laalinaa Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 Ahoj, hodlám ted kupovat pánské hodinky, ale moc tomu nerozumím, jen to, co jsem si přečetla v uplynulých asi třech dnech na internetu. Ale není mi vše docela jasné. Zaujalo mě seřizování radiovým signálem, ale pak jsem se dočetla, že se signálem může být potíž a že někdy nejde chytit. To znamená, že ty hodinky někdy zkrátka nefungují? To mi nepřipadá jako nějaká velká výhoda... Jak to tedy vlastně funguje? Pokud jsou hodinky někde ve sklepení, tak okamžitě přestanou jít?A ještě bych se chtěla zeptat, jak je to se solárními hodinkami a jestli je tento způsob funkční a spolehlivý. Uvažuji o těchto hodinkách http://hodinky.inshop.cz/casio/radiem-rizene/casio-wvq-m410d-1a.html Co myslíte?
Daemonultimate Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 Ahoj,funkce radiocontrol funguje tak,že v naprogramovaný čas,nejčastěji to bývá od 2 hodiny noční,se hodinky připojí k signálu dlouhých vln z vysílače přesného času atomových hodin.Udávaná odchylka těchto hodin je v řádu 1 vteřiny za milion let.Po přijetí signálu se hodinky automaticky poupraví na přesný čas.S funkcí hodinek jako takových to vůbec nesouvisí,normálně jdou po celou dobu.V případě že se nepodaří přijmout signál z atomových hodin,běží hodinky zcela normálně s běžnou odchylkou která je u baterkáčů minimální.S příjmem signálu obecně nejsou problémy,samozřejmě je ovlivněn prostředím ve kterém se nacházíš.To zjistíš sama,jestli v noci na ruce či nočním stolku signál přijmou,či je bude nutné jednou za čas vystavit signálu k oknu.Příjem signálu je možno většinou nastavit bud na automaticky,nebo ručně.Dávat je na ručně vidím bezesmyslově,nebot si můžeš takové hodinky i v automatickém režimu připojit k signálu kdykoliv ručně,žádný složitý proces,většinou se jedná o jedno stisknutí a jedno delší podržení tlačítka. Toliko k radiosignálu.Druho věcí je solární napájení.Casio a Citizen(ten používá označení Eco-drive) fungují v tomto ohledu velmi spolehlivě.Ani v zimních měsících kdy hodinky překrývá rukáv,není problém s dostatkem energie,hodinky jsou neustále k dispozici bez omezení.Tady se malinko rozchází Casio a Citizen.U Casia se mi v noci stane že upadnou do tzv. režimu spánku,kdy přestane jít vteřinová ručička,ale hodiny normálně ukazují správný čas.Toto se mi u Ciutizen nestávalo,jely na plný výkon i v noci.Zase to není žádný problém,nebot při kontaktu se světlem se vteřinová ručička rozeběhne,popřípadě stačí po tmě stisknou jakékoli tlačíto a vteřinka se také rozjede.V případě dlouhodobého uchování ve tmě přejdou postupně do spořícího režimu,kdy se ručičky zastaví na 12 hodinách ale čas uvnitř stroje normálně běží několik měsíců bez problému.Pak je jen vytáhneš na světlo nebo stiskneš tlačítko a je to.Obecně tyto systémy platí ze valmi spolehlivé a bezzásahové a bezúdržbové,rozhodně dobrá volba pro někoho kdo chce mít neustále opřesný čas a nechce se o chod hodinek nijak starat.Vše probíhá automaticky,včetně změny času a td.Model,který jsi vybrala je slušný,možná bych se ještě zamyslel nad nějakým modelem se safírovým sklem,třeba tady http://www.ehodinars...arek_g2813.html
laalinaa Odesláno 25. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2012 Děkuju! Tahle odpověď mi oprvdu hodně pomohla, protože jsem se nikde nedočetla jak práve to seřizování funguje v praxi. A tohle sklo, které je na tech, které jsem psala, to znamená sférické, je na jaké úrovni a jak rychle se poškrábe?
