jenik77 Odesláno 23. května 2013 Nahlásit Odesláno 23. května 2013 Zdravím Vás, milí hodinkáři a jdu se pochlubit svým "novým" kouskem. Dědeček si je kdysi dávno přivezl ze Sovětského svazu a byl na ně dost pyšný.Moc dobře si je jako dítě pamatuju. Hlavně to, jak se opravdu nelíbily. Zkoumal jsem je a přitomse ošíval odporem, opravdu. Děda si všimnul, jak je upřeně pozoruju a slíbil mi, že až mi bude 18,tak mi je daruje. No, nebyl jsem rád:-) Pro malého kluka to tehdy bylo ale tak vzdálené, že mi to vlastně bylo fuk. Když jsem před dlouhými roky nabyl dospělosti, dědeček na to nezapomněl a hodinky mi opravduvěnoval. To už jsem k nim měl samozřejmě úplně jiný vztah. Nicméně i po letech se mi líbily zhruba stejně. Před nějakou dobou jsem je znovu vytáhl a s podivem zjistil, že jsou v téměř nenošeném stavu, cožje způsobeno tím, že se krátce poté, co si je děda koupil, rozbily. Celou tu dobu jsem se mylně domníval, žejsou to automaty, nejsou. Odnesl jsem je, na radu jednoho z místních členů, na opravu k panu Brožovi a jsem spokojen. Teď, po více než 25. letech, co jsem je viděl prvně, jsem je opatřil slušivým hadrem a dnes je začal nosit. Jedná se o Pojlot Stadium, vyráběly v 70.- 80. letech a existuje jich několik barevných provedení. Mají velikost 42 x 39mma tlačítko na 8.hodině slouží ke skokovému nastavování data. Ukazatel dne v týdnu je vyveden černě na bílém poli, ale neděle, voskresenije, je, stejně jako vteřinovka, červené. (teď se dívám, že mám to datum špatně nastavené:-) )Ty hodinky, co byly na export, mívají popisky latinkou, moje jsou ale "domácí". Každopádně předpokládám, že sesovětští inženýři nechali inspirovat soudobými Omega Dynamic...:-) Jdou překvapivě přesně a dělají mi fakt radost. Nečekal jsem to. Děkuju, dědo.
Rodkopf Odesláno 23. května 2013 Nahlásit Odesláno 23. května 2013 Fakt super stav, ty hodinky mají své kouzlo. Neuvažoval jsi o modrém řemenu?
Henry Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Excelentní. Přesně po těchhle se dívám na aukru i ebay... stříbrné pouzdo a modrá s azbukou.Verze s automatem taky existovala, ale tu jsem viděl vždycky pod značkou "Čajka". Znalejší jistě doplní.Mimochodem, možná Tě bude zajímat, že byly i ve vesmíru:
Georgeisin Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Na tu dobu to musel bejt slušnej designový úlet, vlastně i na tu dnešní . Máš k nim citovou vazbu a to je nejdůležitější. Tak bych zvážil jinou barvu řemenu. Dodej foto strojovny.
JZED Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Nadherny. Gratulace k renovaci a ke krasnemu pribehu.
jenik77 Odesláno 24. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Díky moc za info, Henry. To, že mám kosmonautské "časý" jsem nevěděl, o to jsem radši. V 24. 5. 2013 v 6:11, Henry napsal: Excelentní. Přesně po těchhle se dívám na aukru i ebay... stříbrné pouzdo a modrá s azbukou.Verze s automatem taky existovala, ale tu jsem viděl vždycky pod značkou "Čajka". Znalejší jistě doplní.Mimochodem, možná Tě bude zajímat, že byly i ve vesmíru:spacegallery4.jpg Zkoušel jsem modrý kožený řemen, ale nebylo to ono. Ta červená tomu, podle mě, dává nový náboj. Ale je to samozřejmě na vkusu každého soudruha:-) V 24. 5. 2013 v 6:15, Georgeisin napsal: Na tu dobu to musel bejt slušnej designový úlet, vlastně i na tu dnešní . Máš k nim citovou vazbu a to je nejdůležitější. Tak bych zvážil jinou barvu řemenu. Dodej foto strojovny. V 23. 5. 2013 v 22:00, Rodkopf napsal: Fakt super stav, ty hodinky mají své kouzlo. Neuvažoval jsi o modrém řemenu?
Frostie Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 nádherné vintage se slušným příběhem. Jen ten hadr je snižuje tak o 3 třídy. Za mne buď modrá hovězina nebo ocelový tah.
jenik77 Odesláno 26. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2013 nemuzu si pomoct, mne se ta cervena fakt libi:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se