Přejít na obsah

Prim závislost - konečné stadium

Doporučené příspěvky

Tak jsem koupil jedny Ruhly.... (pouzdro zajímavé, strojek strašný, asi do nich půjde nějaký primácký)... jestli teďka kromě primek a ruskejch začnu ještě s enderáckýma, tak jsem v prd... :suicide_anim:

Dále, aby toho nebylo málo, koupil jsem dneska svoje první G-Shocky (casio digi) - těch je taky docela dost typů (+každý navíc v cca 10 barvách a 10 limitkách), dva další už mám v merku. Ono se řekne digitálky, že jsou jedny jako druhý, ale i tam máte "kultovní" modely, které je třeba z různých důvodů prostě mít.

A poslední - začal jsem ujiždět na voj. hodinkách - zatím mám na cestě jedny indické vintage mechaniky HMT a jedny Trasery s tritiem už doma. Trasery jsou fajn, straším s nima přítelkyni, že jsou radioaktivní :-)

Takže v mém případě se závislost neprohlubuje, ale rozšiřuje. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem koupil jedny Ruhly.... (pouzdro zajímavé, strojek strašný, asi do nich půjde nějaký primácký)... jestli teďka kromě primek a ruskejch začnu ještě s enderáckýma, tak jsem v prd... :suicide_anim:

Dále, aby toho nebylo málo, koupil jsem dneska svoje první G-Shocky (casio digi) - těch je taky docela dost typů (+každý navíc v cca 10 barvách a 10 limitkách), dva další už mám v merku. Ono se řekne digitálky, že jsou jedny jako druhý, ale i tam máte "kultovní" modely, které je třeba z různých důvodů prostě mít.

A poslední - začal jsem ujiždět na voj. hodinkách - zatím mám na cestě jedny indické vintage mechaniky HMT a jedny Trasery s tritiem už doma. Trasery jsou fajn, straším s nima přítelkyni, že jsou radioaktivní :-)

Takže v mém případě se závislost neprohlubuje, ale rozšiřuje. :-)

Gratuluju. Možná prohloubíš jen některé směry...Jo, bastlení s Ruhlama mám taky v plánu, ale sbírat je nechci. Trochu mě dráždí možnost smontovat zajímavé hodinky se strojkem PRIM a pouzdrem RUHLA...

Odkaz ke komentáři

Ono zcizoložit Ruhly a Primky není tak jednoduché, když mi bylo 15 let, také jsem na tom pracoval /to bylo tak před třiceti a více lety,/, ale bez úspěchu. Už si nepamatuji, v čem byl problém. Jisté je ale, že pouzdra z NDR o moc ehm, kvalitnější, než u Primu nejsou. A další věc, vzhledem k velmi častému výskytu obého na trhu by bylo mnoho hodinářů, kteří by to tehdy hojně bastlili. To, že se tak nestávalo svědčí o tom, že ta přestavba bez komplikací nebude. Ono ani verzí poměrně kvalitních a hezkých pouzder z bratrského SSSR a českého highend kalibru nebylo moc časté. Význam má snad jen najít kvalitní nerezové pouzdro šýcarské či dnes čínské a tam kalibr od Primu nabastlit. Nepovede se to ale často a také ne zcela ideálně.....[quote name='straspol' timestamp='1360347914' post='89186

Gratuluju. Možná prohloubíš jen některé směry...Jo, bastlení s Ruhlama mám taky v plánu, ale sbírat je nechci. Trochu mě dráždí možnost smontovat zajímavé hodinky se strojkem PRIM a pouzdrem RUHLA...

Odkaz ke komentáři

Tak to je škoda, Ruhly mají tak mizerný strojek, že díky tomu je pouzdro většinou pěkně zachovalé. Ale myslím, že už jsem tu minimálně jeden takový bastl viděl...

Jinak škrábání barvy z ciferníku těch koček mi nakonec zabral celý večer a to mám hotové jen dva... Dnes je zkusím vyleštit a sestavit.

Odkaz ke komentáři

Ono zcizoložit Ruhly a Primky není tak jednoduché, když mi bylo 15 let, také jsem na tom pracoval /to bylo tak před třiceti a více lety,/, ale bez úspěchu. Už si nepamatuji, v čem byl problém. Jisté je ale, že pouzdra z NDR o moc ehm, kvalitnější, než u Primu nejsou. A další věc, vzhledem k velmi častému výskytu obého na trhu by bylo mnoho hodinářů, kteří by to tehdy hojně bastlili. To, že se tak nestávalo svědčí o tom, že ta přestavba bez komplikací nebude. Ono ani verzí poměrně kvalitních a hezkých pouzder z bratrského SSSR a českého highend kalibru nebylo moc časté. Význam má snad jen najít kvalitní nerezové pouzdro šýcarské či dnes čínské a tam kalibr od Primu nabastlit. Nepovede se to ale často a také ne zcela ideálně.....

Hele, že to je těžký neznamená že je to nemožný <_<

Odkaz ke komentáři

Tak to je škoda, Ruhly mají tak mizerný strojek, že díky tomu je pouzdro většinou pěkně zachovalé. Ale myslím, že už jsem tu minimálně jeden takový bastl viděl...

Jinak škrábání barvy z ciferníku těch koček mi nakonec zabral celý večer a to mám hotové jen dva... Dnes je zkusím vyleštit a sestavit.

Tak to je hláška dne! :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak jsem myslel, že závislost lehce povolí, ale na poště mám dvě zásilky, dneska jsem platil dalších 5 věcí z aukra co vyšlo za poslední týden, z toho 3 konvoluty.... Včera jsem si byl osobně pro jedny hodinky od jedno člena fóra... tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem myslel, že závislost lehce povolí, ale na poště mám dvě zásilky, dneska jsem platil dalších 5 věcí z aukra co vyšlo za poslední týden, z toho 3 konvoluty.... Včera jsem si byl osobně pro jedny hodinky od jedno člena fóra... tak nevím.

To znám. Zatím máš prostě pocit že svoje špičky zvládáš, ale tichounce v koutku duše už vlastně cítíš tu hlubokou propast do které zahučíš jakmile uvidíš na ulici výkladní skříň s nápisem ZASTAVÁRNA nebo BAZAR-ANTIK. Za chvíli se Ti začnou třást prsty na myši a budeš ztracenej. Bez AUKRa nevydržíš ani hodinu a na vybraný aukce si v noci budeš nařizovat budík (PRIM, nádhernej, retro brusel-fantastickej !). Hodinky budeš mít úplně všude doma i v práci. Kdyby měli v pekle na dně kotlů pár vodotěsnejch ELTONů, půjdeš tam dobrovolně a nahoře na obláčcích to radši ani nezkusíš, protože nektar a harfičky tě nezajímají- oni totiž netikaj....

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...