strong Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Zdravim Vas,<br /><br />Dnes som po cca 20 rokoch objavil moje prve mechanicke hodinky ktore som dostal ked som mal 10rokov.<br /><br />Jedna sa o natahovaci strojcek, velkost puzdra je 32mm bez korunky. Roztec noziciek cca 18mm.<br /><br />Maju skrutkovaciu korunku, ktora zial vypadava po vyskrutkovani. Hodinky sa teda nedaju nastavit ani natiahnut. Na poslednom zavite pri dotiahnuti nafest sa rucicka rozbehne no len na par sekund. Dynko je len nacvaknute (nie je skrutkovacie).<br /><br />Vedel by mi niekto potadit aky strojcek je v tychto hodinkach a ci ma vyznam ich dat opravit? Manzelke sa velmi zapacili a ak by bola optava za rozumnu cenu, dal by som ich spravit a prelestit akrylove sklicko. <br />Ak mi niekto vie poradit konkretneho hodinara idealne na Slovensku, ktory be to vedel spravit budem velmi vdacny.<br /><br />Dakujem za rady<br /><br />
strong Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Ospravedlnujem sa za tagy, pisem z ajfonu a tapatalk to asi nezvladol korektne sformatovat
strong Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Mensia zmena. Htal som sa s nimi az som zistil ze korunka nie je skrutkovacia ale sa len korunka musi doskrutkovat na strmen. Pokazil som to natolko, ze korunka drzi na strmeni, no ten som vytiahol spolu s nou. Hodinky teraz viem nastavit no nie natiahnut dufam ze som ich neodrovnal uplne. Strojcek tika, ale nema dostatocnu rezervu kedze vo vsetkych polohach korunky sa nastavuju rucicky...
odjinud Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Přesně tak :-) ... Jde o tzv. dětský prim sport, tj. chlapecké "sportovní" hodinky (tj. vzhledově sportovní). Jestli se manželece líbí, tak to cenu opravit možná má, já jinak o dámských a dětských hodinek dávám ruce pryč. Ale třeba by se jí líbily i nějaké jiné víc... Mensia zmena. Htal som sa s nimi az som zistil ze korunka nie je skrutkovacia ale sa len korunka musi doskrutkovat na strmen. Pokazil som to natolko, ze korunka drzi na strmeni, no ten som vytiahol spolu s nou. Hodinky teraz viem nastavit no nie natiahnut dufam ze som ich neodrovnal uplne. Strojcek tika, ale nema dostatocnu rezervu kedze vo vsetkych polohach korunky sa nastavuju rucicky... Upraveno 11. května 2013 uživatelem odjinud
strong Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Ono pre mna maju stale hodnotu kedze boli "prve". Preto ak by bola oprava jednoducha (uchytit hriadel v strojcekubaby nevypadaval s korunkou a aby sa dali aj natiahnut) a nestala by majland, tak by som ich dal opravit.<br /><br />Co som zatial nasiel, hedna sa o kaliber 66 Upraveno 11. května 2013 uživatelem strong
dadama Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Prim Sport dětské, kalibr 66. Vypadají ve slušném stavu, takže do opravy bych šel. Mělo by tě to vyjít cca kolem 10-15 eur, jestli dobře počítám :-) Pokud se ženě líbí, neváhal bych. Navíc pokud pro tebe mají citovou hodnotu. Službu ještě nějaký ten pátek udělají. Pokud by si to rozmyslela, dej vědět ;-)
strong Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Tak to by mi za opravu urcite stalo, uz len zistit, ci by to zvladol aj niekto na SK, alebo bude treba poslat do Eltonu, to je dalsich 20-30eur navrch len za postu
dadama Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Do Eltonu je to zbytečné... To by ti měl udělat každej slušnej hodinář. Přeci jen Primky byly nejrozšířenější hodinky na ČS trhu. Případně by si mohl koupit "vrak" na aukru s funkčním strojkem a provést výměnu, případně koupit jen strojek. Je to vcelku běžný kalibr.
dadama Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Nevím odkud přesně jsi, ale našel jsem hodináře v Banskej Bystrici: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22826-hodinar-v-banske-bystrici/?hl=slovensku&do=findComment&comment=334965, případně pohledej v sekci Opravy a servis. Možná by stálo za to udělat si výlet do Brna.
SCIFI Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 teda to je nostalgie. moje první hodinky a vlasně i poslední který jsem jako dítě dostal
dadama Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Moje první byly mrkací Ruhly. Další Primky, ale quarz. Mají utržený cifr a leží mi v šuplíku. Vzhledem k tomu, že jsem se zařekl, že quarzky mi do vitríny nesmějí je asi nechám tak jak jsou... :-) Jinak sorry za malé OT Upraveno 11. května 2013 uživatelem dadama
strong Odesláno 11. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Dakujem za rady. Keby som nebol blbec a otvoril hodinky, stlacil to male tlacitko, vybral hriadel a naskrutkoval korunku mohol som da vyhnut komplikaciam pohladam vo vlakne optavy ako si mi podadil.<br />Pekny vecer Upraveno 11. května 2013 uživatelem strong
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se