Daemonultimate Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 (upraveno) Děkuju! Tahle odpověď mi oprvdu hodně pomohla, protože jsem se nikde nedočetla jak práve to seřizování funguje v praxi. A tohle sklo, které je na tech, které jsem psala, to znamená sférické, je na jaké úrovni a jak rychle se poškrábe? Sférické není popis zvoleného materiálu.Bude se jednat o tvrzené sklo minerální,při běžném nošení se pár mikroškrábanců časem vyskytne.Na sklu safírovém ne,ale jsou experti,kteří i to dokázali ,sklo minerální je obecně zranitelnější než sklo safírové,které patří k těm nejodolnějším,ale je to tak i tak,minerál je pružnější a safír na nára zy křehčí.Tam kde si můžu vybrat rozhodně safír koukni sem http://forum.chronom...__1#entry598998 Upraveno 25. října 2012 uživatelem Daemonultimate
Daemonultimate Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 Jaký je rozdíl mezi dvěma druhy dobíjení napájecích článků světlem - Eco-drive a Solární napájení? Odpověď: Ač na první vjem shodné principy, parametry vítězí Eco-drive. Výhodou Eco-drivu (Citizen) je vyšší kapacita udržení energie v napájecím článku a menší intenzita světla pro nabíjení napájecího článku. Citizen sám prezentoval nabíjení systémem Eco-drive pouhým paprskem světla. Díky těmto výhodám je systém Eco-drive dražší. Solární napájení má výhodu v pořizovací ceně - hodinky se solárním dobíjením mají většinou příznivější cenu (Casio atd.), zato pro dobíjení napájecího článku je potřeba plné denní světlo. Křemík - křemíkovéNejběžněji používané sklo v hodinářském průmyslu, kde je hlavní výhodou poměr ceny a kvality. Není tak tvrdé jak safírové, proto vydrží i prudší náraz, ale lze ho poškrábat hrubším mechanickým zatížením. Výměny těchto skel se většinou pohybují od 70,- kč do 500,- kč. Sapphire - safírovéSafírové sklo - nepoškrabatelné sklo odolávající jakémukoliv otěru. Výměny skel jsou dražší než ostatní. Safírové sklo je ve skutečnosti syntetický (umělý) korund. Na stupnici tvrdosti se nachází na číslici 9 - nejtvrdší na světě je diamant s číslicí 10. Pro porovnání - křemíkové sklo se pohybuje v číslech mezi 4 - 5. Základ pro safírové sklo je oxid hliníku, který se taví při teplotě 2150 stupňů.Praxe ukazuje, že lépe odolávají rozbití mírně vypouklá safírová skla. Je to pravděpodobně díky tomu, že předmět, který narazí do skla se sveze po vypouklém skle, zatímco na rovné sklo je náraz přímý - tupý. Vypouklé sklo je i svým tvarem pevnější a nárazům na straně lépe odolává. Vypouklé skloJinak též nazývané sférické. Jedná se o křemíkové sklo, které díky tomu, že je vypouklé, získává vlastnosti čočky a tudíž zvětšuje číselník, na kterém je potom lépe čitelný čas, datum apod. Antireflexní skloAntireflexní sklo je sklo, přes které uvidíte i na přímém slunci - toto sklo dokáže pohltit jasné světlo, přímý svit i odlesky skla (tzv. prasátka) a vy skrz něj vidíte na všechny údaje na hodinkách. Technologie výroby - na safírové sklo se nanáší nanovrstva speciálního kovu, který pohlcuje prudké jasné světlo. Tato vrstva je velmi tvrdá a běžným nošením se prakticky nedá setřít. Jsou dva typy antirexlexních skel - jeden typ se vyrábí s nánosem antireflexu ze vrchní ploše skla a druhý typ se vyrábí ještě s nánosem na spodní ploše skla. Že je sklo opatřeno antireflexní vrstvou poznáte podle toho, že při určitém náklonu hodinek uvidíte sklo zabarvené do modré - viz obrázek.Hardlex - tvrzené skloTyto skla používá převážně firma Seiko, která je začala používat jako první. Jedná se o vrstvu umělého korundu - safíru nanesenou na křemíkovém skle. Tímto je hardlex podstatně tvrdší než křemík, není však tak tvrdý jako safír, protože se tato vrstva může prodřít.
