Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím, asi to bude znít, že jsem se zbláznil, ale zjistil jsem, že mě tikot hodin uklidňuje a rychleji usínám a to bez zbytečných myšlenek a starostí co se bude dít zítra.. Prostě tikání a nic víc.. Na noc si dávám na ruku hodinky, které nejhlasitěji tikají, což jsou ruské Pobedy a ruku si dám k hlavě.. Ale asi by byl lepší nějaký starý budík, doma mám jen digitální. Poraďte mi něco co je hlasité a dá se to lehce sehnat (aukro,..) Snad se mi tu nebudete vysmívat a pojmete toto vlákno seriózně.

Odesláno

ja mam priblizne podobne junghans krbove hodiny. tikaju poriadne nahlas a moje maju pol hodinovu repeticiu :) a nerob si starosti, ja som na tom podobne. tikot hodin ma uspava. vela krat zaspim v obyvacke na gauci a ani pol hodinova repeticia ma nezobudi :)

http://www.ebay.de/itm/Junghans-Exacta-Buffettuhr-Kaminuhr-mit-Gong-und-Schlussel-/170907765488?pt=Mobiliar_Interieur&hash=item27cae58af0

Odesláno

Díky za skvělý tip!! teď jsem si vzpomněl, že tyhle má máma doma, ale nevím jestli fungujou. Zjistím to, až za ní pojedu. A jsem rád, že na tom takto nejsem sám s tím uspáváním..

Odesláno

Pokud chces budik co radne tika, proc nevzit komunistickej Primackej? Stoji skoro nic, urcite kdyz obvolas pribuzne nejaky najdes:-)Tika jak bomba a zvoneni na ubytovne pravidelne budilo krome me i sousedy. Navic se i tak nejak hodi do sbirky kukacek. Spolu s Primackym metronomem patri mezi nejoblibenejsi "muziku" moji sbirky.

Odesláno

Moje manzelka me napred hubovala, nakonec jsme budik a pozdeji metronom pouzivali k uspani mimina po obedebiggrin.gif

Odesláno (upraveno)

Začal s tím zřejmě můj děda a pokračuje v tom i můj otec...je to mechanický budík v krabičce, přes den je na stole, v noci se zaklapne a šup s ním pod polštář...důvody byly a jsou naprosto stejné, jako uvádíš - uklidňující tikání...dávám tady obrázek budíka s podobným systémem, ten který jednou zřejmě podědím má dobře 60 let, je hranatý a to pouzdro je potaženo nějakou kůži tipuju...

s18926-cestovni-hodiny-s-budikem.jpg

...jinak co se hodinek týká, já mám Steinhart s Unitasem a ten panečku tiká ;)

...edit: teď jsem právě dohledal, že se tomu říká cestovní budík, kdyby si to snad chtěl hledat...

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

Já míval na stolku klasickej natahovací budík PRIM,ale neměl jsem ho rád,protože mě ráno budil tím svým řinčením.

Ale tikal pěkně jen co je pravda,taky mě to uspávalo.

Odesláno (upraveno)

Zkus metronom.Ten klape opravdu nahlas a ještě si můžeš zvolit rychlost podle sebe :angel:.

Upraveno uživatelem HB63

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...