Přejít na obsah

Luminox 3001 BO


FranaD

Doporučené příspěvky

Dnes jsem se stal majitelem hodinek Lumionox 3001 BO (Blackout) . Tyto "zatemněné" hodinky jsem si vyhlídnul po tom, co jsem je viděl u jednoho kamaráda. Ač sám vybaven tritiovými Tawatecky, rozhodl jsem se pro změnu. A protože jsem asi opačně postiženej, než mnoho místních přispěvatelů a nemůžu mít doma dvoje hodinky, Tawatecky (mod. E.O.Diver Tactical) musely z domu. No, přeci ale můžu srovnávat tyto dvě "zákaldní" verze. Takže k Luminoxům: jsou mnohem decentnější, se svými 44 mm v průměru, ale širokou ochrannou obrubou pouzdra a o něco menší lunetou působí samotný ciferník titěrně, téměř dětsky.. :o) Luneta se ovládá mnohem hůř než u Tawatecků, má jemnější zuby, ale jde stejně ztuha a přesně. Černěné písmo na ní je nenápadné, u Tawatcků bílá barva čísel svítila na dálku, proto byla perfektně přehledná, Luminoxy budou asi méně přehledné a člověk bude muset chvíli ostřit... K přehlednosti ciferníku u Luminoxů ale nejlze nic vytknout, černá na podkladu a bílé trubice Tritia vytváří i za denního světla parádní kontrast. Ve tmě září tritium Luminoxů modře a oproti zeleným trubicím u Tawateců na první pohled asi i slaběji. Tawatecky fakt "oslňovaly". K chodu vteřinovky, což je známá věc, mohu jen uvést, že v polovině ciferníku (u tohoto kusu v pravé horní) jde přesně, v druhé malinko mimo vyznačené minuty, ale to jsem čekal. Tawatecky na tom byly s přesností poloh vteřinovky myslím o malinko lépe. Dále datumovka: U Luminoxů bílé písmo na černém podkladu je podle mě mnohem čitelnější než opačné u Tawatecků a je i na lepším místě v úrovni 3.hodiny. Dýnko u Luminoxů plast, podle mě stejně dobré řešení jako plech u Tawatecků. Co se týká řemenu, guma u Luminoxů působí mnohem neoprénově, je měkčí a jemnější, přeska na jeden trn, Tawatec s dvoutrnovou více zapůsobil.. :o) No, myslím, že pořízemním Luminoxů jsem chybu neudělal, zpracování je téměř shodné, dobré. Spíše jsem změnu potřeboval vzhledovou, ale čas a situace, kdy budu hoinky "potřebovat" ukážou, jestli jsem udělal dobře.

post-5779-0-99859000-1363356820_thumb.jpg

post-5779-0-56845500-1363356836_thumb.jpg

post-5779-0-54041000-1363356850_thumb.jpg

post-5779-0-80278200-1363357021_thumb.jpg

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každé mají něco do sebe... i s těmito jsem spokojen. Chtěl jsem si nechat u Tawatec(ů) nabarvit minutovou ručku luminiscenční-oranžovou barvou se zachováním tritiové trubice na ručce, aby se odečet času ještě zpřehlednil, ale náklady spolu s přetěsněním a výměnou baterie byly dost vysoké. Beru vzhledem k ceně hodinek, ale myslím, že to by teprve byly parádní taktické "kukačky".

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten řemen co na tomhle modelu luminox používá je při nošení moc příjemnej, ale velmi brzy "umře" popraská apod. Ten kaučuk je moc měkej. Ale to časem vypozoruješ sám.

 

Mne osobně se tenhle model moc nelíbí, ale oceňuju na něm že indexy čísel na lunetě jsou "stealth" protože, u klasického modelu luminox se velmi brzy oloupaly a vypadly, a tady to mám pocit je ta barva hlouběji. 

 

Ale jinak moc dobrá volba, hodinky které toho moc a moc vydrží, extrémně lehké. Jen škoda, že tam nedávaj safír to by byly dokonalé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak ještě jeden poznatek k přehlednosti ciferníků obou hodinek. U Luminox jsou trubice podél obvodu a každý začátek trubice je vlastně ukazatel minuty, Tawatec je má uloženy paprskovitě, což je zase lepší z důvosdu toho, že ikdyž nemáte hodinky přímo ve správném pozorovacím úhlu, ale jsou nakloněné (vesměs 12tkou od sebe), část trubic, zejména tedy ze spodního oblouku je ještě částečně viditelných a lze čas bezpečně a správně vyčíst. U Luminoxů zkrátka musíte vždy zápěstím více  či méně pootočit, protože zapuštěné indexy ve spodním oblouku při tomto nedostatečně provedeném úkonu nejsou vidět. Osobně: Kdyby Tawatec vyráběli svůj výše popisovaný model v provedení Blackout (velikost, svítivost, materiály, zpracování), byl bych prvním, kdo by si je koupil !!!

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...