Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

opravdu netusim, nepriznal bych ani na elektrickym kresle smile.gif byl to normalni soustruh, ne hodinarsky, vic nevim.

jinak prvni foto je blancpain, druhe cina...

rozdil kvality opracovani dilu tourbillonu je i z techhle fotek zrejmy - v tomhle se budou asi muset cinane jeste o dost zlepsit

• Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to je jasny. otazkou spis je jestli je to funkcni. druha vec je ze cina stoji 420? a blancpain 37.000?, a to je taky docela rozdil. a myslim si, ze jak kdo, nekdo nosi hodinky protoze se mu libi, a jsou drahy, nekdo jen kvuli tomu ze se mu libi, atd...

Odesláno

to je jasny. otazkou spis je jestli je to funkcni. druha vec je ze cina stoji 420? a blancpain 37.000?, a to je taky docela rozdil. a myslim si, ze jak kdo, nekdo nosi hodinky protoze se mu libi, a jsou drahy, nekdo jen kvuli tomu ze se mu libi, atd...

Zkusim nekde najit ten clanek o cinskem tourbillonu...

http://www.made-in-china.com/showroom/sind...ic-Watches.html

Odesláno

Jestliže čína zahltí trh levnými a funkčními hodinkami s tourbillonem, pak přestanou být takové hodinky otázkou prestiže, ale stanou se masovým vkusem (masovým rozumím, že každý větší fanda hodinek si takovýto tourbillon koupí). V té chvíli opravdu začne krize evropského hodinářství.

Výhled je jasný: Číňané a obecně asiaté se během několika let zdokonalí a začnou vyrábět opravdu kvalitní hodinky, za použití i těch nejkvalitnějších materiálů. Tyto hodinky pak budou prodávat za velice nízký peníz a tím uvrhnou ostatní konkurenci do velké krize. Časem společně s ubývající konkurencí své hodinky zdraží, ale už ne na původní úroveň evropských výrobců.

Kdo přežije?

Velké firmy, které svoji výrobu kompletně přesunou do Asie (většina z nich tam už část výroby má), ale i ty budou z velké části vlastněny asijským kapitálem, malé firmy s osobním přístupem k zákazníkovi (například ELTON, jejich cesta je pro budoucnost dobrá) a potom nezávislí hodináři kde kus = originál od mistra. Samozřejmě Swatch přežije určitě. A dál nikdo.

Odesláno

vidim to podobne - myslim ze mezistupnem bude nakup zkrachovalych brandu asijskym kapitalem. Nevim jestli by nam to melo delat vrasky nebo ne - pokud to budou kvalitni hodinky je asi jedno jestli se vyrabeji v starobyle budove v nejakem zapadlem mestecku pod alpami (z komponent z nichz cast pochazi z ciny) nebo v dymem zahalene aglomeraci v moderni tovarni hale nekde u zlute reky. Nebo ne ? Sam nevim cast kouzla asi zmizi, ale po par letech to bude s nostalgii oplakavat jen par nadsencu....

Odesláno

................ Nevim jestli by nam to melo delat vrasky nebo ne - pokud to budou kvalitni hodinky je asi jedno jestli se vyrabeji v starobyle budove v nejakem zapadlem mestecku pod alpami....

Vrásky ti to Grgo dělat nemusí (starý Grga je už stejně má smile.gif ), protože to jen tak rychle nenastane, přechod od šuntu ke špičkovýmu luxusnímu zboží bude trvat hodně dlouho, a možná se vůbec nepovede. Takže pokud nedojde ke skokovýmu nárůstu dlouhověkosti, dnešní diskutující to IMHO nezažijou.

2 MarvinX: s tvojí vizí nesouhlasím, ale kdybych ji přijal, pak jsi zapomněl uvést Rolex, jeho schopnost přežít a vydělávat je větší než u celé Swatch Group

Odesláno

Rad bych tomu Viktore veril, ale kvalitativni skoky cinskeho prumyslu me zatim presvedcuji celkem o opaku. No uvidime smile.gif) sakra kupte nekdo ty cinske hodinky s Tourbillonem a napiste na ne recenzi - at vime jak daleko se nasi vychodni bratri posunuli smile.gif)

Odesláno

No hlavne me udivuje, jak jste si jisti ze cina bude prodavat KVALINI hodinky za MALO penez. Proc by to ti cinani delali? proc by si podrezavali vetev s velkymi zisky ?

nebo uz jste videli treba kvalitni auto za malo penez?

