Přejít na obsah

G-Shock G7900A-4

Z. Paul

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim, tak jsem se stal majitelem těchto G-Shocků :) mam z nich radost, ale kazí mi to ta věc, že si nejsem jist jak je správně nastavit. Prosím o pár rad:

- při režimu nastavení času, mam v horní části dipleje takovou "hvězdičku" - když zmáčknu tlačítko napravo nahoře (split-reset) tak se "hvězdička" zvětší - co to je?

- když chci nastavit longitude a lunitial interval - jaké mám dát hodnoty pro čr?

- pro čr je UTC (pro nastavení DST) +2?

- nějak nechápu v menu TIDE/MOON - jestli chápu dobře tak je to zobrazení fáze měsíce - jak je to správně nastavené pro čr?

- odpočet jde jen od 24 hodin?

Zatim asi všechno, ale určitě budu tápat ještě v dost věcech. Manuál jsem si našel anglický, ale i tak - jistota je kulomet a radši se zeptam. Děkuju za případné odpovědi

568364519_tp.jpg

Odesláno

- při režimu nastavení času, mam v horní části dipleje takovou "hvězdičku" - když zmáčknu tlačítko napravo nahoře (split-reset) tak se "hvězdička" zvětší - co to je?

- když chci nastavit longitude a lunitial interval - jaké mám dát hodnoty pro čr?

- nějak nechápu v menu TIDE/MOON - jestli chápu dobře tak je to zobrazení fáze měsíce - jak je to správně nastavené pro čr?

Odesláno

No myslím si, že je to jinak, ale možná žiji celou dobu v bludu a to jak při chytání ryb,které mají s měsícem dost společného tak i při nastavování fáze měsíce na mechanických hodinkách. Jednou za 29.5  se měsíc nalévá a je takzvaně nový měsíc a přes to nejede vlak

http://www.topperjewelers.com/watches/ball/moonphase_guide

Tady máš návod a vysvětlení. :-)  Plus jsou v tom textu další odkazy kam zadáš do virtuální kalkulačky den měsíc a rok a vyjede ti fáze.

Odesláno

No myslím si, že je to jinak, ale možná žiji celou dobu v bludu a to jak při chytání ryb,které mají s měsícem dost společného tak i při nastavování fáze měsíce na mechanických hodinkách. Jednou za 29.5  se měsíc nalévá a je takzvaně nový měsíc a přes to nejede vlak

http://www.topperjewelers.com/watches/ball/moonphase_guide

Tady máš návod a vysvětlení. :-)  Plus jsou v tom textu další odkazy kam zadáš do virtuální kalkulačky den měsíc a rok a vyjede ti fáze.

Děkuju za odkaz, pročtu si to :)

Odesláno

Jo a tady je něco pro nevěřící Tomáše.

Docela si mě člověče s těmi otázkami dostal a to tady normálně většinu informací hodně filtruji. :-)

http://fullmooncalendar.net/

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...