Přejít na obsah

vyčistění a oprava zlacení

Doporučené příspěvky

No dobře, namášení to zní slibně, ale kde to seženu nebo je nějaký jednoduchý recept?

Vím, že zásadní látka pro jakékoliv stříbření je Dusičnan stříbrný a ten mám ;) Jen je to dosti drahý a nechce se mi to jen tak na pokusy plýtvat :)

Pokud bys kupoval hotovou lázeň, řekl bych, že bude ještě dražší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada
Mě se zdá, že ne.

Nojo, nechám se překvapit... Když bude výsledek obzvláště strašný, tak si to na to zlacení asi budu muset připravit sám, jen co zjistím jak na to...

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Návštěvník Tada

Tak zlacení dopadlo tak, že nedopadlo - prostě se na to vykašlali, prý by to bylo flekaté...

Má už někdo nějakou zkušenost tady v ČR? Já dostal kontakt na jednu firmu z kanada, která podle referencí umí docela dobře, takže asi jako ultima ratio to pošlu tam!

Odkaz ke komentáři

Tak zlacení dopadlo tak, že nedopadlo - prostě se na to vykašlali, prý by to bylo flekaté...

Má už někdo nějakou zkušenost tady v ČR? Já dostal kontakt na jednu firmu z kanada, která podle referencí umí docela dobře, takže asi jako ultima ratio to pošlu tam!

Barcelona Danafi - http://www.watchdialrestoration.com/galvan...nic_gilding.htm, ti by měli být dobří, uvažuji o nich ale zatím jsem tam nic neposlal, nevím ani kolik stojí, ale je to aspoň v EU.

Jinak sada odkazů na Horology Source - http://www.horologysource.com/Restoration-Cases.htm

V Česku bych ještě zkusil SAFINu ve Vestci u Prahy, ptal jsem se tam, dělají to, ale já tam taky ještě nic nedával.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Barcelona Danafi - http://www.watchdialrestoration.com/galvan...nic_gilding.htm, ti by měli být dobří, uvažuji o nich ale zatím jsem tam nic neposlal, nevím ani kolik stojí, ale je to aspoň v EU.

Jinak sada odkazů na Horology Source - http://www.horologysource.com/Restoration-Cases.htm

V Česku bych ještě zkusil SAFINu ve Vestci u Prahy, ptal jsem se tam, dělají to, ale já tam taky ještě nic nedával.

Zítra rozešlu mejly do všech koutů světa a uvidím :)

Díky

Odkaz ke komentáři

Zvlášťní, mě tvrdili, že to zrušili, už před lety. :gun_bandana:

Jo, ptal jsem se tam asi před půl rokem, moc ochotní nebyli, že prej až budou mít lázeň a jak je to velké a tak a že si mám zavolat. Já se naiva ptal na růžové zlato, to prej vůbec ne, ale normální žluté asi v principu ano. Takže je nutné se přeptat. Na webových stránkách to stále mají uvedeno v předmětu činnosti.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

No tak jsem napsal té španělské firmě. Uvidím co se dozvím, ale posílal jsem to přes nějaký ten jejich vebový formulář a i když jsem tam zaškrtl, že mám zájem o galvanické zlacení tak mi to napsalo, že se to poslalo konzultantovi pro renovaci ciferníků...

Máte někdo představu kolik si za to můžou účtovat za přípravu + pozlacení?

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
No tak jsem napsal té španělské firmě. Uvidím co se dozvím, ale posílal jsem to přes nějaký ten jejich vebový formulář a i když jsem tam zaškrtl, že mám zájem o galvanické zlacení tak mi to napsalo, že se to poslalo konzultantovi pro renovaci ciferníků...

Máte někdo představu kolik si za to můžou účtovat za přípravu + pozlacení?

Můžu se zeptat, jak jste dopadl s tou španělskou firmou?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Můžu se zeptat, jak jste dopadl s tou španělskou firmou?

Ale jo - 10mikronů za 240 euro, hodinky prokoukly ovšem na jednom místě už je to zlacení prasklé. Hodinář o něm prohlásil, že to není nic extra....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...