Přejít na obsah

Patek Philippe Aquanaut 5167/1A

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 11. 9. 2013 v 16:36, YPO napsal:

když to kapsu nebolí, tak je to asi jedno ...... s odstupem času si říkám, že jsem třeba ty PP měl vyzkoušet, než abych si kupoval desatery omegy, patery iwc, šedesátery fortisy, panerai............. a spoustu dalších hovadin ...... s tím časem a odstupem to jsou pořád a jenom blbý hodinky, který ukazujou čas a nikoho kromě majitele nezajímají ;)

*nicméně abych nebyl, off topic, tak gratuluji k hodinkám i k rozhodnutí ;)

Kapsu to bolí a moc. Kdyby nebolelo, neprodával bych s citelnou ztrátou jiné jen proto abych měl na tyhle a nečekal bych tak dlouho.

Ale sny jsou od toho, aby se je člověk pokusil plnit. No a někdy to jde rychle a lacino, jindy zase pomalu a dráž.

• Odpovědi 199
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Jedno mě docela zajímá. Z tvé interpretace si nejsem jistý, jak je hodláš využívat...chceš ty krasavce nosit opravdu denně nebo se stanou klasickou víkendovkou na opatrné nošení a na denní drsný provoz necháš něco "levnějšího"?

Odesláno

Hodlám je nosit, nosím je a nosit je doufám budu denně. Ostatně nic jiného mi ani nezbývá. Jiné nemám. :-)

Pravdou ale je, že uvažuju o pořízení nějakých jiných pro případ, že bych se chystal podnikat něco, kde je vysoká pravděpodobnost že by tyto přišly k úhoně. Sice tyto situace příliš nehrozí, ale přeci jen, sichr ist sichr.

Jinak je ale rozhodně hodlám nosit denně a přesně za tímto účelem jsem je pořizoval. I proto jsem vcelku klidně prodal jiné, jelikož tyto jsem vybíral jako jedny jediné na každou příležitost.

Většinu života trávím ve své kanceláři, ložnici a nebo v autě, riziko tedy není vysoké. :-)

V létě se s nima míním koupat v bazénu i v moři, prostě se chovat normálně.

Kdyby tomu tak být nemělo, byly by mi k ničemu a rychle bych se jich zbavil.

Odesláno

I ja sa pridám. Práve si si nasadil na ruku jedny z mojich absolútnych dream watch :-)

Som rád, že sem postuješ fotky, lebo tak skoro sa k nim bližšie nedostanem, alebo skorej sa k nim ani nikdy bližšie nedostanem.

A i preto mám rád Chronomag, lebo sú tu ľudia, ktorí sa k našim snom dostanú, a dokážu sa s nami o ne aspoň trošku podeliť.

Poriadne si ich uži i za mňa, a dávaj na ne pozor .-)

F.

Odesláno
  V 11. 9. 2013 v 21:45, MaxT napsal:

Jinak je ale rozhodně hodlám nosit denně a přesně za tímto účelem jsem je pořizoval. I proto jsem vcelku klidně prodal jiné, jelikož tyto jsem vybíral jako jedny jediné na každou příležitost.

Většinu života trávím ve své kanceláři, ložnici a nebo v autě, riziko tedy není vysoké. :-)

V létě se s nima míním koupat v bazénu i v moři, prostě se chovat normálně.

Kdyby tomu tak být nemělo, byly by mi k ničemu a rychle bych se jich zbavil.

presne tak! kupovat hodinky, o ktery by se clovek bal pri kazdy prilezitosti je na hovno.. a vymena za druhe obycejnejsi pri sekani drivi je taky rozumna vec..

Odesláno
  V 11. 9. 2013 v 21:45, MaxT napsal:

Pravdou ale je, že uvažuju o pořízení nějakých jiných...

Clovek asi nikdy neprestane premyslat o niecom dalsom...:)

Gratulujem k tomuto kroku, hodinky musia byt perfektne spracovane a z toho by som mal ja najvacsiu radost. Viem si predstavit moment, ked ich niekto dostane po tebe, taka hrdost na predchadzajucu generaciu. Ja som to zazil s Primkami po pradedkovi, maju v sebe pribeh.

