Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, sice se o kapesní hodinky vůbec nezajímám, ale zajímalo by mě zda o nich víte něco bližšího. Trochu jsem je přeleštil, aby na ně bylo vidět. Jsou sice v děsném stavu a nejdou, ale památka je památka.

Budu rád za každou informaci ( rok, značka, atd. )

Díky

post-14980-005804100 1342080032.jpg

post-14980-004611400 1342080043.jpg

post-14980-043834200 1342080051.jpg

post-14980-063662600 1342080061.jpg

Odesláno (upraveno)

No roskopfky, no - co víc říct. Tipuju 1920 plus mínus autobus. Ciferník je nepoškozený, pouzdro je z nějakého sajrajtu a asi jen poniklované, proto rezne. Kdyby se nechaly vyčistit (možná by stačila i jen ultrazvuková pračka ale obecně je tyhle staré zašlé kousky lepší čistit v tekutině) tak budou docela pěkný. A pouzdro se dá nechat znovu poniklovat. V nejhorším se dá použít i Niklík a udělat si to doma v kastrolu - je to lepší než nic a vyrezlý fleky to docela pěkně zakreje.

Edit: Vlásek tam je i když nějakej šišózní, zoubky od natahování vypadají krapet ožužlaný a jako kdyby dřely. Ale vyčištění a namazání dělá divy - zkus nějakého hodináře.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Už na první pohled to byly tehdejší superultralevné hodinky. Vše je vyrobené jednoduše vyražením z plechu, včetně setrvačky. Já bych s tím nedělal vůbec nic a nechal bych to jako památku tak jak to je.

Odesláno (upraveno)

Já bych se ještě zeptal Karlose, jestli sem ještě nakoukne - proč myslíš, že je ten cumprdlík na nastavování ruček tak šejdrem ? Ten strojek v pouzdře přece nemůže být posunutej, ne ? Že by to někdo přesadil do jinýho pouzdra ?

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

No jo, už to taky vidím, cumprdlík je úplně vedle vodítka, ve kterém by správně měl být. Strojek fakt pootočit nejde, tak mě napadají tři možnosti: výměna strojku, výměna pouzdra a nějaká úprava té páky pod cumprdlíkem, která by si vynutila dát ho o kousek vedle. Ale jak koukám, strojek v horní pravé části nějak nedoléhá k pouzdru, takže asi fakt proběhla nějaká výměna.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...