Quido Morava Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 ...bylo zde výše řečeno hodně k dotazu a tak jen doplním , snad jen pro rozšíření obzoru:v hodinkách řízených rádiem a i v kombinaci se solárním napájením je dnes už poměrně slušný výběr, jak v dizajnu, tak ve zpracování... a snad mi nikdo neutrhne hlavu, že se nezastanu zrovna zančky CASIO, neb výrobky této značky považuji za hračky, které obecně nemají dlouhé životnosti (až na vyjímky samozřejmě, jako je např. řada G-shock), a to z důvodů jak použitých materiálů (viz např. již zmíněné sklíčko), čili s ohledem na výrobní náklady a tudíž cenovou dostupnost, tak s ohledem na zpracování... je to dáno tím, že každá zančka míří (svou hlavní produkcí) do jiného sociálního segmentu trhu - samotná tachnologie solárního napájení a řízení radiem není zdaleka to nejdražší, mnohem dražší je na hodnkách materiál a provedení pouzdra, ciferníku, tahu nebo řemenu s ohledem na jejich životnost a celkové zpracování... tudíž, jen doporučím se podívat ještě na "opravdové" hodinářské produkty s požadovanýma vlastnosma, například u značek RADO nebo Junghans, které jsou u nás poměrně dobře dostupné - např. zde
Quido Morava Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 (upraveno) Jaký je rozdíl mezi dvěma druhy dobíjení napájecích článků světlem - Eco-drive a Solární napájení? Odpověď: Ač na první vjem shodné principy, parametry vítězí Eco-drive. Výhodou Eco-drivu (Citizen) je vyšší kapacita udržení energie v napájecím článku a menší intenzita světla pro nabíjení napájecího článku. Citizen sám prezentoval nabíjení systémem Eco-drive pouhým paprskem světla. Díky těmto výhodám je systém Eco-drive dražší.Solární napájení má výhodu v pořizovací ceně - hodinky se solárním dobíjením mají většinou příznivější cenu (Casio atd.), zato pro dobíjení napájecího článku je potřeba plné denní světlo. Křemík - křemíkovéNejběžněji používané sklo v hodinářském průmyslu, kde je hlavní výhodou poměr ceny a kvality. Není tak tvrdé jak safírové, proto vydrží i prudší náraz, ale lze ho poškrábat hrubším mechanickým zatížením. Výměny těchto skel se většinou pohybují od 70,- kč do 500,- kč. Sapphire - safírovéSafírové sklo - nepoškrabatelné sklo odolávající jakémukoliv otěru. Výměny skel jsou dražší než ostatní. Safírové sklo je ve skutečnosti syntetický (umělý) korund. Na stupnici tvrdosti se nachází na číslici 9 - nejtvrdší na světě je diamant s číslicí 10. Pro porovnání - křemíkové sklo se pohybuje v číslech mezi 4 - 5. Základ pro safírové sklo je oxid hliníku, který se taví při teplotě 2150 stupňů.Praxe ukazuje, že lépe odolávají rozbití mírně vypouklá safírová skla. Je to pravděpodobně díky tomu, že předmět, který narazí do skla se sveze po vypouklém skle, zatímco na rovné sklo je náraz přímý - tupý. Vypouklé sklo je i svým tvarem pevnější a nárazům na straně lépe odolává. Vypouklé skloJinak též nazývané sférické. Jedná se o křemíkové sklo, které díky tomu, že je vypouklé, získává vlastnosti čočky a tudíž zvětšuje číselník, na kterém je potom lépe čitelný čas, datum apod. Antireflexní skloAntireflexní sklo je sklo, přes které uvidíte i na přímém slunci - toto sklo dokáže pohltit jasné světlo, přímý svit i odlesky skla (tzv. prasátka) a vy skrz něj vidíte na všechny údaje na hodinkách. Technologie výroby - na safírové sklo se nanáší nanovrstva speciálního kovu, který pohlcuje prudké jasné světlo. Tato vrstva je velmi tvrdá a běžným nošením se prakticky nedá setřít.Jsou dva typy antirexlexních skel - jeden typ se vyrábí s nánosem antireflexu ze vrchní ploše skla a druhý typ se vyrábí ještě s nánosem na spodní ploše skla. Že je sklo opatřeno antireflexní vrstvou poznáte podle toho, že při určitém náklonu hodinek uvidíte sklo zabarvené do modré - viz obrázek.Hardlex - tvrzené skloTyto skla používá převážně firma Seiko, která je začala používat jako první. Jedná se o vrstvu umělého korundu - safíru nanesenou na křemíkovém skle. Tímto je hardlex podstatně tvrdší než křemík, není však tak tvrdý jako safír, protože se tato vrstva může prodřít. dovolím si doplnění z vlastní zkušenosti:a) safírové