Odesláno

No hlavne me udivuje, jak jste si jisti ze cina bude prodavat KVALINI hodinky za MALO penez. Proc by to ti cinani delali? proc by si podrezavali vetev s velkymi zisky ?

nebo uz jste videli treba kvalitni auto za malo penez?

Viděl jsem čínský auto za málo peněz. Problém je. že nevím jestli bylo kvalitní. (zkoušet to nehodlám, na kole taky dojedu, většinou).

Odesláno

souhlasím s viktorem. a Rolex určitě není jediný výrobce, který by přežil pžedevším díky spojení značka+luxus+švýcarsko.

Odesláno

................ Nevim jestli by nam to melo delat vrasky nebo ne - pokud to budou kvalitni hodinky je asi jedno jestli se vyrabeji v starobyle budove v nejakem zapadlem mestecku pod alpami....

Vrásky ti to Grgo dělat nemusí (starý Grga je už stejně má smile.gif ), protože to jen tak rychle nenastane, přechod od šuntu ke špičkovýmu luxusnímu zboží bude trvat hodně dlouho, a možná se vůbec nepovede. Takže pokud nedojde ke skokovýmu nárůstu dlouhověkosti, dnešní diskutující to IMHO nezažijou.

2 MarvinX: s tvojí vizí nesouhlasím, ale kdybych ji přijal, pak jsi zapomněl uvést Rolex, jeho schopnost přežít a vydělávat je větší než u celé Swatch Group

Viktor: Toto je na dlouhé povídání u stolu plného dobrého jídla a pití a židlý plných přátel. Máš pravdu zapomněl jsem na Rolex, je to velká výjimka a to hlavně proto, že dělá vlastní strojky. Ostatní dnes známé značky už spadají do mé kategorizace, kterou jsem zde lehce načrtnul.

Nemyslím si, že by to Číňanům trvalo moc dlouho, určitě ne v řádech generací, řekl bych, že půjdou i v hodinkách kvalitativně dopředu velice rychle. A proč? Protože jim nechybí kapitál a dobrý management, který bude schopný cestu pokus omyl zkrátit na nejkratší možnou dobu třeba i nákupem mozků z celého světa. Dnes se tak děje ve všech oborech (Například Pininfarinni dělá víc jak 60% svých návrhů pro Čínu), jen se tím ty firmy pracující pro Čínu moc nechlubí. Osobně bych si tipoval horizont cca 10 let.

Bohužel to vidím všude okolo sebe. Zabývám se hodně evropským a americkým, potažmo celosvětovým internetovým marketingem a Asie je pro nás čím dál tím důležitější partner a dnes už i hlavně trh.

Odesláno

Tourbillon to je a ještě k tomu létající. Soudruzi hodináři z velké země jsou prostě hodinářští bohové! laugh.gif

Blééé sad.gif

Flying v tomto případě neznamená létající, ale letmo uložený, tj. jen na jedné straně. To je běžný technický (strojařský) termín.

• Po roku...
Odesláno

může mě někdo vysvětlit pár věcí ohledně tourbillonu ?,

našel jsem toto: Tourbillon - mechanismus, který kompenzuje vliv změn gravitace země na přesnost chodu hodinek. Jde o kotvový mechanismus umístěný uvnitř pohyblivé platformy se setrvačkou uprostřed a otáčející se kolem vlastní osy během jedné minuty. Byl vynalezen v roce 1795 A.-L. Breguetemvím

- musí být vždy po sklíčkem viditelný, nebo může být i "skrytý"?

- teoreticky podle toho vysvětlení výše, by měly být hodinky s ním přesnější - je to tak? (dost o tom pochybuji)

- může být i jiný než "minutový"?

- je někde k dispozici nějaké názorné vysvětlení jak to přesně funguje?

Odesláno (upraveno)
- musí být vždy po sklíčkem viditelný, nebo může být i "skrytý"?

- teoreticky podle toho vysvětlení výše, by měly být hodinky s ním přesnější - je to tak? (dost o tom pochybuji)

- může být i jiný než "minutový"?

- je někde k dispozici nějaké názorné vysvětlení jak to přesně funguje?

