Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem v sekci poraďte s koupí, tak mě snad nikdo nevypíská ;-). nevíte někdo kde se dá koupit lumi barva "Superluminova"? A případně za kolik? Zkoušel jsem hromadu věcí včetně gůglení a nic jsem nenašel. Díky

Odesláno

1) Originální set s Swiss Super-LumiNova od švýcarského výrobce RC Tritec dá sehnat na www.watch-tool.de na této stránce (bohužel inzerují jen barvu C1, C3, C7 se zeleným světlem GL), nebo na rakouském www.roundro.com. Mají několik základních barev denního pigmentu (C1, C3, C5, W9, světle žlutá a světle oranžová). Příklad setu s barvou C3 je zde.

Ceny jsou okolo 80 EUR za set.

2) Luminiscenční sady dělá přímo i Bergeon. Jaká je kvalita prášku a laku nevím, ale vím, že minimálně prášek je opět od RC Tritec.

3) Singapurský W@tchlume používá také pigment od RC Tritec AG. Výsledky ale najesou 100% tak dobrá jako s prémiový produkte Swiss Super-LumiNova. Snad kvůli ředidlům a lakům.

4) Toto vlákno kolegy 1KeNnY1 a jeho zkušenosti s aplikací luminiscečních barev rozhodně stojí za přečtení.

5) Toto vlákno je plné pokusů místních experimentátorů s levnými luminiscenčními barvami.

Odesláno

Do RC TRITEC se dá napsat přímo. Jsou celkem ochotní. Dodávají od 1 gramu. Ale nejsou levní. Kupovali jsme přímo u nich.

Odesláno

Do RC TRITEC se dá napsat přímo. Jsou celkem ochotní. Dodávají od 1 gramu. Ale nejsou levní. Kupovali jsme přímo u nich.

Mohu se zeptat, kolik toho ročně jako profesionální hodinářský ateliér kupujete?

Já s RC TRITEC AG mám výborné zkušenosti, ale to se týkalo nějakého výzkumu a šlo to na oficiální úrovni dvou právnických subjektů.

Naopak kolega 1KeNnY1 hlásil, že jako nadšenec-amatér měl velké potíže z nich dostat to, co chce, v jednotkovém množství.

Odesláno

Mohu se zeptat, kolik toho ročně jako profesionální hodinářský ateliér kupujete?

Já s RC TRITEC AG mám výborné zkušenosti, ale to se týkalo nějakého výzkumu a šlo to na oficiální úrovni dvou právnických subjektů.

Naopak kolega 1KeNnY1 hlásil, že jako nadšenec-amatér měl velké potíže z nich dostat to, co chce, v jednotkovém množství.

Kupoval jsem celkem 3 pigmenty "radium like", vhodné na vintage renovace, po 1 g, tj. celkem 3 g, celkem za mrzkých 140 franků včetně balného a poštovného a žádné obstrukce nedělali. Požádal jsem, poslali nabídku, vybral jsem, objednal, zaplatil, proclil, obdržel :-) Nikdo se mne neptal co jsem zač. Možná, že jsem psal, že jsme hodinářství, ale to myslím nehrálo žádnou roli. Brali jsme jen pigmenty, laky jsme ani nekupovali. Kontakt jsem dostal od člena Stepina, abych se nechlubil cizím peřím.

Případným zájemcům doporučuji, pokud toho nechcete dělat hafo, pošlete to raději k nám :-)

Odesláno

Kupoval jsem celkem 3 pigmenty "radium like", vhodné na vintage renovace, po 1 g, tj. celkem 3 g, ...

... Brali jsme jen pigmenty, laky jsme ani nekupovali. ..

Díky! :thumbsup_anim:

Co používáte za laky a ředidla, pokud to tedy není tajemstvím?

Jinak RC Tritec má docela vymakaný systém (vlastně je to ta nejsložitější část) pro různé aplikce, který je pro ně hodně zajímavý, protože nepodléhá licenčním dohodám s japonskou NEMOTO & CO Ltd.

Odesláno

Ahoj, díky všem za reakce a odpověď. Hlavně odkazy, procházím vlákno 1KeNnY1ho a naprosto neuvěřitelný, já mám na hodinkách právě jen levnou verzi a svícení nic moc.... Jdu hned kouknout na ty pigmenty..

Odesláno

Díky! :thumbsup_anim:

Co používáte za laky a ředidla, pokud to tedy není tajemstvím?

Jinak RC Tritec má docela vymakaný systém (vlastně je to ta nejsložitější část) pro různé aplikce, který je pro ně hodně zajímavý, protože nepodléhá licenčním dohodám s japonskou NEMOTO & CO Ltd.

Laky máme od Bergeonu. Spotřebuje se toho tak málo, že se nevyplatí pořizovat nějaký systém. To bychom ty ciferníky a ručky museli vyrábět v seriích.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...