sklo se mi dosud nepodařilo poškríbat (myslím sklo, nikoli antireflexní vrstvu - popíšu dále), a to jsem s hodinkyam opravdu prožil kde co (hory, práci na zahradě a stavbě, dropický les atp.), určitě by se našla specifická situace, kdy se safír dá poškrábat (třeba válka, nebo práce v diamantových dolech), ale v běžném životě se to běžnému člověku neúpodaří minerální sklo poškrábeme poměrně bežně, oděrem o stěnu, o trdý kov nebo o jiné skloc) Hardlex (SEIKO patent) je něco mezi oběma uvedenýma, velmi tvrdé uměle vyrobené minerální sklo, z diskuzí vyplývá, že se asi hodně blíží odolnosti safíru, ale ortodoxní zastánci safírového sklíčka zde budou tvrdit, že si k safíru ani nečuchlo... antireflex (AR) není záležitost tvrdosti či odolnosti sklíčka, je to vrstva na sklíčku, která zlepšuje průhled na ciferník tím, že snižuje přirozené odlesky světla z okolí, v podstatě se jedná polarizační filtr, podobně jak ho známe z polarizovaných skel brýlí - v praxi se používá AR vnější (svrchní), vnitřní nebo boustranný... je to vrstva nanesená na sklíčko - vnější AR je poněkud choulostivý na poškrábání, aniž bychom nutně museli poškrábat i sklíčko, vnitřní AR logicky nepoškrábete, pokud nevyndáte sklíčko, oboustranný antireflex je nanesen z obou stran sklíčka, čili opět vnější vrstva může být choulostivá na poškríbání atd... z uvedeného je zřejmé, že odolnější variantou proti poškození je vnitřní AR, kdežto oboustranný AR zase umocňuje antireflexní exekt.... edit: k solárnímu dobíjení - není na škodu se zde zmínit o životnosti takových hodinek, ta se odvíjí od životnosti akumulačního článku a fotovoltaického článku, běžně se odhaduje živtonost soráního napájecího systému na 10-30 let (asi podle ceny, tedy i podle kvality výrobní techologie a pužitých materiálů) Upraveno 25. října 2012 uživatelem Quido Morava
Quido Morava Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 Uvažuji o těchto hodinkách http://hodinky.insho...q-m410d-1a.html Co myslíte? ode mne se dá čekat, že se nezastanu zrovna zančky CASIO, neb výrobky této značky považuji za hračky - a v tomto případě se IMHO jedná o nešťastnou kombinaci kov/plast.. pokud ti tedy nejde jen o cenu, doporučuji se poohlídnout po pořádných hodinkách s požadovanými vlastnostmi ( a navíc z velmi odolných materiálů pouzdra i tahu)
Daemonultimate Odesláno 25. října 2012 Nahlásit Odesláno 25. října 2012 (upraveno) Díky kolegovi za inspiraci,delší dobu se zaobírám myšlenkou čím nahradit svoje oceanusy aby se na to dalo koukat,tímhle mi kápl do noty: Upraveno 25. října 2012 uživatelem Daemonultimate
flivver Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 ...antireflex (AR) není záležitost tvrdosti či odolnosti sklíčka, je to vrstva na sklíčku, která zlepšuje průhled na ciferník tím, že snižuje přirozené odlesky světla z okolí, v podstatě se jedná polarizační filtr, podobně jak ho známe z polarizovaných skel brýlí... Dovolil by som si v stručnosti poopraviť túto drobnú chybku v predchádzajúcom príspevku. Antireflexná vrstva a polarizačný filter sú dve rozdielne veci. Antireflexná vrstva na skle zabraňuje odleskom práve na povrchu skla, na ktorom je nanesená. Je tvorená naparenou vrstvou resp. viacerými vrstvami oxidov kovov. Použitie napríklad práve na hodinkách, objektívoch, okuliaroch... Takto upravené sklo by teoreticky nemalo hádzať známe prasiatka, čím majiteľ takto upravených hodiniek prichádza o zábavu pri šoférovaní, pretože mu antireflexná vrstva zabraňuje odčítať čas z prasiatka. Pri pohĺade cez polarizačný filter resp. fóliu sú naopak eliminované odlesky na iných predmetoch tým, že filter prepúšťa svetlo iba v jednej rovine. Polarizačný filter stmavuje, keďže prepúšťa iba časť svetla. Eliminácia odleskov je závislá na uhle natočenia filtra. S kvalitnými polarizačnými okuliarmi je preto možný pri správnom uhle napríklad pohľad pod hladinu vody, ktorá sa inak leskne. Zaujímavé z pohľadu chronomagora je pozerať na LCD displej digitálok cez polarizačné okuliare alebo fotografický filter a meniť uhol. Ale zase nie je to až také zábavné, ako sedieť na toalete a točiť lunetu.
