Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím všechny zkušenější o radu. Všimnul jsem si u svých Fortis Marinemasterů, že při vytažení stěžejky při nařizování času se malinko asi o půl milimetru posune i strojek. Při zamáčknutí skočí strojek opět o půl mm zpět. Už jsem měl ten pocit dlouho, ale včera jsem si dal pozor a fakt se strojek šoupe sem tam. Zatím tedy ne volně, že by kloktal, ale šoupe. Stalo se vám to někomu? Přitom jsem na ně kolikrát opatrnější než na manželku, takže hrubé násilí se na nich nekonalo. Co s tím. Jsou 4 měsíce staré. Chápu že je to jen uvolněný šroubek na uchycení strojku, ale otevřít se budou muset. Mám je reklamovat hned nebo počkat až na konec záruky ? Mám obavy, že mi bude řečeno, že jsem si to způsobil sám neopatrným zacházením, ale vysvětlujte hodinářům, že to je vyloučená věc. Prosím o radu. Sakra kolik musí člověk dát za hodinky, aby byly v pořádku. Měl jsem mraky levných hodinek a nikdy jsem se s podobným problémem nesetkal.

Odesláno

Zkus se o tom poradit v Koscomu nebo v hodinářství v Opletalově ulici, vedle garáží, jak se na to budou dívat. Otevření bych se tolik nebál, nemělo by se při tom s nima nic stát.

Odesláno

Pochybuju, že by ti v Koscomu poradili. Na záruční servis posílají hodinky dovozní firmě Nest s.r.o., která hodinky pošle hodináři panu Městkovi. Takže jestli máš hodinky v záruce anebo nemáš, je lepší zajít rovnou za panem Městkou (tel. 224 813 702), Pařížská 11 (Obchod Carollinum). Hodně zdaru!

Odesláno
Prosím všechny zkušenější o radu. Všimnul jsem si u svých Fortis Marinemasterů, že při vytažení stěžejky při nařizování času se malinko asi o půl milimetru posune i strojek. Při zamáčknutí skočí strojek opět o půl mm zpět. Už jsem měl ten pocit dlouho, ale včera jsem si dal pozor a fakt se strojek šoupe sem tam. Zatím tedy ne volně, že by kloktal, ale šoupe. Stalo se vám to někomu? Přitom jsem na ně kolikrát opatrnější než na manželku, takže hrubé násilí se na nich nekonalo. Co s tím. Jsou 4 měsíce staré. Chápu že je to jen uvolněný šroubek na uchycení strojku, ale otevřít se budou muset. Mám je reklamovat hned nebo počkat až na konec záruky ? Mám obavy, že mi bude řečeno, že jsem si to způsobil sám neopatrným zacházením, ale vysvětlujte hodinářům, že to je vyloučená věc. Prosím o radu. Sakra kolik musí člověk dát za hodinky, aby byly v pořádku. Měl jsem mraky levných hodinek a nikdy jsem se s podobným problémem nesetkal.

Okamžitě dát opravit v rámci záruky. Tady není co řešit.

Ty si před seřizováním hodinek sundaváš řemen (nebo tah)? :D

Odesláno

OK jdu tam, koupil jsem je v Praze v Michelský. Jak bez nich vydržím to sice nevím, ale co se dá dělat :) Nejsem totiž z Prahy, ale zejtra tam jedu, takže dám vědět, jak to dopadlo. Kdybych se nebál, tak je to práce na 15min, sundat víko, dotáhnout strojek a zašroubovat víku. Vzhledem ke stáří hodine 4 měsíce, bych ani nový těsnění nedával.

Odesláno

Reklamoval jsem Fortisy v prodejně, kde jsem je koupil - Koscom. Tam mi řekli, že je posílají firmě Nest, která je výhradním dovozcem a ty je pak pošlou panu Městkovi... viz. můj příspěvek výše. Nest má i na svých stránkách jako servis, ať záruční či pozáruční, uvedeného pana Městku. I na další zásahy (v rámci záruky), jako třeba po roce přezkoušení vodotěsnosti se mám obrátit tam.

Taky nejsem z Prahy a tak jsem byl rád, že se hodinky nemusejí nikam přeposílat a při tom na ně dohlédne fundovaný opravář.

Odesláno

Tak prdlajs na počkání, jsem volal do Michelský, všechno se posílá někam a bude to trvat, tak minimálně měsíc. Teda měsíc na utažení šroubku, to je snad na zápis do knihy rekordů :D Představa, že mi někdo škrábne sklíčko nebo že najdu chlup pod sklíčkem a na tom chlupu blechu,tak to mě děsí. Jdu si dát panáka.

