Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Měl bych takovej dotaz, má tu někdo zkušenosti s Berettou 92 nebo GLOCKem 21? Líp mi sedí v ruce a pocitově i vzhledově se mi víc zamlouvá Beretta, ale snad vše ostatní mluví pro GLOCK.

Sice nemám tak bohaté zkušenosti s GLOCKem 21 (měl jsem ho v ruce jen párkrát), ale momentálně používám GLOCK 19 (9mm) a nemůžu si ho vynachválit. Precizně zpracovaná tritiumová mířidla, přesná střelba a hlavně ta hmotnost. Ideální pro denní nošení.

Já bych volil GLOCK 21, ale to je pouze můj názor :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Tada
Mluvíme zde o slonech v Africe? ;) Myslím, že ne běžné nošení a takové to běžné domácí střílení je ideální 9mm short, Glock 21 s .45 ACP je už overkill.

.45 overkill rozhodně není... Normální 9mm para člověkem proletí skrz jen to hvízdne. Overkill je snad až cokoli víc než .44 magnum.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
.44 Magnum je už spíše malé dělo :) V praxi ale platí spíše to, že rychlost a přesnost člověk ničím nenahradí. Takže raději .22 LR a špičkový střelec, než člověk s .44 Magnum a na střelnici jednou ročně na 100 ran..

Když někdo píše o .22LR tak si vždycky představím nějakého agenta Mossadu, jak se zezadu plíží k nějakému starému pánovi (nacistickému důstojníku na penzi) a střelí ho zezadu do týla :)

Zbroják si budu dělat za necelý rok a taky řeším jestli GLOCK v 9mm nebo .45 ACP. Ale viděl bych to spíš na .45.

EDIT: Navíc mám takové neblahé tušení, že zastavovací účinek .22LR bude dost mizerný. Malé ráže jsou už překonané, ještě v 70ých letech bylo cokoliv nad 7,65 velká ráže a na sebeobranu se běžně nosily 6,35. Doba pokročila a navíc lidé začaly nosit neprůstřelné vesty... To by se z toho jeden zcvoknul :(

Odkaz ke komentáři

No, já si první zbraň koupil Glock 21 (někdy v roce 1999). Jako každý začátečník jsem chtěl hlavně "pořádné dělo", k tomu později Smith & Wesson 29 (.44 Magnum). V praxi je to k ničemu.

Největší radost na střelnici jsem měl a mám z Hammerli X-esse (.22 LR), s tím je vyloženě požitek střílet a náboje stojí haléře.

No a dnes mám takový "sebeobranný" kompromis, Beretta 84FS Cheetah, malá, hezká, ale přitom stále dostatečně přesná zbraň s 9mm short a zásobníkem na 13 nábojů. Glock 21 je moc velký, to už Glock 19. Docela zajímavá se mi jeví i slovenská produkce, Grand Power, v USA jejich zbraně přeprodává pod svojí značkou slovutná STI.

beretta-84fs-cheetah.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
No, já si první zbraň koupil Glock 21 (někdy v roce 1999). Jako každý začátečník jsem chtěl hlavně "pořádné dělo", k tomu později Smith & Wesson 29 (.44 Magnum). V praxi je to k ničemu.

Největší radost na střelnici jsem měl a mám z Hammerli X-esse (.22 LR), s tím je vyloženě požitek střílet a náboje stojí haléře.

No a dnes mám takový "sebeobranný" kompromis, Beretta 84FS Cheetah, malá, hezká, ale přitom stále dostatečně přesná zbraň s 9mm short a zásobníkem na 13 nábojů. Glock 21 je moc velký, to už Glock 19. Docela zajímavá se mi jeví i slovenská produkce, Grand Power, v USA jejich zbraně přeprodává pod svojí značkou slovutná STI.

Na Magnum 29 jsem se taky díval, ale známej co je instruktor střelby (na nošení má Glocka .45) mi říkal, že pistole pro sebeobranu musí mít minimálně 10 nábojů v zásobníku. Hm...

Stejně si nakonec pořídím P08 Parabellum nebo Mauser C96 aby ta sebeobrana měla trošku styl.

