Dr.Gaga Odesláno 30. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2013 Ahoj. Sice to nejsou hodinky, ale tvar to má podobný, strojek tikající a také se to strká do kapsy. Nápad pořídit si tuto "hračku" jsem dostal v Budapešti návštěvě Bartókova muzea - sám hudební skladatel také jeden takový vlastnil. Dávám to sem jen tak pro zajímavost. :-) /M
borp18 Odesláno 30. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2013 Fotka stroje by nebyla? Jinak moc hezké, spousta dirigentů by to uvítala.
straspol Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Ježišmarjá, jak to že tohle ještě nemám? Tohle já strašně potřebuju- jestli jsem totiž správně pochopil že jde o metronom...? Musím ho mít!!
Klotzman Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Tak tohle taky vidím poprvé v životě - ani jsem o kapesním metronomu nikdy neslyšel. Přihoď nějaké bližší info.
Dr.Gaga Odesláno 2. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Ahoj. Metronom to je. Jediný, co vím, je, že je to dělaný dle Brevete (to už mi něco říká - dělali strojky pro kapsáče). Chod je řešený setrvačníkem na rovném pružítku, nikoliv nepokojem (kvůli regulaci). Fotku strojku nemám, ale mám to teď doma rozdělaný, tak to kdyžtak blejsknu. Odhaduju, že tohle budou takový 40. léta - nevím, nikde k tomu nic není. Je to pozdější model - ještě dělali nějaké rannější, které vypadají více jako kapesní hodinky (i s oblíkem apod.).
Klotzman Odesláno 3. září 2013 Nahlásit Odesláno 3. září 2013 Fotku určitě udělej. Zajímalo by mě, jak hlasitý to má asi zvuk - jestli je tam něco na "zhlasitění" nebo se spíš počítalo, že to uživatel drží u ucha...?
Dr.Gaga Odesláno 3. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2013 Na svou velikost je to slušně hlasité. Ale spíš mi připadá, že jediné, co dělá ten zvuk, je masivní mechanismus kroku (kolíčkového). Strojek je na dvou místech přišroubovaný do silného pouzdra. Trochu jako systém bicích hodinek. Když se to postaví na stůl, tak to zní ještě víc.
Dr.Gaga Odesláno 17. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2013 (upraveno) Konečně posílám fotku strojku... Upraveno 17. října 2013 uživatelem Dr.Gaga
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se