JHonza Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Vážení znalci, kdo poradí:Dostaly se mo do ruky tyto Sporty koupené od slovutného prodejce z Karlína jako funkční. Nejsou moje, mým úkolem bylo je zprovoznit, neb nešly (resp. šly pouze v určité poloze). To se mi vcelku povedlo, ale: jak je možné, že armovák nesedí na indexy, když s ním nikdo nehýbal a navíc je zapasován naprosto pevně. To by se ještě dalo vysvětlit tím, že že ho tam někdo narazil blbě, ale jak jemní znalci nepochybně vidí, je to na každém konci cifru jinak - u 9 skoro sedí, u ostatních je úplně vedle. Taky mě napadlo, že může být nakřivo cifr, ale to těžko. Na kolíčkách je usazen naprosto jednoznačně a strojek je IMHO taky nasazen, jak má být. Napadá vás někoho, jak to vzniklo a co by s tím šlo udělat?A navíc je to bohapustá skládačka, jestli se nemýlím, do těchto Sportů patří 68.3? Je tam 68.4 a ještě v ní původně byl můstek setrvačky z 68.3 (ten jsem měnil i se setrvačkou, patrně naražená hřídel) A celkový stav těchto superhodinek:pouzdro posuďte samikorunka netěsní soudruzi k*va ani omylemtěsnění pod dýnkem zcela zpuchřelédýnko vyleštěné skoro do vysokého lesku Jo a ten hnusný tah z tržnicových digitálek tam nepatří, ten jsem si dal jenom jako pracovní v rámci testování, abych právoplatné majitelce neošoupal fungl novou gumu.
Honza.manta Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Jediné, co mne napadá je, zkusit strčit komplet. strojek i s cifrem do jiných sportů s indexovaným armovákem a porovnat. Vzhledem k tomu, že datové okénko sedí na pohled dobře proti korunce bych tipoval na zmetkový armovák.
alt Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 (upraveno) Krouzek je pod tim sklem pootoceny [coz se snadno stane, spatne se tam to sklo lisuje; mel a nemusel by mit na sobe zobacek, ktery ho presne vymezi vuci pouzdru] a je trochu zmetkovity - u te 9 to taky nesedi. Upraveno 29. července 2012 uživatelem alt
Honza.manta Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Ten zobáček mají tyhle armováky všechny a tenhle typ pouzdra ho má určitě. Z toho usuzuju na zmetkový armovák.
straspol Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Ten zobáček mají tyhle armováky všechny a tenhle typ pouzdra ho má určitě. Z toho usuzuju na zmetkový armovák. Nedokážu si představit, že by se dal armovák takhle zkonit, když to vypadá, že na něm ty minuty mají docela pravidelné rozestupy- nechápu to. Myslím že je vadně natištěný cifr.
Honza.manta Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Proto jsem psal, aby Honza odskoušel kompletní strojek s cifrem v jiném pouzdru s indexovaným armovákem. Mně je divné, že nesedí index armováku na trojce a cifru ano.
JHonza Odesláno 29. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Zkusím to, ale nevím. Ty hodinky jsou sice podivná skládačka, ale cifr je snad originál, ani pod lupou jsem žádné 5 v ČSSR nenašel. Že by ELTON natiskl cifr našišato? Nebo tu je ještě nějaký jiný aftermarket tvůrce?
JHonza Odesláno 29. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Krouzek je pod tim sklem pootoceny [coz se snadno stane, spatne se tam to sklo lisuje; mel a nemusel by mit na sobe zobacek, ktery ho presne vymezi vuci pouzdru] a je trochu zmetkovity - u te 9 to taky nesedi. TO mě napadlo jako první, ale to by snad mělo být hnuté všechno stejně?
turner Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 TO mě napadlo jako první, ale to by snad mělo být hnuté všechno stejně? Koukam na svoje a některý čárky taky nesedí. Zkusim nafotit. 1
sery.vlk Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Pokud to není fotkou, tak je cifr mimo osu: na sedmičce je index skoro u kroužku, na jedničce je mezera třikrát větší.
JHonza Odesláno 29. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Tohle je malinko, u těch "mých" je to mnohem víc. Ale že by opravdu taková výrobní nepřesnost?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se