Přejít na obsah

Parnis v roce 2012

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Teď napíšu něco, za co me tady asi půlka lidí zabije, ale jdu do toho.

Když jsem psal o tom, že pouzdra PARNISů co mám doma se kvalitou neliší od některých švýcarských značek, myslel jsem to vážně, bohužel. Jsem čím dál tím víc přesvědčen, že někteří ,,švýcaři" v Číně nakupují. Není to tak, že na ,,swiss made" potřebujete 100procent švýcarských dílů... Nežerte mne zaživa, dost jsem toho viděl a i koupil. Hodinky v čínských pouzdrech Vám dnes nabídnou v Německu i ve Švýcarsku v ceně 300-2000 eur zcela bez uzardění.

Už to tady bylo kdysi v dávných dobách popsáno. Napadá mně například Revue Thommen, kde byly chybné nápisy na dýnku, protože ten, kdo to kopíroval nerozuměl nápisům a přehodil pímena a celá série byla vadná, ale i přes to ji RT dala do prodeje. Pokud jde o mně, tak mně spíše zajímá kvalita strojku a ta, podle mého, stále stoupá. Je pochopitelné, že výrobní závod dodá strojky v kvalitě odpovíající ceně, jaká je požadována. Když chce montovna strojky v ceně 10 USD, tak je dostane.

Odesláno

Máš naprostou pravdu s tím kopírováním. Ikdyby se kvalita čínských značek dala překousnout, tak některé kopie jsou až legrační. To je číňanům zřejmě jedno, jelikož vymyslet vlastní design by je vyšlo hodně draho a chtělo by to hodně námahy. Jen se zeptám zkušenějších ---- kde se tady číňani "inspirovali"?

$(KGrHqJHJEEE-njyti9OBPr0QV2eJw~~60_3.JPG

Já tam tedy vidím IWC (patrně Portofino).

Odesláno

Donedávna jsem vůbec netušil, co to je. Ale onehdá jsem u kámoše v hospodě zahlédl něco, co mě zaujalo. Byly to natahovací Parnisky, s bílým ciferníkem, subdialem na devítce a průhledem na strojek. Když mi řekl, že jsou z Číny a stály ho 12 stovek, serval jsem mu je z ruky a podrobil důkladné kontrole. Musím popravdě říct, že jsem nenašel nic, co bych jim vytknul a poměrně jsem valil oči. Pouzdro se mi naopak zdálo dokonalý! Tolik čistě objektivní postřeh.

Odesláno

Ahojte jeden kus no name nie Parnis som si dal zoskladať aj ja bol som zvedavý a bolo to na najpanskehodinky.cz sú to pilotky 47mm.Dal som si zvlásť púzdro,ciferník,remeň aj strojček a ten je tam Seagul 3600.Po prí***** hodiniek som bol veľmi milo prekvapený kvalitou púzdra dovolím si povedať super :smile_anim: .Ciferník je tiež celkom na úrovni indexi svietia na zeleno a ručičky na modro v tme vidno slušne.Remeň nič moc ten som si zakúpil tu u člena nový.Veľmi som prekvapení aj presnosťou za týždeň sa to pohybuje v rozmedzí cca -8/+5 dosť slušné :smile_anim: .Ľudia okolo mňa na nich reagujú veľmi pozitívne.Boli aj taký ľudia čo už zbierajú hodinky nejaký čas a rozumejú dosť značkám a kvalite hodiniek tým nedalo a vypitovali sa ma na ne čo je to za značku zopár z nich typovalo Laco :) keď som im povedal zoskladal som si ich resp. dal zoskladať nie je to žiadna značka neverili my musel som si ich dať dole a okukovali ich z hora dole atď :D a vijadrenie, že vinikajúca kvalita za takú cenu aj keď je tam azia strojček :) čiže tak :) a určite sa za nich nehanbím rád ich aj nosím :)

PS: prikladám foto

post-19629-044998500 1345116234.jpg

post-19629-007885600 1345116241.jpg

Odesláno

Já tam tedy vidím IWC (patrně Portofino).

Řada Portofinood IWC používá římské číslice. Ale k Rainer Brand je to hoodně blízko to teda jo! Ale ze všech Parnisů mi připadají nejmíň okopírované a bez zbytečných legračních nápisu a jiných věcí, které hned ukazují na to, že se jedná o kopii.

Odesláno

Keď si pozrieš kolekcie IWC tak sa to dosť podobá na big piloti :) akurát to nemá 7day ale sekundovník a nemá to dátum :)

Odesláno

Ahojte jeden kus no name nie Parnis som si dal zoskladať aj ja bol som zvedavý a bolo to na najpanskehodinky.cz sú to pilotky 47mm.Dal som si zvlásť púzdro,ciferník,remeň aj strojček a ten je tam Seagul 3600.Po prí***** hodiniek som bol veľmi milo prekvapený kvalitou púzdra dovolím si povedať super :smile_anim: .Ciferník je tiež celkom na úrovni indexi svietia na zeleno a ručičky na modro v tme vidno slušne.Remeň nič moc ten som si zakúpil tu u člena nový.Veľmi som prekvapení aj presnosťou za týždeň sa to pohybuje v rozmedzí cca -8/+5 dosť slušné :smile_anim: .Ľudia okolo mňa na nich reagujú veľmi pozitívne.Boli aj taký ľudia čo už zbierajú hodinky nejaký čas a rozumejú dosť značkám a kvalite hodiniek tým nedalo a vypitovali sa ma na ne čo je to za značku zopár z nich typovalo Laco :) keď som im povedal zoskladal som si ich resp. dal zoskladať nie je to žiadna značka neverili my musel som si ich dať dole a okukovali ich z hora dole atď :D a vijadrenie, že vinikajúca kvalita za takú cenu aj keď je tam azia strojček :) čiže tak :) a určite sa za nich nehanbím rád ich aj nosím :)

