Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, měl bych jeden velmi "stupidní" dotaz a tak doufám, že se mi za něj nebudete nijak smát. Vlastní několik hodinek Prim, ale u některých mám veliký problém s otevřením zadního dýnka (problém pro mne zatím nepřekonatelný), prostě na dýnku chybí ten záhyb, vroubek pro umístění nože na otevření. Tak se chci zeptat, zda neexistuje nějaký fígl, jak dýnko otevřít (třeba nějak pootočit nebo tak něco) jinak než snažit se do té malinké škvíry nacpat nůž (jelikož ten zářez tam prostě není a drží to snad silou vůle, nechápu) a v horším případě hodinky poškrábat ba dokonce se říznout (měl jsem na mále). Nejsem žádný profík a tak všechny rady s radostí uvítám, typy jak otvírat. Díky

Odesláno

Je potřeba mít dobrý nůž s tenoučkým ale krátkým ostřím, ne ten kůl co se prodává za 29,-... Když dobře vyčistíš hodinky, to místečko najdeš. Jestli to zavíral hodinář, hledej na opačné straně než je korunka.

Odesláno

Nezkoušeli jste někdo takové ty odlamovací nože? Pro podobnou příležitost s ním mám dobrou zkušenost, samozřejmě že se čepel musí povystrčit jen trochu, aby nepružila a neodlomila se, ale primárně se musí jednat o kvalitní nůž, aby čepel vydržela a nepraskla..

Odesláno

Nezkoušeli jste někdo takové ty odlamovací nože? Pro podobnou příležitost s ním mám dobrou zkušenost, samozřejmě že se čepel musí povystrčit jen trochu, aby nepružila a neodlomila se, ale primárně se musí jednat o kvalitní nůž, aby čepel vydržela a nepraskla..

Jo, ten je skvělej. Kdysi jsem si s ním díky své vrozené šikovnosti polechtal játra. Největší srandu z toho měl chirurg, co mi po letech vyndával žlučník :lol2:  měl pocit, že jsem to zkoušel sám...  No, hodinky bych vážně otevíral něčím jiným. Mám z tohohle tenoučkého kousku nekvalitní strašně ostré oceli docela respekt.

Odesláno

Na běžné otevírání samozřejmě ne, ale pro podobné příležitosti se mi osvědčil. Samozřejmě to s ním chce umět a hlavně mít kvalitní nůž, který se např. používá pro modelářské práce. 

Odesláno

Já na to mám asi 20 let starý zavírák Mikov (kopie švýcaráku), tím jsem otevřel skoro všechno. Do kvarcek s naklapávacím víčkem a WR se ale raději nepouštím - ne že by nešly otevřít, ale je problém je zavřít bez lisu. To radši nosím k hodinářům a doufám, že tu baterku vymění slušně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...