Quido Morava Odesláno 29. října 2012 Nahlásit Odesláno 29. října 2012 Dovolil by som si v stručnosti poopraviť túto drobnú chybku v predchádzajúcom príspevku. Antireflexná vrstva a polarizačný filter sú dve rozdielne veci. Antireflexná vrstva na skle zabraňuje odleskom práve na povrchu skla, na ktorom je nanesená. Je tvorená naparenou vrstvou resp. viacerými vrstvami oxidov kovov. Použitie napríklad práve na hodinkách, objektívoch, okuliaroch... Takto upravené sklo by teoreticky nemalo hádzať známe prasiatka, čím majiteľ takto upravených hodiniek prichádza o zábavu pri šoférovaní, pretože mu antireflexná vrstva zabraňuje odčítať čas z prasiatka. Pri pohĺade cez polarizačný filter resp. fóliu sú naopak eliminované odlesky na iných predmetoch tým, že filter prepúšťa svetlo iba v jednej rovine. Polarizačný filter stmavuje, keďže prepúšťa iba časť svetla. Eliminácia odleskov je závislá na uhle natočenia filtra. S kvalitnými polarizačnými okuliarmi je preto možný pri správnom uhle napríklad pohľad pod hladinu vody, ktorá sa inak leskne. Zaujímavé z pohľadu chronomagora je pozerať na LCD displej digitálok cez polarizačné okuliare alebo fotografický filter a meniť uhol. Ale zase nie je to až také zábavné, ako sedieť na toalete a točiť lunetu. Souhlas - psal jsem podobně, ne že je to totéž... podobnost je v tom, že AR eleminuje odlesky - nebyla zde snaha o vysvětlení fyzikální podstaty, ale lidové přiblížení výslednéo efektu - pro ty, co se s tím dosud nesetkali přesný princip je pak popsán zde kvalita a síla AR je také dána vrstevnatostí a technologií daného provedení - a často se právě používá v kombinaci s polarizací světla
kultus Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 ode mne se dá čekat, že se nezastanu zrovna zančky CASIO, neb výrobky této značky považuji za hračky - a v tomto případě se IMHO jedná o nešťastnou kombinaci kov/plast.. pokud ti tedy nejde jen o cenu, doporučuji se poohlídnout po pořádných hodinkách s požadovanými vlastnostmi ( a navíc z velmi odolných materiálů pouzdra i tahu) taky zvazuji koupi casio konkretne EQW-M1100 nebo EQW-A1000...jsou to podle Vas taky smejdy? chci solar+radiem rizene a citizeny mi prijdou uyz moc drahe a osklive proto si je nechci kupovat.
Quido Morava Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) nikde jsem nepsal, že jsou to šmejdy, jen že je považuji za hračky... je to můj názor, ale to neznamená, že je to obecně platná pravda respektuji, že si hodinky této kategorie najdou své zákazníky - převážně je zde dán důraz na "kosmický" dizajn a to asi určitou část mladé generace oslovuje možná hraje i roli, že já při své slepotě bych na těchto hodinkách odečítal čas s velkými potížemi, ale taky vím, že mnoho lidí nenosí hodinky na zjištění času - no, a já jsem možná konzervativní a stále požaduji po hodinkách, abych na nich poznal, koilk je... přesto, z mého pohledu za ty peníze mohu pořídit vzhledově kultivované hodinky "poctivou" hodinářskou práci jak z japonské, tak švýcarské nebo německé provenience nicméně, proti gustu žádný dišputát Edit: sám píšeš, že Citizeny ti přijdou ošklivé - mně přijdou ošklivé zase tyto, co zmiňuješ... Upraveno 30. října 2012 uživatelem Quido Morava
kultus Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) nikde jsem nepsal, že jsou to šmejdy, jen že je považuji za hračky... je to můj názor, ale to neznamená, že je to obecně platná pravda respektuji, že si hodinky této kategorie najdou své zákazníky - převážně je zde dán důraz na "kosmický" dizajn a to asi určitou část mladé generace oslovuje možná hraje i roli, že já při své slepotě bych na těchto hodinkách odečítal čas s velkými potížemi, ale taky vím, že mnoho lidí nenosí hodinky na zjištění času - no, a já jsem možná konzervativní a stále požaduji po hodinkách, abych na nich poznal, koilk je... přesto, z mého pohledu za ty peníze mohu pořídit vzhledově kultivované