Na tej real fotke vyzeraju celkom fajnovo ;)

Odesláno

Roman-ZA aj na živo sú veľmi pekné :smile_anim: uvidíme ako dlho budu slúžiť čisto mechaniky som nemal toto sú moje prvé a celkom sa my to páči nevedel som či ma to chytí za srdce a zistil som, že áno každý deň si to dotiahnuť a počuť ako tikajú :D časom to zameníme za nejakú inú kvalitnejšiu swiss made značku :) každopádne na začiatok slušné :)

Odesláno

Porovnaj si to :) neviem čo myslíš pod pojmom klasické podobajú sa :)

Nojo, to je úžasná hodinka :smile_anim: tůhle jsem koukal na velmi podobné Steinhart taky jsem viděl Junkers, taky podobný, a v podobném duchu taky třeba Zeno.Fuj, jeden fejk vedle druhýho :blowup:

Odesláno

Dnes už veľa značiek napodobňuje tie top značky kôli dizajnu (biznis)lebo už iné čo sa týka tvaru hodiniek sa ani nedá vymyslieť pozmenia nejaké drobné detaily a predávajú to ako si spomínal Steinhart atď .Ale na druhej strane pre človeka z bežným prímom sú napr IWC big pilot nedosiahnuteľne hodinky celý život čo taký čas preto si radšej zakúpi tieto značky je to výhodné a niektoré aj celkom kvalitné a aspoň trochu sa priblížiť k svojim vysnívaným hodinkám :smile_anim: a podstatné je, že má radosť :smile_anim: všetko je to otázka peňazí.U nás je také často sa vyskytujúce ako to nazvať novodobé porekadlo :) "ZA VŠETKÝM HĽADAJ PENIAZE"

Odesláno

Hodinky jako celek vypadají moc hezky, já osobně bych raději oželel průhledné spodní dýnko. Tenhle kalibr sice chodí fajn, ale jeho vzhled IMHO nic moc.

Odesláno

To je pravda :D asi by bolo lepšie keby to dynko bolo celé a radšej na ňom niečo vygravirované :)

Odesláno

Dnes už veľa značiek napodobňuje tie top značky kôli dizajnu (biznis)lebo už iné čo sa týka tvaru hodiniek sa ani nedá vymyslieť pozmenia nejaké drobné detaily a predávajú to ako si spomínal Steinhart atď .Ale na druhej strane pre človeka z bežným prímom sú napr IWC big pilot nedosiahnuteľne hodinky celý život čo taký čas preto si radšej zakúpi tieto značky je to výhodné a niektoré aj celkom kvalitné a aspoň trochu sa priblížiť k svojim vysnívaným hodinkám :smile_anim: a podstatné je, že má radosť :smile_anim: všetko je to otázka peňazí.U nás je také často sa vyskytujúce ako to nazvať novodobé porekadlo :) "ZA VŠETKÝM HĽADAJ PENIAZE"

Moc hezky jsi to napsal!

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak bych se s vámi rád podělil o první dojmy. Hodinky mám 8 dnů a musím říct, že jsem si na ně rychle zvyknul. Teda až po výměně řemene. Původní byl plast obalený v gumě či co, aby to vypadalo jako kůže. Za to samotné hodinky jsou zpracováný docela kvalitně. Pouzdro z oceli nemá jedinou chybu. Sklíčko dokonce s antireflexem poskytuje průhled na ciferník z každého úhlu. Mimostředová sekundovka se pohybuje plynule a hodinky mají hacking, takže se dá čas nastvait na sekundu přesně. Po 8mi dnech nošení mám odchylku +19s. Na noc jsem je pokládal na bok, kvůli motýlkové sponě. Winder zatím nemám. Tak uvidím jak se zaběhnou. Po výměně řemenu je pokládám na dýnko, což jim asi bude víc vyhovovat. Strojek krásně tiká a je slyšet až když je dám k uchu. Za to zvuk rotoru je mechanický a hlasitý. Nemůžu zatím porovnat tak se ptám jak je to třeba u ETY, nebo inhouse od Orientu nebo Seika? Rezervu chodu jsem zatím nezkoušel, ale po nočním leháru ubyde na ukazateli přesně tolik, kolik ležely. Pár fotek tady(podotýkám, že nejsem fotograf a foceno bylo mobilem)

IMG_20120827_174628.jpgIMG_20120827_175019.jpgIMG_20120827_173712.jpgIMG_20120827_173540.jpgIMG_20120827_173515.jpgIMG_20120827_173345.jpgIMG_20120827_173233.jpgIMG_20120827_173226.jpgIMG_20120827_173219.jpgIMG_20120827_172846.jpg

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...