Přejít na obsah

Astronautske hodinky

PetrR

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Karloss napsal:
Já fandím klasice i Snoopymu, a tak je moje volba hodinek na cestu do vesmíru jasná B)

Pro mě je to úplně stejné, i když ostatní značky co byly ve vesmíru mě také zajímají a beru je ;) Ale speedy mají pro mě jisté slovy nepopsatelné kouzlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

tak nějak přemýšlím o čem,že to tohle vlákno vlastně je ? ...... všichni kdo sem přispívají tak určitě vědí,že by ve vesmíru bez úhony přežily i Ruhly z NDR ..... nedělejte z Omegy modlu ;) .... konec konců ani z jiné značky ;)

Odkaz ke komentáři

YPO napsal:
tak nějak přemýšlím o čem,že to tohle vlákno vlastně je ? ...... všichni kdo sem přispívají tak určitě vědí,že by ve vesmíru bez úhony přežily i Ruhly z NDR ..... nedělejte z Omegy modlu ;) .... konec konců ani z jiné značky ;)

Možná ano, možná ne :worried_anim: . Nemám však rád slovíčka jako "jednoznačně, určitě, jistě". Spíše bych řekl třeba: "S pravděpodobností takřka hraničící s jistotou by ve vesmíru přežily třeba Ruhly..." :thumbsup_anim: Ono jde o přetížení, hlavně při startu. Mimochodem mj. proto NASA neakceptovala safírová skla. Ty jsou odolná poškrábání, ale "křehká". To, že trvala na mechanice údajně byla určitá tehdejší neznalost automatů. Na netu se toho o tomto tématu dá nalézt spousta.

S tou Omegou v tomto případě jde spíše o to, že měla správný marketink ve správnou dobu a na správném místě, dozajista. A o tom to je, to je jeden z mnoha drobných kamínků do mozaiky image značky! A že to byl marketink správný potvrzuje i sláva Moonwatch hodinek, přeživších v nabídce Omega v takřka nezměněném designu až dodnes.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
  Jivl napsal:
Možná ano, možná ne :worried_anim: . Nemám však rád slovíčka jako "jednoznačně, určitě, jistě". Spíše bych řekl třeba: "S pravděpodobností takřka hraničící s jistotou by ve vesmíru přežily třeba Ruhly..." :thumbsup_anim: Ono jde o přetížení, hlavně při startu. Mimochodem mj. proto NASA neakceptovala safírová skla. Ty jsou odolná poškrábání, ale "křehká". To, že trvala na mechanice údajně byla určitá tehdejší neznalost automatů. Na netu se toho o tomto tématu dá nalézt spousta.

S tou Omegou v tomto případě jde spíše o to, že měla správný marketink ve správnou dobu a na správném místě, dozajista. A o tom to je, to je jeden z mnoha drobných kamínků do mozaiky image značky! A že to byl marketink správný potvrzuje i sláva Moonwatch hodinek, přeživších v nabídce Omega v takřka nezměněném designu až dodnes.

uf ... mám značku Omega pochopitelně taky rád - a co se týká technických věcí tak si myslím, že ve vesmíru nebylo nic nestandardního co není možné koupit na této planetě ------- ano je to o marketingu a je to v podstatě o tom že jsou hodinky s ručním nátahem a automatické hodinky s různou úpravou (nadstavbou) ...... je zbytečné z toho dělat nějakou vědu ...... vyhroceno ad absurdum - by jsme si tu mohli povídat ve třech vláknech:

automatické

ruční nátah

a quartz

Odkaz ke komentáři

Jivl napsal:
Ono jde o přetížení, hlavně při startu. Mimochodem mj. proto NASA neakceptovala safírová skla. Ty jsou odolná poškrábání, ale "křehká".

To bylo trošku jinak - safír nechtěli ve vesmíru proto, že se (plným právem) báli, co by udělaly v beztížným stavu střepiny sklíčka v případě, že by s hodinkama někdo o něco křísnul a rozbilo by se. V případě omegáckýho hesalitu tenhle problém nehrozil. Hesalit by jen prasknul a nerozletěl by se.

Odkaz ke komentáři

farářskej napsal:
To bylo trošku jinak - safír nechtěli ve vesmíru proto, že se (plným právem) báli, co by udělaly v beztížným stavu střepiny sklíčka v případě, že by s hodinkama někdo o něco křísnul a rozbilo by se. V případě omegáckýho hesalitu tenhle problém nehrozil. Hesalit by jen prasknul a nerozletěl by se.

Souhlas, to byl druhý (nebo první? důvod). Četl jsem to také.

Odkaz ke komentáři

Jivl napsal:
Možná ano, možná ne :worried_anim: . Nemám však rád slovíčka jako "jednoznačně, určitě, jistě". Spíše bych řekl třeba: "S pravděpodobností takřka hraničící s jistotou by ve vesmíru přežily třeba Ruhly..." :thumbsup_anim: Ono jde o přetížení, hlavně při startu.

Pokud bychom tedy předpokládali , že jde o přetížení , pak by Ruhly měly větší naději na přežití. Kupodivu , žejo?

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...