Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem.

Nechal jsem udělat takovou lehkou renovaci hodinek, které můj táta dostal od svého táty. Chci je otci dát k narozeninám a tak o nich sháním ještě nějaké informace.

Co bylo provedeno:

- kompletně rozebrán, vyčištěn a namazán strojek, který byl dle hodináře poměrně dost zarezlý. (Eta 2472)

- vyměněno sklíčko

- vyčištěn ciferník

- přeleštěno pouzdro (po stranách do lesku, na vrchu do brooušeného stavu, ladí tak s nově přidaným tahem)

- vyměněna korunka - (špatné těsnění, prý takové těsnění hodinář nemá, tak musel dát novou korunku) (To mě trochu štve, ta původní měla o dost jiný tvar.

- napasován tah

S renovací jsem sice spokojen, ale vrtá mi hlavou co s ošoupanou lunetou a zda nechávat nějak renovovat i ciferník včetně obnovy lumi. Namlsal mě Delawer svými Doxa Grafic.

Jinak by mě zajímalo jestli by někdo nevěděl co je to za model (tuším jen, že by to měl být model ještě z doby kdy CANDINO byla ještě rodinná firma a nebyla ještě pohlcena Festina Group), kdy se vyráběl a co znamená nápis T<25mC (nebo G), který je na spodním obvodu ciferníku vedle nápisu SWISS MADE. 

Přidávám fotky před a po renovaci.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Krásná ukázka klasických vintage potápek. Ciferník mi přijde velmi slušný a zalacený strojek je perfektní.... dokonce tomu sedne i kovový tah a to je moc nemusím.

Odesláno

No bit tebou, tak ten cifer a lunetu necham ako su. Presne takto to ma vyzerat :) Ako hodinky ktore idu ces 3 generacie. 

to T25 je urcite volaco ako u RLX , tusim to ma daco z "radiaciou" toho lumi. Fakt maju super charakter, us bi som ich netrapil :)

Odesláno

Jeej.......  Promin, ten Naramek , to je povodni ? ci to tam pridal pan hodinar ? to som dako nepochopil :(

Odesláno (upraveno)

Myslím, že to "T" je jak se píše vejš.  Lumi na bázi tritia. Nejlepší si je to vygooglit.  Vyběhl na mě odkaz na hautehorlogerie.org, kde je to docela dobře posáno.  Určitě tam koukni.  Předpokládám že tam máš něco jako na obrázku dole.

Upraveno uživatelem JZED
Odesláno

Ne ne, tah byl dodáván nový takový aby ladil a přesně pasoval k pouzdru. Nepovedlo se to úplně na 100%, ale v reálu to vypadá lépe než na fotkách.

Jeej.......  Promin, ten Naramek , to je povodni ? ci to tam pridal pan hodinar ? to som dako nepochopil :(

Odesláno

Díky moc. Nějak jsem nevěděl jak se na to pana Googla zeptat. Teď už vím.

Myslím, že to "T" je jak se píše vejš.  Lumi na bázi tritia. Nejlepší si je to vygooglit.  Vyběhl na mě odkaz na hautehorlogerie.org, kde je to docela dobře posáno.  Určitě tam koukni.  Předpokládám že tam máš něco jako na obrázku dole.

Odesláno

Tak ten pasek neni as tak zli... Ale rozhodne bi si mal skusit este daku vintage kosku :) tmavohnedu, brusenu :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...