Návštěvník Tada Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Jo, Mauserů C96 s příplatkovou se dnes dělá určitě nejvíc, ale mám pocit, že se nějak ztrácíš ve staletích. Tohle si musíte připomínat na fóru minimálně 180 letých kozáků . Červená devítka Ti určitě udělá radost, znalče. Když máš Mausery tak v oblibě, určitě nás seznámíš s tím, proč je na pažbičce zmiňovaná červená devítka. Ó, velice pěkné... Červená devítka je na pažbičce zbraní, které objednala císařská armáda ve standartní vojenské ráži 9mm, protože se jim nedostávalo pistolí P.08. Velká červená devítka měla být jasným rozpoznávacím znamením, jaká munice do pistole patří. Protože i do standartní 7,63 šel nabít náboj ráže 9mm, dokonce šel i vystřelit, ale často to vedlo k destrukci zbraně. Stačí? Já osobně bych preferoval 7,63. Už z úcty k tradici... u Tebe mě to nepřekvapuje, ale počkáme na našeho studentíka až to najde v knihách . V knihách jsem nic hledat nemusel... A taky vím, že Mauser C96 by měl být konstruován pouze tím, že je poskladaný. Jediný šroubek je právě v pažbičce Ale jelikož jsem C96 ještě neměl v ruce, tak to nebudu tvrdit nějak dogmaticky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 v knihách jsem nic hledat nemusel... Kdybych Ti měl žrát všechno, čím nás tady od svého vstupu na fórum krmíš, tak tohle Ti nežeru ani náhodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Kdybych Ti měl žrát všechno, čím nás tady od svého vstupu na fórum krmíš, tak tohle Ti nežeru ani náhodou. A proč by ne? Já mám tu schopnost, že si zapamatuji dost údajů na dost dlouhou dobu. O Mauseru C96 jsem si četl několik článků zhruba před 5ti lety a od té doby si o něm dost věcí pamatuji... Provokatére... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Otázka na kibiho - jak by se Ti líbil už dávno nevyráběný model od Coltu Delta Elite se šíleným a v podstatě nepoužitelným nábojem .10mm Auto ? Edit - znáš model, který se vyráběl pro Frankonii ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toci Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 To je ovšem styl Jaká délka hlavně? Model 08, 100 mm, Mauser / Byf /, zařízení na připevnění pažbičky, 41. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Model 08, 100 mm, Mauser / Byf /, zařízení na připevnění pažbičky, 41. Střílí se z toho příjemně? Co spolehlivost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toci Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Všechno dobré, tyto hodinky jsou jen na neděli, velmi málo nošené / skoro nové /. Končím relaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2009 Možná stačí trošku pozorněji číst. Všichni kromě tebe se zde baví o .22 LR ohledně sportovní střelby, nikdo (zase kromě tebe) nezmiňoval sebeobranu. šmarjá, já asi mezi těmito dvěma příspěvky přehlédnul neexistující, který by kontext měnil: ...Myslím, že ne běžné nošení... ...takže raději .22 LR a špičkový střelec, než člověk s .44 Magnum.. Ale možná diskuse pokračovala na jiném fóru. Tak to se omlouvám.. Takováhle chyba.. Sám ale budu explicitnější - myslím to samozřejmě ironicky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 .44 Magnum je už spíše malé dělo V praxi ale platí spíše to, že rychlost a přesnost člověk ničím nenahradí. Takže raději .22 LR a špičkový střelec, než člověk s .44 Magnum a na střelnici jednou ročně na 100 ran.. Máš úplnou pravdu a proto nejlepší je špičkový střelec a .44 Magnum, že jo ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Stejně si nakonec pořídím P08 Parabellum nebo Mauser C96 aby ta sebeobrana měla trošku styl. To je teda fakt ta nejhorší volba ale zase to bude pořádně drahý.............. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Jen takový čistě amatérský dotaz - jaký má význam trénovat střelbu s jakoukoliv jinou zbraní, než kterou pak člověk nosí u sebe? EDIT: Teda hlavně ta .22, vždyť rozdíl ve hmotnosti a zpětném rázů musí být značné. Trénovat s jakoukoliv zbraní je dobré pro to, aby ses naučil třeba mířit a spouštět. Pokud ale chceš trénovat instinktivní sebeobranu, je lepší to nestřídat. Při velké formě se ti ale potom může stát, že postřílíš nějaký ty lidi omylem, třeba až si schrupneš na lavičce v parku, nebo až tě po vopici bude ráno budit manželka do Kolbenky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Otázka na kibiho - jak by se Ti líbil už dávno nevyráběný model od Coltu Delta Elite se šíleným a v podstatě nepoužitelným nábojem .10mm Auto ? Edit - znáš model, který se vyráběl pro Frankonii ? Chceš říct, že bys o něm věděl? To by se mi líbilo.......