hodinky "poctivou" hodinářskou práci jak z japonské, tak švýcarské nebo německé provenience nicméně, proti gustu žádný dišputát Edit: sám píšeš, že Citizeny ti přijdou ošklivé - mně přijdou ošklivé zase tyto, co zmiňuješ... tak jasne design je ciste subjektivni...spis mi jde o nejaku kvalitu a trvanlivost ikdyz je mi jasne ze s nekteryma znackama se souperit neda a ani to nema casio v umyslu...hledam hodinky trochu sportovneji ladene - jak ty rikas kosmicke pro normalni noseni (k obleku mam Diesely s kozenym naramkem) nez jsem je dostal tak jsem hodinky ani nenosil a pochybuji ze mi vydrzi neodrene vic jak 3-5 let. Pro mne nema smysl davat za hodinky 20-30tis. a chci rozhodne bezudrzbove. Upraveno 30. října 2012 uživatelem kultus
Quido Morava Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) tak jasne design je ciste subjektivni...spis mi jde o nejaku kvalitu a trvanlivost ikdyz je mi jasne ze s nekteryma znackama se souperit neda a ani to nema casio v umyslu...hledam hodinky trochu sportovneji ladene - jak ty rikas kosmicke pro normalni noseni (k obleku mam Diesely s kozenym naramkem) nez jsem je dostal tak jsem hodinky ani nenosil a pochybuji ze mi vydrzi neodrene vic jak 3-5 let. Pro mne nema smysl davat za hodinky 20-30tis. a chci rozhodne bezudrzbove. ono to je trošku složitější a hlavně to máme asi každý jinak - za hodinky, se kterýma počítám na 3-5 let, je škoda dát i 3 tisííce, dle mého soudu...osobně dám třeba 10-20 za nějaké, co mne nepřestanou nudit a vydrží několik desítek let, anebo když náhodou začnou časem nudit, je mohu posunout dál, aniž by výrazně ztratily na hodnotě; a kdybych chtěl hodně funkcí a fakt odolné hodinky, tak bych se určitě poohlížel u Junghansů, nebo u Rado (např.)i ta bezúdržbovost je relativní... ale fakt se těžko radí, když to máme každý jinak Upraveno 30. října 2012 uživatelem Quido Morava
wave ceptor Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Já mám Casio,a už navždy Casio mít budu. A mám z nich radost každý den, vůbec mne neomrzely. Zjistil jsem, že pro mne jsou to ty pravé hodinky.
kultus Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 tak ja nerikam ze mne omrzi jestli vydrzi 10let tak budu jen rad...jen vim ze ikdyz si na veci davam pozor vic nez jini, vim jak vypadaji po 3 letech ty Diesely. Ano je pravda ze jsem je odrbal o pomalu kazde futro protoze mam sirsi ramena a nebyl jsem zvyklej mit neco na ruce ale i tak...u mne by ani safir moc nevydrzel a kdyz chci hodinky napul sportovni napul luxusni (nesmejte se nenasel jsem vhodny vyraz :-D) chci solar a radiem rizeny cas tak moc na vyber neni. Navic nesnesu ocelovy naramek a citizeny v tehle cenove kategorii jsou nudne ty co by se mi libili stoji aspon 22K. Takze jsem se rozhodl pro trochu lepsi casia tak snad neprohloupim...
wave ceptor Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Něco takového? http://www.hodinky.cz/casio-edifice-eqw-m600c-1a.html
Daemonultimate Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) taky zvazuji koupi casio konkretne EQW-M1100 nebo EQW-A1000...jsou to podle Vas taky smejdy? chci solar+radiem rizene a citizeny mi prijdou uyz moc drahe a osklive proto si je nechci kupovat. Tak tyhle jsem kdysy měl,dnes už bych je na ruku nevzal,nicméně zpracováním a kvalitou si tady Casio nezadá s Citizenem.Na fotce je na sklíčku folie ,tah byl super i s vyvložkováním. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. http://www.youtube.com/watch?v=0Z4dEDzbG58 Upraveno 30. října 2012 uživatelem Daemonultimate
kultus Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Kdyz pises ze si u tech M1100 casio nezada s citizenem myslis jako ze ty Casiovky byly tak spatne? To jen pro poradek aby nevznikl nejaky omyl :-) a kdyz ano v cem byly konkretne tak spatne? PS: remen chci jedine plastovy citim se v nem lepe ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se