GSIA79 Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2013 Já jsem částečně nahlodanej, asi to zas zkusím a objednám si je. Samozřejmě 47mm! Jediné čeho jsem se u nich vždycky obával, označení WR 3 atm. a argumentace, že pilotky nepatří do vody, mi dnes připadá už jako pitomá... (Stowa,Archimede,Kemmner,Laco - WR 5 atm). To je snad jediné mínus, jinak na ruce dělaj parádu a jsou k nepřehlédnutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul67 Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2013 Já jsem částečně nahlodanej, asi to zas zkusím a objednám si je. Samozřejmě 47mm! Jediné čeho jsem se u nich vždycky obával, označení WR 3 atm. a argumentace, že pilotky nepatří do vody, mi dnes připadá už jako pitomá... (Stowa,Archimede,Kemmner,Laco - WR 5 atm). To je snad jediné mínus, jinak na ruce dělaj parádu a jsou k nepřehlédnutí.Tu vodotesnost bych neresil..Na snorchl se tyto hodinky stejne nehodi na to si clovek koupi potapky a chodit s nima do sprchy je nesmysl,uz jenom kvuli kozenemu reminku.Jinak 3Atm-30m.Moje osobni zkusenost je,ze sprchovani prezily bez uhony a to se jednalo o daleko levnejsi hopdinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2013 měl jsem jednu blbou zkušenost a to s hodinkama WR 5Bar, tak proto. Stálo mě to 3 měsíce handrkování a dohadování se s prodejcem, než mi vrátil prachy. Jinak, když se ti dostane voda do hodinek, označených jako WR 3Atm. a budou ještě v záruce, s jakoukoliv reklamací máš smůlu a platíš všechno sám. Pokud je to min. 5Atm, musejí to řešit a většinou reklamaci uznají. Do takhle označených hodinek, by se voda dostat fakt neměla. PRIM Orlík má asi 6Atm a ten šedesáti-metrový sloupec vody opravdu vydržel. Dnes tohle označení znamená něco jiného... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R4B4 Odesláno 19. dubna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2013 GSIA79 á bych souhlasil s koledou paul67 o dva posty výše, takovéto hodinky si kupuješ přece z lásky, ráno s vždy i poslechneš tan krásný zvuk strojku při natahování, opečováváš si je a nebudeš přece v nich umývat kupu nádobí nebo se sprchovat, potápět atd. 47 mám taky, jsou úžasné a WR3 atm fakt neřeš, navíc pokud je budeš kupovat v Chronoshopu, tak s něma se dá myslím vždy domluvit, snaží se vyjít vstříc zákazníkovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2013 No já hlavně nevidím dvakrát velký rozdíl mezi 3 a 5 atm. Neumím si představit, že zatímco se 3 atm se vyhýbám vodě jak čert kříži a s 5 atm s klidem v duši skáču salta do plesa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul67 Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2013 Dnes je to 18 dni co jsem si v Chronoshopu objednal Steiny manual 44.Vzhledem k me nedockavosti jsem dnes odpolco poslal mail jak vypada stav me objednavky.Vzapeti zprava,ze by meli dorazit pristi tyden...Pred chvilkou otevru e-mail a ziram...Objednavka pripravena k odeslani...Zrejme nekdo kdo byl prede mnou je nakonec nechce a nebo mala chyba v administrative,kterou odpoustim...Vsem sorry za off topic,ale zaroven diky za informace a nazory,protoze nebyt Chronomagu a tech,kteri toto forum sdileji,tak bych nakonec ani nevedel,ze jsou tyto pilotky spravna volba...Dnes asi neusnu...Tesim se jak maly kluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul67 Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2013 Tak konecne vlastnim Steiny 44mm manual.Dikec Chronshopu a vsem od koho jsem tahal info.Je to skutecne skvost,ktery vypada dobre jak na stole,tak na ruce.O presnosti strojku nema cenu asi diskutovat,zatim za 24/jsem na 0.Jedinnou malou vytku mam k pouzdru,ne ze by nebylo pekne,ale ostre hrany budou velice nachylne na tukance a vrypy.Mohli to trochu zaoblit,nicmene patina k nerez.pouzdru patri a jak se rika,kazdy skrabanec ma svou historii... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 V prodejní sekci jsem koukal na opravnou tužku, speciálně na broušená pouzdra hodinek, asi by nebylo od věci koupit si jí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borin7 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Zajímalo by mě jaký je rozdíl strojků ETA 2824-2 a Unisys 6497 u těch pilotek Steinhart Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Zajímalo by mě jaký je rozdíl strojků ETA 2824-2 a Unisys 6497 u těch pilotek SteinhartDost velký,2824-2 je automat,Unitas 6497-ruční nátah. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Nespletl ses a neměl jsi na mysli 2801? To by se už snad dalo porovnat, ale Unitas je v podstatě strojek z kapesních hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borin7 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Ano pravda.Špatně jsem se podíval.Měl jsem za to,ze ty Steinhart Handaufzug mají taky automat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gngngn Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2013 Pánové osvícenci, jsem nováček, ale bohužel (bohudík) naprosto pohlcen. Vlastním jedny chronografy na ocel. tahu a sním o klasických pilotkách s kož. řemenem. Krzevá inzeráty jsem se proklikal na zančku Steinhart. Model B-Uhr mě naprosto uchvátil. Odsouvám rodinné rozpočty či jiné finanční priority a musím je mít! Než však zatížím Chronoshop objednávkou, mám jeden hloupý dotaz nováčka. Jak moc (opticky) velký rozdíl je mezi 44 a 47? Chronografy mám 44, velikost mi přijde akorát, pazouru nemám nikterak tenkou. Jde mi o to, aby 47 nebyly přílišná pěst na oko, jestli mi rozumíte. Navíc 47 mají na Chronu skladem a co jsem se dočetl o čekací lhůtě... bojím se objednat 44. Díky za jakýkoliv názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cretino Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 skus napisat, aky mas priemer zapästia - bude sa ti lepsie radit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 Mám od Steina B-Muster 47mm a zápěstí 19cm. Na mé ruce jsou k nepřehlédnutí. Rozdíl mezi 44 a 47mm jsem vůbec neřešil, člověk se s tou velikostí musí poprat. Pokud jsi měl na ruce už 44mm, jdi do těch větších. K leteckým hodinkám tenhle diametr patří. Mrkni se ještě na Archimede XLA (45mm). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 este doplnim k vodotesnosti... ja som svoje stajny (na tahu) v pohode oplachoval pod tecucou vodou. samozrejme na korunku som daval pozor aby nesiel prud vody priamo pod nu. nikdy mi nic nezatieklo, vsetko v najlepsom poriadku. vzdy lepsie hodinky oplachnut vo vode ako prach a ciastocky rozotierat handrickou a mat ich potom doskrabane a plne mikro vlasocnic! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gngngn Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 Prumer zapesti asi 6,5 cm... Tak nevim! Asi bude nejlepsi zajit do chronoshopu a tam vyzkouset. Diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cretino Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 Prumer zapesti asi 6,5 cm... Tak nevim! Asi bude nejlepsi zajit do chronoshopu a tam vyzkouset. Diky! asi som mal skorej napisat obvod, vsak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gngngn Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 Mne to bylo divny prumer:))))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teodor Odesláno 16. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2013 zdar pánové, Dotaz spíš na Kubsona:))je možné nechat si přetěsnit hodinky z 3atm na 5atm přímo u výrobce? Mám na mysli Steinhart B-uhr.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se