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 To je teda fakt ta nejhorší volba ale zase to bude pořádně drahý.............. Tak až na celkovou zastaralost, vysokou hmotnost, značnou velikost a malý počet nábojů v zásobníku (dle dnešních měřítek) nemá Mauser ani Parabellum více méně žádnou překážku k tomu aby to byly dobré zbraně pro sebeobranu, vždyť jsou prověřeny více než staletím Teď vážně - zas takový blázen nejsem. Na sebeobranu to chce něco kompaktnějšího, modernějšího a s větším zásobníkem. A taky se nedovedu nějak představit, jak nabíjím Mauser C96, pod palbou schovaný za autem. Ta kolejnička s náboji pomocí které se to nabíjí mi nepřijde jako nejrychlejší způsob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Tak až na celkovou zastaralost, vysokou hmotnost, značnou velikost a malý počet nábojů v zásobníku (dle dnešních měřítek) nemá Mauser ani Parabellum více méně žádnou překážku k tomu aby to byly dobré zbraně pro sebeobranu, vždyť jsou prověřeny více než staletím Teď vážně - zas takový blázen nejsem. Na sebeobranu to chce něco kompaktnějšího, modernějšího a s větším zásobníkem. A taky se nedovedu nějak představit, jak nabíjím Mauser C96, pod palbou schovaný za autem. Ta kolejnička s náboji pomocí které se to nabíjí mi nepřijde jako nejrychlejší způsob Jednoduše řečeno to nejsou zbraně pro sebeobranu ani náhodou. Skoro by se dalo říct, že je to pravý opak. A ta kolejnička je při tom možná ta nejmenší překážka, protože předpokládáme, že jsi měl původně plný zásobník. (nekdo z vás už by měl bejt mrtvej) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Zajímá mě kam ty kanóny schováváte v létě, když je hic ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOMA Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Nejlepší zbraň na sebeobranu je Glock 19, nebo vlastně každej glock, je to jediná možnost jak nosit bezpečně náboj v komoře, teda aspoň pro mě. Jo a hlavně střílí to pořád, údržba minimální a za pár korun se dá pořídit kostička, která z této zbraně dělá automat což je taky super, a když né kostička tak reset spouště. Měl jsem spoustu zbraní na každodení nošení, ale potom co jsem poznal glock, tak nenosím nic jiného, možná občas vemu taurus 357.magnum s expanzní střelou, ale to jen proto, že to posobě nic nenechá. Jinak můj názor je, že expanzní náboj je nejlepší věc co se bezpečnosti týče, viděl jsem jednou test střelby v místnosti, normální kulka prošla půlkou prasete a ještě se třikrát odrazila, kdyby tam byl další civilista tak je velká pravděpodobnost, že to dostane, zatím co expanz už nikoho neohrozí, nevím proč je to zakázané. Zajímá mě kam ty kanóny schováváte v létě, když je hic ? Když je hic, beru ledvinku a kevina .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 Zajímá mě kam ty kanóny schováváte v létě, když je hic ? Já teda upřímně řečeno, teď už ponejvíc do trezoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 možná občas vemu taurus 357.magnum s expanzní střelou, ale to jen proto, že to posobě nic nenechá. .. To asi když deš "na kšeft", že jo ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOMA Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 To asi když deš "na kšeft", že jo ? Je to tak, když jdu na kšeft s někým, koho neznám a je v tom větší hotovost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2009 ............model pro Frankonii...? neznam...? V katalogu Frankonia 93/94 je Colt vyfocený, vypadá moc dobře, dual ton, pažbičky Pachmeyer Chceš říct, že bys o něm věděl? To by se mi líbilo.......... Nevěděl, znám pouze z fotografií v přehledu modelů Colt z bezvadné knihy A.E.Hartink Velká encyklopedie pistolí a revolverů na str.90 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.