jirka0426 Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Ahoj všem,před časem jsem si pořídil staré VOSTOK AMPHIBIA a musím říci, že jsem byl mile překvapen. Původně jsem chtěl pořídit nové, ale tento typ pouzdra se mi prostě líbil víc. Přebrousil a vyleštil sklíčko, hodinky vyčistil a začal nosit. Jediné, co mne zklamalo byla úzká rozteč nožek a ta chromovaná luneta. Proto jsem se rozhodl pro malý ?tuning?. Zvětšil jsem rozteč nožek na 20 mm a nasadil kaučuk se sponou. Do výroby šla nové luneta, samozřejmě nerezová a po pár zkušebních vzorcích jsem nadmíru spokojen. Vzhledem k broušenému pouzdru jsem nechal lunetu ještě opískovat a výsledek posuďte sami. Jak dokončím vložku lunety, jde celé pouzdro také na opískování.
Fajkus Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Vypadají dobře, rozhodně lépe než originál. Těším se na finální podobzu
M@chino Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Dobrá práce. Tento člověk prodává již hotové lunety a vložku lze použít pro Seiko SKX007 mají je na Ebay. new luneta pro Vostok
travex Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Skvělá luneta. Bude mít vložka standardní rozměr jako mají Seiko, nebo jsi zvolil vlastní rozměr?
tic-tac Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Gratuluju ke skvele praci. Fakt se povedly!
jirka0426 Odesláno 11. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2012 Ahoj a děkuji, že se líbí . Co se týče lunety, tak rozměr jsem zvolil svůj. Podle fotek mi ta Seiko vložka přišla hodně masivní, tedy oproti průměru číselníku. Mám v plánu udělat lunetu ze dvou dílů, na způsob tzv. sendvičového ciferníku. Indexy budou vypálené laserem a vyplněné luminiscenční barvou. Program pro laser by už snad měl být hotový, tak čekám na vzorek. Pokud to bude sedět, tak opět rozeberu a dám opískovat. Počítám, že by se vzhledově měly hodně omladit.
Xjmeno363 Odesláno 5. října 2012 Nahlásit Odesláno 5. října 2012 dotaz:když jsi rozšířil rozteč, musel jsi znovu vrtat otvory pro stěžejky?a pokud ano, tak jak?V profi výrobě se to vrtá speciální 90° úzkou hlavou, amatérsky bych to viděl na dlouhý vrták vyosený pod úhlem, jaký dovoluje 2. rameno
pikec Odesláno 5. října 2012 Nahlásit Odesláno 5. října 2012 Opravdu hezký, taky sem tam takhle "blbnu"
jirka0426 Odesláno 21. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Sice ne podle mých představ - soustružník odešel a nikoho dalšího jsem nesehnal, ale v rámci možností dokončeno.
kuncák7 Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Sice ne podle mých představ - soustružník odešel a nikoho dalšího jsem nesehnal, ale v rámci možností dokončeno. Nevypadá to vůbec zle. Na té lunetě u 20 je to odlesk, že?
jirka0426 Odesláno 23. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Jo jo, je to odlesk.Jinak k otázce vrtání, použil jsem zubařskou vrtačku s 90° hlavou.
jirka0426 Odesláno 12. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Ahoj všem přítomným. Poraďte prosím s výběrem. Nějak se nemůžu rozhodnout a zajímal by mne váš názor. Jaké pouzdro by jste zvolili? Sundal jsem z těch co nosím řemínek, aby to bylo lépe vidět.
honza.hasic Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 (upraveno) Dobrý den kamarádi. poprvé jsem dostal do ruky amfibije v automatu ale pouzdro na nich je takové to na speciální pásek. Tedy ne na stěžejky. A pásek samozřejmě není přítomen ani se neodstěhoval do Humpolce.Nevíte jestli jde pouzdro od obyčejných - 17 kamenů na automaty - 21 kamenů ? Mě se zdá že by to mohlo jít ale nevim nevim.... SSSR moc nedělám a dosud jsem měl amfibije pouze s ručním nátahem. Díky za radu Honza. Upraveno 1. dubna 2015 uživatelem honza.hasic
Dor Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2015 Ta vložka lunety je z Parexa pro Sporty I. gen? Pasuje dobře? Díky.
Dor Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2015 Nedávno jsem jedny Amfibie Made in USSR koupil. Mají stejně řešenou lunetu jako na Tvých fotkách. Tedy s jemným vroubkováním. Zda to je originální luneta, nevím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se