Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, máte pravdu, omlouvám se, ještě se úplně nestotožňuji s terminologí. Ano jedná se o vlásek setrvačky, který se mi povedlo poškodit :( Cena opravy by tedy byla ještě vyšší než těch 80-180Kč, co jste tu psali? Jestli ano, tak se mi to rozhodně nevyplatí. Děkuji

Odesláno

Gratulace :-)

Doufám, že tě to neodradí.

No tak jsem úspěšně zničil svoje první Primky :D :( Chtěl jsem trošku poštelovat tu páčku na regulaci chodu a byla nějaká zatuhlá, tak jsem přitlačil a vylítla i s pérkem, které se zohýbalo. Co se dá dělat. Koupím další :)

Odesláno

Rozhodně neodradí, koupil jsem si na aukru další troje (jedny stejné a dvoje pyžama a teď ještě dražím další :) ) Jak je to, prosím s tou opravou vlásku setrvačky? Prve jsem psal, že jde o pérko, ale spletl jsem se. Každý se učí ;)

Odesláno

odjinud: Proč, zkusíme ho naučit rybařit :)

Kashty: Oprava je celkem jednoduchá. Nejlepší je vyměnit setrvačku i s vláskem a můstkem, tzv. kompletku (v podstatě z jakéhokoliv jiného exempláře příslušného kalibru (tento díl je záměnný mezi kal. 66 a 68). Tzn. napřed vypustit pero (tj. držet korunku, zablokovat západku na kole pérovníku a korunku pomalu a opatrně pouštět, dokud sama chce). Pak vyšroubuješ šroubek na můstku setrvačky a můstek i se setrvačkou opatrně  vyndáš (jemnou pinzetou). Totéž provedeš u dárce orgánů a setrvačku přemístíš do opravovaného strojku. Pozor na to, aby čepy setrvačky správně zapadly do ložisek. A pak už jenom nasadíš a přiměřeně dotáhneš šroubek na můstku a pokud jsi měl štěstí, natáhneš a půjdou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Poznámka: foto vypůjčeno z webu PRIMu. Červená šipka - západka pera, zelená - šroubek můstku setrvačky

Ještě něco: strojek bude nutno vyndat z pouzdra - bohužel nevidím dovnitř, jak je strojek upevněn, může to být různé.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...