JeromeHeretic Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Koupil jsem hodinky Silvana, nicmene vsiml sem si, ze kalibr v nich je identicky s kalibrem, ktery jsem videl ve satrych Breitlingach.Pro porovnani viz. napr. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8335-identifikacia-breitling/ Protoze kalibrum Breitling nerozumim, chtel sem se zeptat, co to je za kalibr, pripadne zda je vyrobcem tohoto kalibru primo Breitling. (Vsimnete si, ze za setrvackou je znacka zobrazujici takovej ten "oblacek" a v nem peticipa hvezda - nevim ci je to znacka)Muzete mi rict, co to je za kalibr?Pripadne pokud je zde nejake vlakno, ktere se kalibry Breitling zabyva, nakopnout me smerem do prislusneho vlakna?
Petr_P Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Vsimnete si, ze za setrvackou je znacka zobrazujici takovej ten "oblacek" a v nem peticipa hvezda - nevim ci je to znackaMuzete mi rict, co to je za kalibr?Je to kalibr od švýcarské firmy Fabrique d'Ebauches Venus (zkráceně Venus). Dej sem také fotku číselníku (kvůli komplikacím) a změř průměr strojku. Pak už půjde určit model strojku přesněji.
Frantik Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Podle me je to kalibr Venus. Tedy neni to breitling kalibr, ale standardni chrono té doby, kterým se osazovala cela rada chronografu.
diable Odesláno 14. září 2012 Nahlásit Odesláno 14. září 2012 Pravdu díš, lover, taky mi to přijde jako 170.
JeromeHeretic Odesláno 16. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2012 Tak cifernik vypada takhle: Prumer strojku je nejakych 27.5 - 28 mm. Presneji to ted nezmerim, meril jsem to zasazene v pouzdru.
JeromeHeretic Odesláno 16. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2012 (upraveno) Tak jsem si vygooglil par obrazku a je to na beton Venus 170, dekuji vam panove. Jeste takova drobnost me zajima. Ten sroub v takove te zubate "korunce" (nevim, jak se tomu kolecku spravne rika, pokud ma nejaky nazev), co pritlacuje tu nulovaci paknu k srdcovkam, tak ten ma asi levotocivy zavit, ze? Upraveno 16. září 2012 uživatelem JeromeHeretic
Petr_P Odesláno 16. září 2012 Nahlásit Odesláno 16. září 2012 Tak cifernik vypada takhle:...Prumer strojku je nejakych 27.5 - 28 mm. Presneji to ted nezmerim, meril jsem to zasazene v pouzdru.Díky. Ten průměr je rozhodující - je to Venus 170, velikost 12,5 linek / 28.2 mm. Takže žádné překvapení se nekoná.
diable Odesláno 16. září 2012 Nahlásit Odesláno 16. září 2012 Není náhodou ta 170 vyražená pod regulací?
Petr_P Odesláno 16. září 2012 Nahlásit Odesláno 16. září 2012 Venus může mít číslo strojku vyznačeno pod obláčkovým logem na základně strojku na straně přiléhající k číselníku:
diable Odesláno 17. září 2012 Nahlásit Odesláno 17. září 2012 Vždyť je na té první fotce ta 170 vidět...
Petr_P Odesláno 17. září 2012 Nahlásit Odesláno 17. září 2012 Dobrý postřeh! Na fotce je vidět ale pouze 17_ , zbytek čísla uvidí pouze JeromeHeretic. Bez znalosti předchozí diskuze by to pak teoreticky mohly být i o modely o větší velikosti - Venus 175, 176, 178, 179.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se