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se