Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Do vesmíru se kromě Omeg podívaly i Poljoty a i Seika (automatické chronografy)

Dlja avtomatov něvozmožno rabotať v kosme patamů što nět gravitácija.

To je tedy můj názor. Sice je mi jasné, že hmotnost se kromě síly gravitační projevuje i silou setrvačnou a Coriolisovou, takže by automaty šly i v kosmu natáhnout například prudkým kýváním předloktí, ale stejně - asi by bylo praktičtější natahování ruční. Máš Safi nějaké bližší informace o těch automatech?

Mam podobne automaty (toho casu na ozdravnem vylete na Filipinach) a samozrejme rucne natahnout jdou taky.

No jo, ručně to jo, ale v tom linku od Safiho ten kosmonaut píše, že stačilo to natahování automatické. To jsem myslel, že v kosmu nestíhá, že hlavní složku při tom natahování tvoří gravitace a ne setrvačnost. Inu, člověk se učí pořád...

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník tolja
Odesláno
Ve čtvrtek bude Remek jako kmotr u křtin knížky o jaderný fúzi na Akademii věd - až to skončí, zeptám se ho.

Jen jestli si to bude pamatovat =)

Odesláno

Takže jsem s Remkem mluvil a asi po dvou větách jsem zjistil, že je úplně stejnej magor do hodinek jako my všichni a mluvili jsme jenom o nich... říkal, že jich tam měl s sebou víc a vzpomněl si na chronografy Sekonda (který má dodnes doma) a na nějaký extra přesný quartzky (který musel po ukončení letu odevzdat). Když jsem řekl "Poljot Okeán", tak se vůbec nechytl.

Jinak měl dneska na ruce chronografy Longines Conquest v bimetalu...

Návštěvník tolja
Odesláno
Takže jsem s Remkem mluvil a asi po dvou větách jsem zjistil, že je úplně stejnej magor do hodinek jako my všichni a mluvili jsme jenom o nich... říkal, že jich tam měl s sebou víc a vzpomněl si na chronografy Sekonda (který má dodnes doma) a na nějaký extra přesný quartzky (který musel po ukončení letu odevzdat). Když jsem řekl "Poljot Okeán", tak se vůbec nechytl.

Jinak měl dneska na ruce chronografy Longines Conquest v bimetalu...

Já čerpal od http://www.netgrafik.ch/images/remek.jpg Okean patří na moře,a ne do kosmu =).Ale na té fotce jsou jasně vidět Okean.No a Sekonda byla také značka Poljotu.Nasměroval jsi ho na Chronomag,když je taky magor? =D

Nick kosmonaut je volnej :lol:

Odesláno

jojojo ne proto ze mam Fortis na zapesti ale do kosmu se nejcasreji podivala OMEGA a FORTIS. Dva bloky,dve znacky.Fortis se navic obcas nebo vicemene casteji proleti i ve stihacce a to zase Omegy ne.

zdarec LONG

Odesláno
jojojo ne proto ze mam Fortis na zapesti ale do kosmu se nejcasreji podivala OMEGA a FORTIS. Dva bloky,dve znacky.Fortis se navic obcas nebo vicemene casteji proleti i ve stihacce a to zase Omegy ne.

zdarec LONG

Proc si stihaci piloti berou do letadel mechaniky?

Odesláno

2AFRICAB no nejlepsi by bylo kdyby jsi se zeptal pilota ze Svedska nebo Danska ted nevim odkud byli??? potkal jsem je pred pul rokem v baru v Prerove. meli tam pobliz nejakou prezentaci ci co? zdarec Long

Odesláno
2AFRICAB   no nejlepsi by bylo kdyby jsi se zeptal pilota ze Svedska nebo Danska ted nevim odkud byli??? potkal jsem je pred pul rokem v baru v Prerove. meli tam pobliz nejakou prezentaci ci co? zdarec Long

Chapu, ze maji v letadle jiste nejake palubni, ktere maji presnejsi cas nez mechaniky, ale i tak. Tech nekolik G, co dnesni stihaci letadla udelaji mechanikam k prenosti asi moc neprida. Jestli to spis neni jen o image.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...