Frostik Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 - výběr hodinek byl jednoduchý, chtěl jsem koupit "větší" dámské hodinky v "bílém provedení" a původně jsem měl vyhlídnuté Festina Ceramic ... bohužel jsem je ale v televizi zahlédl na ruce nějaké tuzemské V.I.P. krá-y a začal vybírat jiné; chvíli jsem dokonce zvažoval i Casio Baby-G, ale naživo vypadaly hrozně (= ještě hůř než plastové Swatch-ky) - v prodejně (CLOCKCOM) nakonec padla volba na tyhle, je to typ 6-6156.04.023 (vyrábí se ještě v jiných barevných kombinacích), průměr je 36 mm, sklíčko minerální, osvětlení číselníku Superluminova, ukazatel data je řešen pidi ciferníčkem na pozici 6; líbí se mi, jak kožený řemínek kopíuje kruhový tvar hodinek- z oficiálních stránek jsem si vypůjčil první fotku - na mých fotkách není bohužel vidět perleťový povrch ciferníku
StanoBare Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 (upraveno) Ahoj, vitaj na fóre. To si si kupoval pre seba, alebo pre drahú polovičku? Musíš ju tam potom spomenúť. Perleť je už takmer nevyhnutná, má to pekný efekt. Bohužial, riešenie dátumového subciferníka - presnejšie font číslic - nie je práve najlepší, i keď je zjednotený, no medzibody sú už dosť natesno - viď .29., 31 a doslova namačkaná 1. Inak hodinky fajnové, poznám slečny, čo však neprekusli názov Military vs. nežná perleť...ale to je už len taký nepodstatný detail. Edit: teda rozumej po upozornení na názov, predtým by to ani tak neriešili Upraveno 22. srpna 2012 uživatelem StanoBare
Frostik Odesláno 22. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 StanoBare : díky za komentář i přivítání ... o datumovce jsi se vyjádřil příliš diplomaticky - skutečnost je taková, že z určitého úhlu a vzdálenosti od hodinek vpodstatě není poznat, kolikátého je, což je poněkud "přiblbé" ... ale to je celkem jedno, hodinky se polovičce líběj, název "Military" neřeší, resp. na hodinkách nic "vojenského" stejně není u těhle značek spíš vidím trošku problém v tom, že jakmile mají ve znaku helvétský kříž, tak si je automaticky většina lidí spojuje se zavíracími noži ... jeden známej měl kdysi hodinky Wenger Commando za asi 10tis a všichni ho pořád otravovali s tím, u které dárkové sady se zavíracím nožem byly a jak hezky "za tu cenu" (rozuměj za cenu zavíracího nože) vypadají
StanoBare Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 (upraveno) Aj keď ten názov Military tam má Hans asi len tak, nenašiel som zmienku o priamej spojitosti s nejakou zákazkou pre armádu ako povedzme Wenger, či Victorinox. Už samotné puzdro je malé, takže u subciferníkoch to vždy bude o kompromise. Len špekulujem - možno celý dial odľahčiť s klasickým dátumovm oknom ako u Ronde quartz - 5021.D. edit: aha, už to čítam, tieto pre manželku, pre teba Luminox. To je veľmi dobrý výber. Upraveno 22. srpna 2012 uživatelem StanoBare
Daemonultimate Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Já to řešil nedávno,protože to bylo přání manželky,nakonec mě to vyšlo i levně,chtěla právě tu keramiku od Festiny.Kdyby věděla jak se mi klepala ruka,když jsem stál v Pařížský nad super dámskym modelem Omeg,tak mě asi zastřelí.Nakonec jsem je pustil z hlavy a maželka je nadmíru spokojená s těmi Festinami.To samé Ti přeju i u těhle sněhovejch krásek.
Frostik Odesláno 23. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 StanoBare : a sakra, ty jsi si opravdu myslel, že jsem si je koupil pro sebe ? S datumovým okénkem máš asi pravdu, ale je otázka kam s ním; kdyby bylo na pozici 6, tak bude podle mě ciferník vypdat nesouměrně, subciferníky stopek zvětšit asi nepůjdou - nebo možná okénko datumovky dát na pozici 4 a subciferník nechat dole, ať si "něco" měří Daemonultimate : třeba by se tvé manželce ty Omegy stejně nelíbili
StanoBare Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Trochu myslel, lebo už sa tu objavilo pár pekných bielych metrosexuálnych Ja som si prvne nevšimol v nadpise malým "dámske" a úplne mi došlo až pri chlapáckych Luminox. Čo už, ale d´fam, že na vlákno Tupé Solvíny to ešte nebude Ronda 5021.D má práve dátumové okno na pozícii "6" a subciferníky idú tesne nad úroveň stredu. Ale všetko môže ostať tak ako je, len dať tenší, alebo užší font a bolo by čitatelnejšie. Ako je to tu s luminiscenciou? S Luminox to samozrejme porovnávať nebudeme, ale či to má nejakú aspoň priemernú výdrž, už keď tam je.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se