- muze byt i skryty

- meli by (kapesni urcite i jsou)

- ano, videl jsem kombinace jeden po minute a druhy po ctyrech minutach, cetl jsem i o hodinovem, nebo

take kombinuji vice turbin v jednech hodinkach

- podrobnosti jsou na 100% ve starsich vlaknech, zkus hledani. Ja to udelal pred casem taky tak a mel jsem

co cist celej den. Jeden nebo dva linky sem davat nema cenu..

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
- muze byt i skryty

- meli by (kapesni urcite i jsou)

- ano, videl jsem kombinace jeden po minute a druhy po ctyrech minutach, cetl jsem i o hodinovem, nebo

take kombinuji vice turbin v jednech hodinkach

- podrobnosti jsou na 100% ve starsich vlaknech, zkus hledani. Ja to udelal pred casem taky tak a mel jsem

co cist celej den. Jeden nebo dva linky sem davat nema cenu..

A krásně je to popsaný i v jednom starším čísle Watch Magazínu, ale číslo si fakt boužel nepametám :suicide_anim:

Odesláno (upraveno)

Ja myslim ze tento platek je super na fotky a kochani se, ale cerpat z nej stejne jako z Hodinek a sperku doporucuju velice opatrne. Az obezretne. Co vytisk, co clanek, bud jakysi novy "cechyzmus" nebo rovnou spatna interpretace. Aby jsi nezkousel nekde perlit rozumy a nebyl nakonec za hnupa. Ja bych radeji cerpal z fora...

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
Ja myslim ze tento platek je super na fotky a kochani se, ale cerpat z nej stejne jako z Hodinek a sperku doporucuju velice opatrne. Az obezretne. Co vytisk, co clanek, bud jakysi novy "cechyzmus" nebo rovnou spatna interpretace. Aby jsi nezkousel nekde perlit rozumy a nebyl nakonec za hnupa. Ja bych radeji cerpal z fora...

fakt? ja se chystam precist vsechny pres svatky. takove cteni/prohlizeni ke krbu. tak sem zvedav, kolik hlouposti tam teda bude

Odesláno

Ono to teda neni ze by kazdej clanek obsahoval chybu, to byla nadsazka. Ale ucit se z toho... to fakt ne. S knihama to nebude jine. Koupil jsem zatim jen jednu, 1000 hodinek, take tam jsou nesmysly. Nebo spatne preklady. Ted cekam pod vetvi dalsi knihu, jsem zvedav jak na tom bude. Osobne si myslim, ze nejlepsi je cerpat z fora a cemu nerozumim tak se zeptam. Tuhle tistenou formu vedomosti at uz jde o biky, zbrane, noze, hodinky, IT beru hlavne jako skrytou reklamu, hlavni prinos je, ze uvidis veci ktere by jsi jinak nevidel. Chce to neverit vsemu a nejlip ti vzdy poradi lidi co tomu rozumi - proste praxe.

Odesláno
Ono to teda neni ze by kazdej clanek obsahoval chybu, to byla nadsazka. Ale ucit se z toho... to fakt ne. S knihama to nebude jine. Koupil jsem zatim jen jednu, 1000 hodinek, take tam jsou nesmysly. Nebo spatne preklady. Ted cekam pod vetvi dalsi knihu, jsem zvedav jak na tom bude. Osobne si myslim, ze nejlepsi je cerpat z fora a cemu nerozumim tak se zeptam. Tuhle tistenou formu vedomosti at uz jde o biky, zbrane, noze, hodinky, IT beru hlavne jako skrytou reklamu, hlavni prinos je, ze uvidis veci ktere by jsi jinak nevidel. Chce to neverit vsemu a nejlip ti vzdy poradi lidi co tomu rozumi - proste praxe.

Naprostej souhlas. Myslim ale, že k tomu, aby si o tom člověk udělal aspoň základní obraz je WatchMagaine dobrej. A maj tam krááásný fotky - mňamky.

Odesláno

Tot. A hlavni vyhoda je ta, ze notase s netem si treba na WC neberu. Kdezto tyhle platky tam poslusne cekaji az na me prijde tezka chvile, aby mi ji zprijemnili. Dobry je ze neco zajimaveho vidis, nazev bejva vetsinou spravne, tak se mas pri hledani na netu ceho chytit.

Kdyz uz tu tak plkam, tak jsem nejakej link dam

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...p;hl=tourbillon

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...