Odesláno

Tak ještě jednou. Vyjádření fy Nest na můj dotaz, kde hodinky reklamovat. Měl jsem složitější "problém" - proto ta zmínka, že to asi nebude na počkání. Počítám, že otevření a utažení je otázkou minuty.

Tedy:

Vážený pane Xxxxxx,

Veškerý servis značky Fortis provádí náš hodinář pan Městka, Pařížská 11

(Obchod Carollinum). Je pravděpodobné, že bude třeba provést pouze regulaci.

Nedomnívám se však, že to bude možné "na počkání", eventuelně to můžete

zkonzultovat přímo s panem Městkou (tel. 224 813 702).

Otevírací doba je všední dny 10-18 s polední pauzou 13-14. Prosíme, vezměte

si s sebou garanční kartu.

S pozdravem

Patrik Chrz

Nest, spol. s r.o.

Ke Dráze 422/4

CZ - 109 00 Praha 10

tel. +420 281 914 170

fax +420 281 915 955

servis@nest-sro.cz

Odesláno

TO Leclerc : Děkuji za cennou radu, nechal jsem se příliš rychle odradit. Bylo to takhle. Volal jsem dopoledne na Vámi uvedené číslo, vzal to někdo z obchodu Carollinum a na dotaz ohledně Fortisek mi řekl, že je neprodávaj a že neví, kdo dělá servis, dokonce volal na nějakého kolegu a ten také nevěděl. NEKECÁM, takhle jsem pořídil. Zavolám tam tedy znovu a budu chtít pana městku jmenovitě, snad mi ho zavolaj nebo daj na něj číslo. Samozřejmě nepočítám, že to bude na počkání, ale týden by stačit mohl. Mám vyloženě volný strojek, když zatáhnu za korunku, popojede za mnou. Uf, snad zítra dopadnu lépěji.

Odesláno

Já tam přišel bez ohlášení, poslali mě do mezipatra, kde je servisní oddělení, pan Městka byl přítomen a při předložení záručního listu mi hodinky vzal do opravy.

Při převzetí hodinek mi řekl, že zhruba za rok mám přijít na zkoušku vodotěsnosti, že mi to udělají na počkání.

Jinak mám na pana Městku mobil: 737 677 776 - je pracovní, tak snad není špatný, když ho tady uveřejním.

Takže se zkus domluvit na tomto čísle anebo tam zajdi bez ohlášení. Každopádně je to autorizovaný servis pro hodinky Fortis, i když je tam neprodávají.

Hodně zdaru!

Odesláno

TO : Leclerc Díky moc za podporu. Stejně nejhorší bude bez hodinek vydržet. Jasně že mám jiný šmuky, ale od tý doby co mám Fortis, tak jsem jiný na ruce neměl. Bude to těžký :(

Odesláno

No to mi povídej! Já byl bez nich tři týdny!!!

Ale všechno špatné je pro něco dobré - pořídil jsem si z antiku krásné, decentní, společenské Doxy...

Uvidíš, třeba to fakt udělají na počkání. A mezi tím si můžeš prohlídnout nějaký ty Pateky, který tam maj.

Odesláno

TO:Leclerc Tak jsem se právě vrátil z Práglu a hodinky se mnou :D Teda klobouk dolů, pan hodinář Městka se mne zeptal odkud jsem a poté udělal utažení strojku, včetně zkoušky vodotěsnosti na počkání. Strojek je uchycen pod packami se šroubkem, takže vyloženě při hrubým násilí by se pohnul vždycky. Ale nyní bych opravdu musel vyvinout hrubší násilí, to se před opravou nedá srovnat. Přesně jak si říkal, patnáct minut a bylo to. Jojo, dobrý a ochotný hodinář, to je jako dobrý rodinný doktor :) Mimochodem, zajímá mne, co ty jsi měl za problém na Fortinskách? Jo a jaký model?

Odesláno

Ještě jedna věc. Už se celkem 3 hodináři shodli, že u kovových tahů Fortisek se při povolování šroubků ulamují jejich hlavičky. Ty pidi šroubečky jsou totiž některé až příliš zalepené Loctitem :( Sám mám doma ulomené 2 šroubečky, naštestí je to na článkách, které mám v krabičce. Dnes jsem taky navštívil Koscom, kde mi prodavač potvrdil, že se mu podařilo včera ulomit 3šroubečky a že švýcarský výrobce z něj udělal ichtyla, prý se taková věc stát nemůže. Tak, a jeden článek tahu stojí 700kč, nevím jestli s DPH nebo bez. Sakra nemyslíte si, že by se k tomu měli stavět čelem a uznávat reklamace? Nebo je něco takového, jako povolit šroubek hodinářským šroubovákem, na vyšší dívčí? Co vy na to, jako svazáci?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...