Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník tolja
Odesláno

Chtel bych se zeptat, jestli mas zkusenosti z cistenim zaslych cifru tohoto modelu. Chtel bych jedny privest trochu k svetu.

zubní pasta + čistič na mosaz, zezadu mýdlo

Odesláno

Typ na výlet

Bílá věž Hradec Králové. Dnes jsem byl po dlouhé době znovu na Bílé věži. Rekonstrukce vnitřních prostor je opravdu povedená a vřele doporučuji. Jsou tam opravené věžní hodiny Josefa Blažka z roku 1829.

Hodinový stroj tvoří kyvadlové hodiny s pískovcovými závažími, která jsou zavěšena na konopných lanech. Tato lana jsou navinuta na tři samostatné bubny, které pohánějí hodinový stroj, čtvrťový bicí stroj a stroj pro odbíjení celých hodin. Zvláštností Božkova hodinového stroje s ručním  nátahem je odbíjení čtvrthodiny. Velká škoda, že samotné hodiny nejsou v chodu. Návštěvníci věže často sahají na kyvadlo, tak je zastaveno :/

Šířka: 216 cm

Hloubka: 118 cm

Výška: 153 cmm

Hmotnost: cca 700 kg (bez závaží)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Lépe fotit neumím, když mám u nohou dva malé čerty :)

Odesláno

Zdravím všechny.

Zahlédl jsem ve výloze obchodu tyto budíky Prim.Je už to nějaká nová výroba,nebo doprodej?Prim na ciferníku vidím,ale ČSSR ne.Fotky nejsou moc dobré-vím.

Jaký je váš názor?Děkuji.

Odesláno (upraveno)

Dle obrázků by to měly být originály ze Šternberka.  Horní "šišatý" model se jmenoval Goliáš. Ty dva spodní modely, které mají nápis TRI TON patří ze sběratelského hlediska k tomu nejlepšímu co lze sehnat. Měly by mít tři stupně budícího signálu. Nejprve jen slabé klepání, pak o něco silnější zvuk a nakonec klasické zvonění. Pokud ovšem v tom jsou ty správné verze strojku B71. To lze ale celkem jednoduše otestovat přímo v obchodu kde je nabízejí.

Upraveno uživatelem accutron
Odesláno

Tak tady jsou.

Je to super, velká radost :clap:

Zdravím, tak mě to nedalo a po příspěvku Accutron jsem odzkoušel i ty moje tři kousky.

Bohužel nevím zda jsou to modely také ze Štenberka, ale chromovaný budík s ouškem zvoní čtyřikrát krátce a pak spustí plnou palbu. Rozestupy mezi zvoněním cca 30s.

Odesláno

Jéé,to je milé překvapení! Škoda, že to už nikde nejde sehnat.

Elton by to mohl pro děti zase začít vyrábět, ale vzhledem k cenové politice Eltonu by si s tím mohl hrát snad jen mladý Jarda Jágr (jak jsem se právě na netu dočetl, je již ve výrobě :baby: ).  

Odesláno

super máme fotky čo bolo v škatulke?

Krabička je prázdá...  :rip:

Samozřejmě, že jsem se ihned dotázal našeho duchovního vůdce (accutrona), který sdělil následující:

"Jedná se o dobový výrobek Chronotechny Šternberk. Obsahem balení byly nástěnné dětské hodiny, které si mohl mladý šikula sám složit a pak se jimi kochat."

Dá se tušit, že právě tato stavebnice stojí u zrodu dnes již potvrzené a prozatím neléčitelné choroby zvané CHRONOBUNDUS, která se objevuje v různých lékařsko-sběratelských mutacích, jako např. BUDIKUS CINKALUS, NASTĚNOS KYVADLOS,  BIJOS VĚŽOS, nebo nejzhoubnější známé verzi NARUKOS TIKALUS.

Odesláno

nieco elektronicke...

Odesláno

Tak to je veliká škoda. Ale moc děkuji za informaci. Vytvářel by se s tím u dětí jednak jemnocit a hlavně láska k mechanice.Ach jo.

Odesláno (upraveno)

Krabička je prázdá...  :rip:

Samozřejmě, že jsem se ihned dotázal našeho duchovního vůdce (accutrona), který sdělil následující:

"Jedná se o dobový výrobek Chronotechny Šternberk. Obsahem balení byly nástěnné dětské hodiny, které si mohl mladý šikula sám složit a pak se jimi kochat."

Dá se tušit, že právě tato stavebnice stojí u zrodu dnes již potvrzené a prozatím neléčitelné choroby zvané CHRONOBUNDUS, která se objevuje v různých lékařsko-sběratelských mutacích, jako např. BUDIKUS CINKALUS, NASTĚNOS KYVADLOS,  BIJOS VĚŽOS, nebo nejzhoubnější známé verzi NARUKOS TIKALUS.

Jojo, a některým postiženým pak nezbývá po uspokojení svých potřeb ani na maso :goof:

Upraveno uživatelem p3k
Odesláno

Jojo, a některým postiženým pak nezbývá po uspokojení svých potřeb ani na maso :goof:

Maso?!!! Nebýt knih typu "kuchařka", tak ani nevím, jak maso vypadá. Ale včera jsem viděl v bazárku jedny super...  Dál to všichni znáte.  :eek:

Odesláno

Tak jsem doplnil sbírku o další dva budíky.

Vypadá to, že to, ale nejsou poslední kousky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...