Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Odpusťte neznalci asi trochu stupidní dotaz, ale je lepší na kožený řemen motýlovka nebo překlápěcí spona a nebo je to jedno a záleží na vkusu každého soudruha? V čem je ten podstatný rozdíl, jestli je a nemyslím konstrukční, ten vidím, ale spíš uživatelský. Děkuji za shovívavé odpovědi.

Odesláno

Překlápěčka je bohužel často taková, že ničí/ohybá řemen. Doporučuji tedy případně vybírat takovou, ve které nebude muset být řemen násilně provlékán a naopak bude mít úchyt řemene šikovně do dírky řemenu.

Odesláno

Překlápěčka je bohužel často taková, že ničí/ohybá řemen. Doporučuji tedy případně vybírat takovou, ve které nebude muset být řemen násilně provlékán a naopak bude mít úchyt řemene šikovně do dírky řemenu.

Děkuji za rychlou odpověď, je mi celkem jedno, jestli koupím motýlovku nebo překlápěčku, jen jsem nevěděl, jaký je v tom uživatelský rozdíl. Takže jestli jsem to správně pochopil, když se budeme bavit o kategorii neznačkové do cca 500kč, tak je lepší vzhledem k neničení řemenu vzít tu motýlovku, manipulace je vlastně stejná.

Odesláno

Pro mě je lepší překlápěčka- je zkrátka o něco jednodušší pak řemen zapnout. Je pravda, že konec řemene se pak ohne, ale pokud ho plánuješ nosit pouze se sponou, tak v tom osobně nevidím problém.

Odesláno (upraveno)

je to asi jedno, oboje má proti přezkám šetřit řemen, ale samozřejmě, že i zde jsou rozdíly v kvalitě, provedení a funkčnosti...

např. některé překlopky každému nesedí, neb mají pro dané zápěstí nevhodný poloměr ohybu, jiné sedí perfektně; pak u obou záleží na zapínání a pojistce - některé se samovolně odpínají, některým se rozpíná pojistka při ohnutí zápěstí, jné drží; pozor taky na ostré hrany některých překlopek, mohou tahat očka ze svetrů... atp. atp...

chce to pečlivě vybírat a zkoušet

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

chce to pečlivě vybírat a zkoušet

Tak to bude trochu problém ze dvou důvodů. Budu je objednávat přes net, tak je mohu vyzkoušet až jak dojdou a maximálně je mohu vrátit. Proběhl jsem celé Brno a Brod a ve většině hodinářství ani nevěděli, co vlastně chci, tak se zkoušení nekonalo. Navíc jednu mám pro manželku jako dárek a tak by nebyla překvapená, pokud by si ji předem zkoušela. No a když vezmu v potaz cenu hodinek, na které je kupuji, tak se mi nevyplatí kupovat vymazlené spony, které by tuto cenu výrazně převýšily. Proto sonduji tady, jestli je lepší u noname spon koupit motýla nebo překlopku.

Odesláno

Pokud se nejedná o nějaký řemen, který považuješ za drahý, tak bych volil překlápěčku. Je s ní jednoduší manipulace, ale na druhou stranu zapnout motýlovou sponu dokáže asi každý :). A jsou i překlápečky, do kterých se řemen složitě neohýbá, jako např. tato.

Odesláno (upraveno)

Tak to bude trochu problém ze dvou důvodů. Budu je objednávat přes net, tak je mohu vyzkoušet až jak dojdou a maximálně je mohu vrátit. Proběhl jsem celé Brno a Brod a ve většině hodinářství ani nevěděli, co vlastně chci, tak se zkoušení nekonalo. Navíc jednu mám pro manželku jako dárek a tak by nebyla překvapená, pokud by si ji předem zkoušela. No a když vezmu v potaz cenu hodinek, na které je kupuji, tak se mi nevyplatí kupovat vymazlené spony, které by tuto cenu výrazně převýšily. Proto sonduji tady, jestli je lepší u noname spon koupit motýla nebo překlopku.

hm... pokud nelze zkoušet, je to sázka do loterie - na první pohled jsou si všechny dost podobné, ale po nasazení jsem už seznam mnohé a dost podstatné rozdíly...

nejvíce mne naštvala jedna poměrně kvalitně vyhlížející a i dobře zpracovaná překlopka, když mi začala vytahovat očka z rukávu svetru pokaždé, když jsem ho vzal...

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno (upraveno)

Být tebou tak zkusím nějakou podobnou co postoval jacob- stojí pár korun a pokud bude špatná tak tě to bolet nebude.

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Kluci, děkuji za postřehy, co by začínající chronomagor zas tak moc tu kvalitu řešit nebudu, tedy za ty peníze. Asi to většinou bude lepší než trnová spona. Volal jsem do klenotnictví v Jihlavě a po vysvětlení, o co mi jde mi bylo řečeno, abych si napsal do mailu o co mám zájem a že to nebude problém. Tak jsem tam včera psal a pokud to klapne, mohu si tam zajet a vyzkoušet, nemám to daleko. Šlo mi hlavně o to, že pokud by mi nabídli ve stejné cenové relaci motýla i překlopku, tak co bude rozumnější.

Odesláno

Kluci, děkuji za postřehy, co by začínající chronomagor zas tak moc tu kvalitu řešit nebudu, tedy za ty peníze. Asi to většinou bude lepší než trnová spona. Volal jsem do klenotnictví v Jihlavě a po vysvětlení, o co mi jde mi bylo řečeno, abych si napsal do mailu o co mám zájem a že to nebude problém. Tak jsem tam včera psal a pokud to klapne, mohu si tam zajet a vyzkoušet, nemám to daleko. Šlo mi hlavně o to, že pokud by mi nabídli ve stejné cenové relaci motýla i překlopku, tak co bude rozumnější.

ještě jednou - co bude rozumnější zjistíš, až něco vyzkoušíš; je to individuální, každý má jiné požadavky a priority, nějaký jednoznačně zásadní rozdíl v nich není...

;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...