Přejít na obsah

Ruská licence

Návštěvník swanieck

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

....jako vejce vejci se podobá předloze

W

post-27804-045619700 1362862514.jpg

post-27804-084568800 1362862807.jpg

Upraveno uživatelem swanieck
Odesláno

V širší perspektivě je to ale ještě trochu jinak. ;)

Na následujícím obrázku jsou navigátorské hodinky (Beobachtungsuhr) německé Luftwaffe z 2. světové války. Ty ve spodní řadě jsou vyrobeny podle původní specifikace říšského ministerstva letectví (RLM) FL 23883, která se datuje do roku 1940.

Pro korektnost nutno ovšem poznamenat, že tento typický design vznikl už dříve, někdy po roce 1935, kdy znovuobnovená německá Luftwaffe žačala objednávat navigátorské hodinky.

A ty v horní řadě jsou vyrobeny podle upravené specifikace FL 23883 z června 1942.

les5b-uhren.jpg

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

jasně...jedna věc je koncepce(B-Uhr) a druh je provedení detailů......koukni na červenou vteřinovku, za středem černou, tvar obou ručiček, celkový design pozdra,....

Upraveno uživatelem swanieck
Odesláno
  V 10. 3. 2013 v 20:51, Topkan napsal:

Ty Fortisy jsou moc pěkný. Zato Aviatory se mi vůbec nelíbí...

Co člověk to názor, zrovna u těchto to mám naopak - Aviator mě bere a v tomto případě Fortis vůbec ( a to se řadím mezi Fortis maniaky ).

• po 3 týdnech...
Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

Jako vejce vejci? Ani náhodou. Když už chceme být korektní, tak ten celkový tvar pouzdra je jiný, jiný tvar nožiček a větší obruba u ciferníku, což u obou průměru 40mm znamená, že ty Poljoty mají menší cifr, A dál, jiné číslice, jiné označení hodin a minut (hodiny delší čáru a minuty do 3/4 délky, Fortis do 1/2 . Korunka Poljotů taky není tak zaoblená na konci jako u Fortisů. Jediné co bych jim tak mohl vytknout jsou stejné ručičky a okénko na datum jinak nic. Jak už se psalo. Ono v jednoduchém pilotním designu vlastně nejde moc vymýšlet, takže bych Poljotům ty ručičky a datum zas tak nevyčítal. Když bych měl řešit co se mi víc líbí a neřešil, že ty Fortisy jsou 4x dražší než Poljoty, tak bych asi volil ty Fortisy, ale k nim by se mi ještě víc líbila větší obruba jako mají tyto Poljoty, ale i modely Fortis B-42.  

Upraveno uživatelem Strocek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...