JPB Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Dneska jsem koupil tyhle. Obracim se na vas prosbou a dotazy. Vterinovka:Zarazilo mne, ze kdyz jsem chtel hodky seridit, tsk pri uplnem vytazeni se sekundovka nezastavi:-/ Tzn.vteriny neseridim. Ne ze by na tom tak zalezelo pri te toleranci, co vyrobce uvadi, ale zajimalo by mne, jak to mate o tohoto modelu vy? Je to o.k.? Kalendar:Jak funguje vecny kalendar? Tak ze vzdy nastavim v hornim pulkruhu rok na mesic a pak si ve spodnim mohu zjistit jaky je den v tydnu? A toto musim kazdy mesic posunout? Nebo kalendar jen nastavim a nasledne se sam kazdy mesic posune? Predpokladam 31/30 dni v mesici kalendar na datumovce sam asi nezvlada, ze? 31 musim ob mesic rucne pretocit jako u jinych datumovek, ze? Logaritmicky okruh kolem:Nemate nekdo odkaz na navod , jak se s nim pracuje? Diky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baldur Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 (upraveno) Tie sú pekné...Gratulujem.Kalendár neviem ako funguje,ale s tou sekundovkov je to tak,že tento kaliber nemá funkciu hackingu/snáď som to napísal správne:D/. Niečo o logaritmickom pravítku nájdeš tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39890-orient-ceu-07007f/?hl=+logaritmické++pravítko#entry615216 Upraveno 1. dubna 2013 uživatelem Baldur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jou81 Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2013 Horním tlačítkem si nastavíš nahoře rok /na dva inverzní měsíce nastav když je rok přestupný/. Potom dole zjistíš datum/den :-) Měsíc se opravdu sám neřehodí, stejně jako 30/31. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polypolyboy Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Ahoj, mam uplne stejny i ve stejne barve. Vterinovka se nikdy nezastavi, ani pri uplne vytazene korunce.. Je to pekne debilni, protoze se pak velice spatne sleduje jejich presnost vuci jinym hodninkam.Co se tyce kalendare je to jak rikas, v hornim slicujes rok se jmenem mesice a spodni pak ukazuje cely mesic dny a datum. Jednou mesicne to musis posunout. Hodinky jsem koupil zde na foru , nosi se moc dobre jsou pohodlne a za ty penize co stoji si myslim je to pekenej kousek. Koupil jsem si je protoze mam i ten puvodni starsi kousek, chtel jsem videt mezigeneracni srovnani :-)Jinak pokud by mel nekdo o ne zajem, rad je zase poslu dal do sveta za rozumny mrzky peniz, nebo vymena , tak dejte vedet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 (upraveno) Ahoj Polypolyboy, taky je mam a taky se vterinovka nezastavi. Moc me neberou, takze kdybys chtel nahodou vymenit tve bile za me cerne, tak proc ne, aspon bych je zase parkrat nandal na ruku. Jinak moc diky za navod, ja vubec nechapal, jak to funguje a to jsem si nad tim lamal hlavu snad pul hodiny... Pak se to automaticky pretoci samo az bude cerven? Upraveno 3. května 2013 uživatelem uff Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 uff: Nepřetočí se to samo (jak již psal jou81). Každy měsíc to musíš ručně přesunout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondako Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Pokud si chceš přesně nastavit sec. ručku, je na to takovej jednoducej fígl. Pokud jsou hodinky v pořádku, stačí když budeš pomalu otáčet ručkami v protisměru. Po krátké chvíli se hodinky zastaví. Pak si je mužeš přesně nastavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2013 Pokud si chceš přesně nastavit sec. ručku, je na to takovej jednoducej fígl. Pokud jsou hodinky v pořádku, stačí když budeš pomalu otáčet ručkami v protisměru. Po krátké chvíli se hodinky zastaví. Pak si je mužeš přesně nastavit.Tenhle postup ale myslím funguje jen když jsou hodinky jen trochu natažené, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2013 jj, prehlidnul jsem to, dekuju. Jinak jsem na to uz prisel testovanim sam, takze potvrzuju empiricky... uff: Nepřetočí se to samo (jak již psal jou81). Každy měsíc to musíš ručně přesunout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stinga Odesláno 13. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2013 Zdravím všechny členy, potřeboval byc poradit, jak vyndat strojek ze staršího modelu těchto hodinek, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se