papen Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Ahojte, zakoupil jsem jedny hodinky Fortis na aukru a i přes snahu dohledat o nich něco na netu, se mi to nepovedlo...:-( Může mě někdo nasměrovat správným směrem, kde bych se o nich dověděl více (model, rok atd...) Foto zde Můj odkaz po obdržení udělám reálné. Díky
Karlos Odesláno 23. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2012 (upraveno) Nechtěl bych ti zkazit radost, ale myslím si, že nic nenajdeš a nezjistíš. Hodinek se v té době vyráběly spousty, všelijaké typy a varianty, navíc pro různé trhy jiné. A nebyl žádný důvod každý typ nějak individuálně pojmenovávat a označovat. To je fenomén dnešní doby, kdy marketing doslova dělá divy a prodává vzduch.Prostě hodinky značky Fortis, nějaké číslo modelu je na spodním víčku. Ale je to jen můj laický názor, třeba se pletu.EDIT: a taky si nemyslím, že jsou to 60. léta. Upraveno 23. listopadu 2012 uživatelem Karlos
papen Odesláno 23. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2012 Nechtěl bych ti zkazit radost, ale myslím si, že nic nenajdeš a nezjistíš. Hodinek se v té době vyráběly spousty, všelijaké typy a varianty, navíc pro různé trhy jiné. A nebyl žádný důvod každý typ nějak individuálně pojmenovávat a označovat. To je fenomén dnešní doby, kdy marketing doslova dělá divy a prodává vzduch.Prostě hodinky značky Fortis, nějaké číslo modelu je na spodním víčku. Ale je to jen můj laický názor, třeba se pletu.EDIT: a taky si nemyslím, že jsou to 60. léta. Právě ty 60.léta jsou dle mého vycucané z prstu. Viděl jsem tady pěknou tabulku pro Omegy, kde se dle čísla dal odvodit roky výroby, ale pro Fortis nic...zkoušel jsem napsat přímo do Fortisu tak uvidím jestli někdo odpoví :-)
Karlos Odesláno 23. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2012 Podle mě byla firma Fortis v dobách těchto hodinek jen úplně obyčejný, prostý řadový výrobce, jeden z mnoha a mnoha dalších. To až dnes nový majitel dovedl tuto značku trochu výš. Ale to už je zase jiný příběh.Nerad to říkám, ale asi v těch hodinkách hledáš něco, co v nich není.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se