Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koupil jsem hodinky Silvana, nicmene vsiml sem si, ze kalibr v nich je identicky s kalibrem, ktery jsem videl ve satrych Breitlingach.

Pro porovnani viz. napr. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8335-identifikacia-breitling/

2543093053_5.jpeg

Protoze kalibrum Breitling nerozumim, chtel sem se zeptat, co to je za kalibr, pripadne zda je vyrobcem tohoto kalibru primo Breitling. (Vsimnete si, ze za setrvackou je znacka zobrazujici takovej ten "oblacek" a v nem peticipa hvezda - nevim ci je to znacka)

Muzete mi rict, co to je za kalibr?

Pripadne pokud je zde nejake vlakno, ktere se kalibry Breitling zabyva, nakopnout me smerem do prislusneho vlakna?

Odesláno

Vsimnete si, ze za setrvackou je znacka zobrazujici takovej ten "oblacek" a v nem peticipa hvezda - nevim ci je to znacka

Muzete mi rict, co to je za kalibr?

Je to kalibr od švýcarské firmy Fabrique d'Ebauches Venus (zkráceně Venus). :smile_anim:

Dej sem také fotku číselníku (kvůli komplikacím) a změř průměr strojku. Pak už půjde určit model strojku přesněji.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem si vygooglil par obrazku a je to na beton Venus 170, dekuji vam panove.

Jeste takova drobnost me zajima. Ten sroub v takove te zubate "korunce" (nevim, jak se tomu kolecku spravne rika, pokud ma nejaky nazev), co pritlacuje tu nulovaci paknu k srdcovkam, tak ten ma asi levotocivy zavit, ze?

Upraveno uživatelem JeromeHeretic
Odesláno

Tak cifernik vypada takhle:

...

Prumer strojku je nejakych 27.5 - 28 mm. Presneji to ted nezmerim, meril jsem to zasazene v pouzdru.

Díky. :notworthy: Ten průměr je rozhodující - je to Venus 170, velikost 12,5 linek / 28.2 mm. Takže žádné překvapení se nekoná.:D

Odesláno

Venus může mít číslo strojku vyznačeno pod obláčkovým logem na základně strojku na straně přiléhající k číselníku:

Venus170.jpg

Odesláno

Dobrý postřeh! :smile_anim: Na fotce je vidět ale pouze 17_ , zbytek čísla uvidí pouze JeromeHeretic. Bez znalosti předchozí diskuze by to pak teoreticky mohly být i o modely o větší velikosti - Venus 175, 176, 178, 179.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...