Odesláno

Volba nápisu na ciferníku je skvělá, u tradičních hodinářských značek už cesta nahoru nevede. Gratuluji.

Je vidět, jakou správná značka umí zvednout vlnu zájmu, i když jde o jednoduchý model. Něco podobného jsem nedávno čekal u IWC s věčným kalendářem KK, které v chlubírně byly, ale bylo to podstatně slabší.

Odesláno

No UN byly lepší. :-)

Problém je, že u PP nejde zastavit sekundovka. Takže minulý pátek ráno jsem je nastavil -15 sec. oproti přesnému času a teď jsou -17 sec.

Aha teď mi došlo že se o 2 sec. vlastně opozdily a ne předběhly.

Odesláno
  V 11. 9. 2013 v 21:56, F.B. napsal:

A i preto mám rád Chronomag, lebo sú tu ľudia, ktorí sa k našim snom dostanú, a dokážu sa s nami o ne aspoň trošku podeliť.

F.

+1 ... hezky formulovano...

... tak ja bych se k necemu takovemu treba rad dostal... pokud

a) nebudu uz v te dobe, kdy bych si to mohl dovolit, par sahu pod zemi

b ) se za 10-15 let nezvedne cena vic, nez o beznou rocni svycarskou inflaci :)

maxT: tak me napada, nezjistoval jsi vyvoj ceny rekneme v horizontu -10let? je to srovatelne s R, nebo snad lepsi...

Odesláno
  V 12. 9. 2013 v 20:32, MaxT napsal:

Změřil jsem právě teď. Od pátku ráno, tedy v podstatě za týden + 2 sec.

To "vcelku" ujde, minuta a třičtvrtě za rok, to je opravdu můžeš seřizovat jenom při změně času  ;)

Odesláno
  V 12. 9. 2013 v 20:51, montemar napsal:

+1 ... hezky formulovano...

... tak ja bych se k necemu takovemu treba rad dostal... pokud

a) nebudu uz v te dobe, kdy bych si to mohl dovolit, par sahu pod zemi

b ) se za 10-15 let nezvedne cena vic, nez o beznou rocni svycarskou inflaci :)

maxT: tak me napada, nezjistoval jsi vyvoj ceny rekneme v horizontu -10let? je to srovatelne s R, nebo snad lepsi...

Žádný vývoj jsem nezjišťoval, popravdě ani nevím jak.
  V 12. 9. 2013 v 20:53, sashator napsal:

To "vcelku" ujde, minuta a třičtvrtě za rok, to je opravdu můžeš seřizovat jenom při změně času ;)

No nechvalme dne před večerem. Zatím je mám týden. Ale nadějně to vypadá. :-)

A ještě jednou děkuji moc všem.

Odesláno
  V 12. 9. 2013 v 21:39, tmoris napsal:

aha to cumim, ten strojek nema hacking??

Nemá a Nautily taky ne. Prodejce mi tvrdil, ze u high labelu je to standart, ale jestli kecal nevim. Kazdopadne mi dal do ruky nové Nautily a tam to taky nešlo. A někdo tady z fóra mi říkal, že nejvyšší řady Zenith to taky nemají.

Odesláno

ja si vzdycky presny cas serizuju podle atomovek zamacknutim korunky v danou vterinu. tak to si ted zacnu vic vazit te moji stredni delnicke tridy s hackingem ala rolex a iwc ;)

Odesláno

-:)

Do minulého týdne jsem to dělal stejně. Teď si pustím aatomovky a snažím se co nejvíc přiblížit a pamatovat si kolik byla odchylka.

Ale prý je to fakt normální. Jeden velmi znalý člen fóra mi to potvrdil a říkal že je možnost sekundovku zbrzdit otáčením korunky do protisměru, ale prý to strojkům úplně nesvědčí.

Odesláno

Jj, spousta High Endu nemá hacking a Pateky tuším žádné.

Kdesi jsem četl odpověď na tuto otázku: "If we wanted our watches to hack, they would." ;)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...