Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Radek124: Vlastně s tebou docela souhlasím, i když já mám také blíž k té konzervativnosti, přesto mi vždycky byly bližší němečtí hodináři než ti švýcarští, paradoxně mám z němců pocit, že oproti švýcarům jsou, alespoň co se hodinářského průmyslu týká, pokrokovější dokonce bych řekl přímo progresivní :)

Ona ta konzervativnost má i svoji výhodu, třeba zrovna v tom, že je tady prostor pro nové výrobce s novými technologiemi a inovativním přístupem.

Mimochodem, přestože je e-ink zajímavý nápad, víš, že se pro hodinky moc nehodí? E-ink displej totiž není lesklý, to působí docela problémy ve sladění ostaních materiálů číselníku hodinek i samotného pouzdra. Jak jsem říkal, zatím se bude inovovat a velké změny nastanou až se opravdu doladí.

• po měsících...
Odesláno

Přidávám pár živých foteček černého modelu Junghans 056/2306 Voyager Mega MF.

Ještě k původnímu popisu těchto hodinek doplním, že černá je v tomto případě opravdu černá a digitální displej kromě data, dne v týdnu a stopek zobrazuje i druhý čas (tzv. domovský čas) což se opravdu hodí když často jezdíte do zahraničí, na displeji si můžete nastavit čas doma a tak se nestane, že budete třeba z ameriky volat domů ve tři ráno :) Prostě ideál, k dokonalosti jim chybí už jen solární nabíjení.

post-727-0-91009700-1407493301_thumb.jpg

post-727-0-95776400-1407493310_thumb.jpg

post-727-0-25923700-1407493320_thumb.jpg

post-727-0-48348400-1407493331_thumb.jpg

Odesláno

Do pytle, takový pěkný RC quartzky - keramiku klidně oželím, ale taky se ptám: proč za ty prachy kurník nejsou solární? Hlavně že mají proužkovanej ciferník...  <_<

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ahoj, omlouvám se za asi naivní dotaz, ale jaký je rozdíl mezi Voyager Mega MF s referencí 056/2306 a Voyager 056/2306.44? U prvně uvedeného čtu stesky na absenci solárního napájení, u druhého na Koscomu píšou, že solár mají. A v obou případech je naprosto shodná cena... Kde je tedy chybka? Jsou to jedny a ty samé a u Koscomu je chyba?

Odesláno

V tomhle případě bych spíš než Kosinům určitě věřil Marvinovi a samotnému Junghansu.

Možná Pražáky zmátlo to logo se sluníčkem - ale piš si že ostatní by se tím určitě taky rádi pochlubili...

Odesláno

Tak na dotaz poměrně rychle reagovali, je to skutečně baterka a za chybu se omluvili. V e-shopu to už opravili a uvádí tam, že je doživotní výměna baterií zdarma...

• po měsíci...
Odesláno

Moc pěkné hodinky, tvarem  hezčí než Spectrum, ale ty mají zase solár <_< . Jak je to s trvanlivostí PVD? Jak dlouho už se dělá ta PVD úprava na hodinkách a jak by asi vypadala po deseti letech denního nošení, neošoupe se to ? Taky je zajímavý, že MEGA mají prakticky stejné provedení pouzdra (myslím dýnko a tlačítka) jako Spectrum a vodotěsnost je jen 50M oproti 100M u Spectra. Že by materiál ocel vs. Titan bylo tak rozdílné utěsnit ? Já mám už půl roku bílou variantu a jsem spokojený, přesnost ultimativí  :rolleyes:  (ani jednou se nestalo, že by nechytly signál, a je  jedno jestli jsou v noci na ruce nebo odložené).

Odesláno

joejog: PVD u těchto Voyagerů by mělo být v síle 12 mikronů, takže snad dostačující. O výdrži ale zatím těžko hovořit, protože tyto hodinky se vyrábí cca půl roku, takže žádné dlouhodobé zkušenosti nejsou. Nižší vodotěsnost určitě nebude materiálem, titan by neměl být porblém utěsnit na 10 atm, spíš bych to viděl na obchodní strategii, nové Voyagery se solárem a vyšší vodotěsností a máš dokonalé hodinky, proč potom kupovat něco jiného, že? :)

• Po roku...
  • po 4 týdnech...
Odesláno

V pohodlnosti :) Kdo by se co dva/tři roky chtěl trmácet do hodinářství na výměnu baterie, že? :D Ale teď vážně, kondenzátor budeš měnit po cca 15 až 20 letech, baterii mnohem častěji, takže se solárem ušetříš finance. Na druhou stranu, když se něco hodně pokazí, tak RC strojek bez soláru je o dost levnější než solární RC strojovna tady by se náklady v letech asi srovnaly. Nakonec je to asi jedno, záleží na preferencích každého.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...