Odkaz ke komentáři

ja to pred lety vyresil: .22 LR na strelnici - na hrani, lacina munice,

Tak :-) Já zde mám moc rád Hammerli X-esse, je to takový low-end od této sportovní střelecké špičky, ale stále mnohem přesnější na sportovní střelbu než cokoliv jiného, s čím jsem měl možnost se seznámit. Navíc 200 nábojů .22 LR člověk na peněžence nepozná, 200 .45 ACP už jo.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Jen takový čistě amatérský dotaz - jaký má význam trénovat střelbu s jakoukoliv jinou zbraní, než kterou pak člověk nosí u sebe?

EDIT: Teda hlavně ta .22, vždyť rozdíl ve hmotnosti a zpětném rázů musí být značné.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Jdeš si zastřílet pro zábavu. 2-3 kámoši, a kdo prohraje, platí ostatním vytříbenou večeři :)

To potom jo, to je .22 sázka na jistotu, pokud se tedy člověk nebaví sponzoringem kámošů. :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Jo, s Hammerli X-esse má člověk docela nefér výhodu :-)

Tojo, to už je čistě sportovní pistole. Ale věřím tomu, že můj oblíbenec Mauser C96 v 7,63mm s dlouhou hlavní a příplatkovou ramení opěrkou by mohl taky střílet s obstojnou přesností :)

Odkaz ke komentáři

.22 je pro sebeobranu naprosto nevyhovující, o tom snad už dneska ví každej.

Řeči o malé ale přesné ráži sice zní namachrovaně, ale rád bych viděl jejich autora, jak v klidu (jako na střelnici) řeší, že se na něj ze 3m řítí 100kilovej ožrala s nožem v ruce.

Minimum 9 Luger, střela nejhnusnější, co je ještě legální - podle mého průzkumu Lapua CEPP. Optimální je ovšem .40SW nebo .45ACP - to spíše, kvůli tomu, že to pravděpodobně neproletí cílem a neublíží nikomu dalšímu. Rozhodně ne .357 mag (leda by mohlo mít dutou špičku, což nemůže).

Já si po letech nenávisti k plastům koupil Glocka 30 (nejmenší prďola v 45) a je to fajn věc.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
.22 je pro sebeobranu naprosto nevyhovující, o tom snad už dneska ví každej.

Řeči o malé ale přesné ráži sice zní namachrovaně, ale rád bych viděl jejich autora, jak v klidu (jako na střelnici) řeší, že se na něj ze 3m řítí 100kilovej ožrala s nožem v ruce.

Minimum 9 Luger, střela nejhnusnější, co je ještě legální - podle mého průzkumu Lapua CEPP. Optimální je ovšem .40SW nebo .45ACP - to spíše, kvůli tomu, že to pravděpodobně neproletí cílem a neublíží nikomu dalšímu. Rozhodně ne .357 mag (leda by mohlo mít dutou špičku, což nemůže).

Já si po letech nenávisti k plastům koupil Glocka 30 (nejmenší prďola v 45) a je to fajn věc.

Sakra, tak jsem koukal na tu střelu Lapua CEPP a vypadá to, že by to mohlo být docela účinné. To je u nás fakt legální?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Možná stačí trošku pozorněji číst. Všichni kromě tebe se zde baví o .22 LR ohledně sportovní střelby, nikdo (zase kromě tebe) nezmiňoval sebeobranu.

Já jsem sebeobranu taky zmiňoval :) Než si napsal, že to máš na sportovnmí střelbu

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
.............. Ale věřím tomu, že můj oblíbenec Mauser C96 v 7,63mm s dlouhou hlavní a příplatkovou ramení opěrkou by mohl taky střílet s obstojnou přesností :)

Jo, Mauserů C96 s příplatkovou se dnes dělá určitě nejvíc, ale mám pocit, že se nějak ztrácíš ve staletích. Tohle si musíte připomínat na fóru minimálně 180 letých kozáků :D . Červená devítka Ti určitě udělá radost, znalče. Když máš Mausery tak v oblibě, určitě nás seznámíš s tím, proč je na pažbičce zmiňovaná červená devítka.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...