Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před časem se tu probíraly netradiční materiály a technologie výroby hodinek. Zazněla tu myšlenka na pouzdro z damaškové oceli. Přes vánoční svátky jsem si na ni vzpomněl a při návštěvě u kováře (nožíře) jsme ji označili jako zajímavou, i když bohužel ne převratnou. Přesto jsem se rozhodl ji zrealizovat. Po konzultaci se zástupcem výrobce už jsme dva :). Tak mě napadlo, jestli se nechce někdo přidat. Prim předběžně souhlasí, takže je to na nás.

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To jsem rád, tahouna už máme. Ocel už asi taky, vhodnou jemnou nerezavějící vyrábí ve Švédsku. O vzhledu jsem zatím moc nepřemýšlel, čekám na novinky u Primů, mají mít nějaká nová velká pouzdra ... To by se mně líbilo. Samozřejmě český kalibr.

Odesláno

Já doporučuju ten projekt full stainless steel, co jsme dali dohromady s hciq, na tom damašek perfektně vynikne - velké ploché pouzdro s lapidárními tvary a nerez ciferník parciálně kalený - tuším je to připraveno k realizaci, damašek se proto hodí jako třešnička na dortu. Poslední mně známý problém s navařením kotvících kolíků na nerez ciferník dokážeme vyřešit.

fullsteel1.jpg fullsteel2.jpg

fullsteel3.jpg

old blacku, jestli souhlasíš, navrhuju to realizovat mimo forum, výrazně se tím vše urychlí, ulehčí, zpřehlední. Vezmeme hciq a dál bych to udělal jen pro zvané, promysli si to a napiš mi email.

Odesláno

Zatím potřebujeme dovézt vzorek ocele a pokusit se z něj vyrobit jakékoliv pouzdro. Naštěstí ten švédský je práškový, nebude ten údajně známý problém s obráběním svářkového damašku. Takže na vzhled je času dost.

:cigi - Jdu pohledat ten starší projekt.

Odesláno
  cigi napsal:
old blacku, jestli souhlasíš, navrhuju to realizovat mimo forum, výrazně se tím vše urychlí, ulehčí, zpřehlední. Vezmeme hciq a dál bych to udělal jen pro zvané, promysli si to a napiš mi email.

Jo cigi, teď jdu ještě makat, večer se vrátím.

Odesláno

Pro prvopočátek vynechám otázku číselníku a damascénské oceli.

Pouzdro z nerezové oceli 316L včetně všech jejích součastí.

Vodotěsná konstrukce 5ATM.

Svrchní safírové konkávní sklo (zapuštěné).

Spodní průhled na strojek z minerálního skla.

Takovéto pouzdro by přišlo na cca 28.000,-Kč + 3.000,- Kč repase dodaného originálního kalibru (pokud tam má být použit).

V ceně nejsou započítány individuální dekorace strojků ani frézované popisy.

Jinak jsou hodinky v podobné úrovni vybavenosti jako Chronomag l.e.

Výše ceny je zkalkulována na 20ks sérii bez dalšího využití designu pro potřeby oficiální kolekce.

Cenu tak tvoří z velké části rozpočítání technické přípravy.

Jinak ale musím upozornit, že to je takové vaření z vody.

Editoval PRIM (18-12-2006 19:52:18)

:) :) :) :)

Odesláno

díky, hciq, máme už první nástřel ceny, já ji porád považuju za férovou, když do toho jde oldie black, nic nás nezastaví... :) Pro mě by to nejčko byly hodinky snůůůůů, jak jsem si je znova prohlíd, odvedl jsi fakt perfektní práci! Já jsem s tím damaškem od začátku trochu počítal jako s trumfovým esem a teď je to na cestě (tedy alspoň ten ingot:D ! )

Odesláno

asi pred rokem jsem shanel pro meho hodinare asi 1.5 cm tlusty a 4.5 cm siroky odrez z kulatiny damasku.....ma stejny napad a konecne i poradny hodinarsky soustruh z vytunelovaneho saturnu ..jen nema cas...stalo me to 1000 kc...jestli Vam to pomuze jeste se pozeptam jestli to neni stale k mani...

Odesláno
  tictackate napsal:
asi pred rokem jsem shanel pro meho hodinare asi 1.5 cm tlusty a 4.5 cm siroky odrez z kulatiny damasku.....ma stejny napad a konecne i poradny hodinarsky soustruh z vytunelovaneho saturnu ..jen nema cas...stalo me to 1000 kc...jestli Vam to pomuze jeste se pozeptam jestli to neni stale k mani...

Byla to prášková nerez? Rád bych nechal dělat pokusy na cílovém materiálu.

Odesláno

:cigi - Protože jsem se pevně rozhodl, že damaškové chci a nemám chuť tady číst pindy o cenách, volil bych variantu vhodného sériového pouzdra z damašku. Jednalo by se jen o záměnu za 316L, takže prakticky žádné vícenáklady. Tyčovina na jeden kus vyjde fakt kolem 1000,-. S korunkou by taky nemusela být velká křeč. Když se nikdo nepřidá, zaplatím (e) jen individuální číselník, což je pakatel i v jednom kusu. Při citlivém návrhu by z toho mohly být zajímavé hodinky za slušné prachy!

U těch Milanů hrozí rozpočítání "přípravy" na málo kusů 100, 150, 200 ... tis! Nekradu a jahody na mně taky nerostou. :)

Co vy na to?

Odesláno

oldie, vyřídíme to mailem, právě proto, že tady nechci o cenách diskutovat. Žádné současné seriové pouzdro se na damašek nehodí - prostě na něm není dost železa, aby ta kresba vynikla. Já jsem si jistej, že nám prim udělá cenu a při nejhorším těch cca 31.000,- klidně vysolim, protože to bude NĚCO!

Jestli se ti tahle nádhera od hciq nelíbí, nebo chceš ušetřit, navrhuju

1. soudek ála sport II - prim na vánoční besídce představil její výkresy pro letectvo - supr kousek!

2. tohle pouzdro na automat vycházející z milan l.e. - prim ho má pro zlato připravený (viz vlákno trocha radosti), bojím se ale , aby nebylo kapku malý. Z legrace jsem tam jednou dal autotime ciferník, docela se mi k tomu líbí . Další trabl je, že do něj patří vypouklé sklo a za vypouklý safír se mi nechce utrácet - poradím se s primem zoči voči.

autotime1.jpg

PS dále emailem

Odesláno
  tictackate napsal:

V Saturnu měli někdy pořádný soustruh ? To sem blázen.

Odesláno

old black:.......Protože jsem se pevně rozhodl, že damaškové chci a nemám chuť tady číst pindy o cenách..............

cigi: ........Žádné současné seriové pouzdro se na damašek nehodí - prostě na něm není dost železa, aby ta kresba vynikla....

Odesláno
  omni napsal:
old black:.......Protože jsem se pevně rozhodl, že damaškové chci a nemám chuť tady číst pindy o cenách..............

cigi: ........Žádné současné seriové pouzdro se na damašek nehodí - prostě na něm není dost železa, aby ta kresba vynikla....

Nezoufej, je logické, že kresba nebude mít kontinuitu jak na 9" noži! Ale i na něm jsou menší plošky, kde to funguje.

Odesláno

Pokud se pletu-nesmějte se :). Damašková ocel ??? Není to damascénská ocel?

Pokud si vzpomínám,damašek se používá na duchny( česky-peřiny,přikrývky...)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...