tlamovec7 Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Odesláno 8. února 2013 Zdravím mám hodinky Citizen Eco Drive Titanium WR 100, potřeboval bych vyčistit ciferník a nemohu přijít jak hodinky otevřít. Prosím o radu, neb si nevím rady. Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Odesláno 8. února 2013 Zdravím mám hodinky Citizen Eco Drive Titanium WR 100, potřeboval bych vyčistit ciferník a nemohu přijít jak hodinky otevřít. Prosím o radu, neb si nevím rady. Díky to je pomalu na poslání do Nipponu neb to vypadá na one part body...
tlamovec7 Odesláno 9. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2013 díky, ale co znamená díky one part boby?
tlamovec7 Odesláno 9. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2013 hodinky nemají ani naklapávací ani šroubovací zadní výčko pouzdra tudíž je jediná možnost otevření vrchní částí, ale nevím jakým způsobem, hormí kolečko chr. je otočné proti směru hod. ručiček a po směru otočit nejde. Měl jsem u hodináře, který řekl že se do toho pouštět nebude ať je odvezu do Citizenu, kde jsem byl a bylo mi řečeno, že hodinky musejí odeslat a předběžná cena byla poměrně dost vysoká, proto jsem se rozhodl nejprve učinit pokus sám. Díky
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 hodinky nemají ani naklapávací ani šroubovací zadní výčko pouzdra tudíž je jediná možnost otevření vrchní částí, ale nevím jakým způsobem, hormí kolečko chr. je otočné proti směru hod. ručiček a po směru otočit nejde. Měl jsem u hodináře, který řekl že se do toho pouštět nebude ať je odvezu do Citizenu, kde jsem byl a bylo mi řečeno, že hodinky musejí odeslat a předběžná cena byla poměrně dost vysoká, proto jsem se rozhodl nejprve učinit pokus sám. Díky one part body znamená, že je to to, co píšeš, v podstatě monolit z jednoho kusu. V případě, že by ses pokoušel o údržbu metodou samo-domo, tak ti garantuju, že bez znalosti postupů a fíglů /které zde na chronomagu těžko někdo bude mít.../ dojde v podstatě k totální destrukci hodinek. Opravdu vidím jedinou možnost je poslat do japonského, příp. německého Citizenu na servis. Otázkou je, jestli ti to zato stojí a jak hodně si na těch hodinkách zakládáš.
tondako Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 (upraveno) Tohle sám neuděláš. Do hodinek se leze ze strany skla, nejdřív se sundá luneta a pod ní je takovej malej ráfek v kterém je vsazeno sklo. Vyndat to jde celkem snadno, ale když to lisuješ zpět je nutné tam dát nové těsnění toho ráfku, někdy ještě bývá špatné těsnění na korunce, ( tlač na pozici ,,4,, ) ta se musí taky vyměnit aby to následně těsnilo. Na fotce to není moc vidět, ale ještě se mi nelíbí tlač na pozici ,,10,, Je to už starší model, takže otázka je jestli ty díly nutné k zapouzdření jsou ještě stále dostupné. Kontaktuj firmu Goldtime, to je v Čechách autorizovaný servis, pokud by si neuspěl, nebo to tam nebudeš chtít poslat pošli SZ a můžeme se domluvit. Už jsem to dělal. Upraveno 9. února 2013 uživatelem tondako
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Tohle sám neuděláš. Do hodinek se leze ze strany skla, nejdřív se sundá luneta a pod ní je takovej malej ráfek v kterém je vsazeno sklo. Vyndat to jde celkem snadno, ale když to lisuješ zpět je nutné tam dát nové těsnění toho ráfku, někdy ještě bývá špatné těsnění na korunce, ( tlač na pozici ,,4,, ) ta se musí taky vyměnit aby to následně těsnilo. Na fotce to není moc vidět, ale ještě se mi nelíbí tlač na pozici ,,10,, Je to už starší model, takže otázka je jestli ty díly nutné k zapouzdření jsou ještě stále dostupné. Kontaktuj firmu Goldtime, to je v Čechách autorizovaný servis, pokud by si neuspěl, nebo to tam nebudeš chtít poslat pošli SZ a můžeme se domluvit. Už jsem to dělal. se servisem v Goldtimu mám jen ty nejhorší zkušenosti. Doporučuji poslat po domluvě alespoň do Německa, kontakt viz http://www.citizenwatch.de/de/Service/Bedienungsanleitung
tlamovec7 Odesláno 9. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Děkuji za radu, starší model to je a náhradní díly nejsou, to mi bylo v Citizenu řečeno, proto se do toho nikdo nechce poustit. Bohužel hodinky jsou v dezolátním stavu a trápím se s tím již delší dobu, proto zasílání do autor. servisů moc nepřipadá v úvahu. Tudíž mám již pouze dva dotazy ja sundám lunetu a popř. co znamená zaslat SZ? Díky
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Děkuji za radu, starší model to je a náhradní díly nejsou, to mi bylo v Citizenu řečeno, proto se do toho nikdo nechce poustit. Bohužel hodinky jsou v dezolátním stavu a trápím se s tím již delší dobu, proto zasílání do autor. servisů moc nepřipadá v úvahu. Tudíž mám již pouze dva dotazy ja sundám lunetu a popř. co znamená zaslat SZ? Díky SZ je soukromá zpráva, u každého člena v profilu obálka vpravo...
tondako Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Jenom pro kontrolu, ta fotka totiž není uplně ostrá. Číselné označení modelu na pouzdře je 0855-H01113 ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se