Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rad bych se dozvedel jak vlastne funguje Ebay. Je Ebay.com materska stranka regionalnich Ebay.de, ch .... ? Jinymy slovy najdu na Ebay.com to same co na nemecke, svycarske ci jine Ebay (pokud teda zadam do vyhledavani worldwide)?

Na svycarske Ebay me neskutecne stve, ze u "znackovych" hodinek (napr. si vyfiltruji IWC) se vyroji tuny Estan, Triasu apod. Jak tedy konstruktivne hledat tak aby clovek nemusel prochazet vsechny Ebay co jich je?

Odesláno

zalezi jestli prdejce prodavajici na regionalni strance chce aby byla jeho vec i na .com - v advanced search na ebay.com muzes nastavit jestli hledat jen v .com nebo worldwide, na ebay.co.uk muzes hledani omezit na EU

Odesláno

Prave se snazim prihazovat u jedne polozky a po kazdem prihozeni mi to napise ze me nekdo (furt jeden a ten samy) prhodil o pul libry. Predpokladam tedy ze to ma nastaveno na utomat po pul libre do nejake hranice. To by me zajimalo jak by dopadl souboj dvou automatu :) jestli by to hned vyskocilo na horni limit prvniho a druhy by ho prehodil - teda kdyby jeho limit byl vyssi.

Odesláno

to neni automat ale ebay - nastavujes svou maximalni castku kterou chces nastavit - pokud ma nekdo nastaveno vice nez ty automaticky se prihodi dalsi minimalni prihoz az do jeho maxima...

Odesláno

Tak takhle to tedy urcite nefunguje. U jine polozky tehoz (prodavajici ma vice kusu - je to mp3 player) jsem napsal 15 liber. Pritom nejnizssi nabidka do te doby byla 10 liber. A v tuto chvili jsem high bidder s 15 librami :( zadne postupne automaticke prihazovani. Ale vim ze to tady nekdo pouzival. Ze nastavi nejvyssi nabidku, vysi prihozu a jde spat. Rano se podiva jestli a za kolik ev. vec vydrazil.

Odesláno

Ha!!! Mozna funguje :) je tam napsano, ze jsem dal nejvyssi nabidku 15 liber, ale aktualni nabidka je 10,5 liber - a jsem nevyssi bidder. To jsem z toho janek. Zadnou vysi prihozu 0.5 libry jsem nikde nepsal???

Odesláno

doporucuju prostudovat si napovedu.. a imho to tak urcite funguje - par veci jsem uz drazil :)

aukcni managery jsou zas o necem jinem, tohle je proste vlastnost ebay systemu

Návštěvník Kamil
Odesláno
Ha!!! Mozna funguje :) je tam napsano, ze jsem dal nejvyssi nabidku 15 liber, ale aktualni nabidka je 10,5 liber - a jsem nevyssi bidder. To jsem z toho janek. Zadnou vysi prihozu 0.5 libry jsem nikde nepsal???

Vysvětlete mu to už někdo nebo se z něj "zvencnu"

Odesláno

Neni treba :) O to vysvetleni prave jde.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Teď mě nechytej za slovo (částky), ale na Ebay je to nastavené tak, že se automaticky přihazuje určitá částka, až do výše tvého limitu. Řekněme, že u liber je to nastavené tak, že částka, o kterou se automaticky navyšuje činí do konečné prodejní ceny zboží 20 liber 0,5 libry, při prodejní ceně 20-50 liber se navyšuje o 1 libru, při prodejní ceně 50-100 liber se navyšuje o 2,5 libry, při prodejní ceně 100-500 liber se navyšuje o 5 liber, atd.

Takže když máš maximum 15 liber a někdo přihodí 11 - navýší se automaticky tvoje kupní cena na 11,5. Kdyby někdo přihodil 20 liber - navýší se automaticky jeho kupní cena o 0,5 libry nad tebe, takže na 15,5. Kapišto???

Odesláno

Kapisto nacelniku. Dekuji za vysvetleni.

Ted jen hypoteticky: ten manik /viz.vyse/ teda vydrazi za 15,5. (samozrejme pokud ho nikdo neprehodi) Samo od sebe se to na tech jeho 20 (nebo 100 kdyby tam dal 100), ktere zadal nezvedne?

Staci: ano - je to tak/ne - neni to tak

Návštěvník Kamil
Odesláno

ano - je to tak

...a prodávající se nikdy nedozví, kolik byl maximální příhoz

Návštěvník Kamil
Odesláno

Dekuji.

Nemáš zač. Co si člověk neudělá sám...:lol:

Odesláno

jen tak mimochodem v ebay inboxu mam informaci o tom, ze nejaci typci ve statech se prave kvuli toho s ebay soudi, ze pry ebay umele zvysovala maximalni cenu bez skutecne existujiciho drazitele :) treba jeste dostaneme nejake odskodneni :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...