Jerrys Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 Prosím o radu. Jistě nejsem sám, komu se zdá korunka Fortis Marinemaster někdy nepříjemně ostrá na zápěstí. Důvody jsou jasné, dýnko těchto hodinek není vůbec vypouklé, takže korunka je v podstatě skoro zároveň s dolní hranou hodinek. Takové Omegy maj krásně dýnkou vyduté a korunka je výš a nepřekáží. Nyní k dotazu. Šlo by vyměnit tuto korunku za jinou, například z Fortis Pilot Profesional, kde je krásně zaoblená? Podotýkám, že Marinemastery jí nemaj šroubovací. Nebo druhá možnost, snesl bych zvýšené dýnko, které mají ty samé Fortisky Marinemastery s chronografem, jenže pasovalo by to vůbec? Pan hodinář v Carollinu říkal, že se obává, že nepasovalo, tak nevím, dyk sou to stejný Marinemastery, akorát s chronografem. Možná mechano by mi dokázal poradit. Ono taky jde o to, kolik by korunka či jiné dýnko s těsněním stály, žejo. Děkuji předem za cenné rady.
mechano Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 Prosím o radu. Jistě nejsem sám, komu se zdá korunka Fortis Marinemaster někdy nepříjemně ostrá na zápěstí. Důvody jsou jasné, dýnko těchto hodinek není vůbec vypouklé, takže korunka je v podstatě skoro zároveň s dolní hranou hodinek. Takové Omegy maj krásně dýnkou vyduté a korunka je výš a nepřekáží. Nyní k dotazu. Šlo by vyměnit tuto korunku za jinou, například z Fortis Pilot Profesional, kde je krásně zaoblená? Podotýkám, že Marinemastery jí nemaj šroubovací. Nebo druhá možnost, snesl bych zvýšené dýnko, které mají ty samé Fortisky Marinemastery s chronografem, jenže pasovalo by to vůbec? Pan hodinář v Carollinu říkal, že se obává, že nepasovalo, tak nevím, dyk sou to stejný Marinemastery, akorát s chronografem. Možná mechano by mi dokázal poradit. Ono taky jde o to, kolik by korunka či jiné dýnko s těsněním stály, žejo. Děkuji předem za cenné rady. Rád bych radil, ale nic o tom nevím. Kdybys mi to ukázal zblízka, třeba bychom něco vymysleli.
Jerrys Posted April 23, 2007 Author Report Posted April 23, 2007 Jenže jsem z Budějc a do Práglu jezdím tak 1x za měsíc služebně, ale můžeme se domluvit a zajedu někam.
Jerrys Posted April 23, 2007 Author Report Posted April 23, 2007 Zde je vidět, jak je korunka skoro zároveň se spodní hranou Na ruce Takhle bych si to nějak představoval Pro porovnání velice pohodlné umístění korunky na hodinkách Orient Mé přání je asi úchylné, ale Fortis korunka umístěná nízko a fakt dře na ruce, kaučukový řemen nosit nechci, ten by to řešil, protože je pružnější a šel by pevněji dotáhnout než ocelový. K mé otázce, pasovalo by zvýšené dýnko z jiných Fortisek ? Nebo případně kulatější korunka s Fortis Pilot Profesional?
martini Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Fortis Marinemaster s kozenym reminkem po ruce nejezdi a korunka nedre. Podle me je lepsi kozeny reminek nez kaucuk. S výměnou dýnka a korunky neporadim, ale drzim palce. Zkusil bych polozit dotaz primo vyrobci: http://www.fortis-watch.com/en/contact/frameset.html
Jerrys Posted April 25, 2007 Author Report Posted April 25, 2007 Díky za radu, právě jsem tam poslal mejla a vysvětlil co bych rád, jsem zvědav co odpoví.
Viktor Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Myslím, že by stačila korunka s oblou hranou. Je to běžný ETA strojek, sehnat jinou korunku by neměl být velký problém. Ideálně od výrobce přes autorizovaný servis, nebo bez označení. Pan Brož v pasáži Alfa v Praze má katalog s "milionem" korunek s možností objednání, jednou jsem s nim řešil jinou korunku na Unitas, sice nám to asi půl roku trvalo , ale podařilo se... Zvýšený dno bych osobně nepoužil, hodinky by tak asi ztratily vyvážený proporce. Například oblá korunka na hodinkách Arctos podobné velikosti nedře ani při volnějším pásku
Jerrys Posted April 25, 2007 Author Report Posted April 25, 2007 Jo ta tvoje vypadá dobře, ta by nedřela. Určitě to tak dopadne, že si vyberu nějakou z katalogu, ale mám jeden problém. Hodinky jsou 6 měsíců staré. Nu a kdyby se něco stalo, aby mi neřekli jó chlapče padá ti záruka, někdo ti tam dal neoriginální díl. Ono možná řešení bude jednoduchý, až mi sdělí cenu přestavby s orig.korunkou, tak počkám možná do konce záruky a dám tam neoriginální Vycházím z toho, že jsem si chtěl dokoupit kaučukový řemen s překlápěcí sponou, orig.Fortis, jaký maj v katalogu a 4.800,-Kč je teda nechutná cena. Počítal jsem do 2tis max, že bych ho kopupil, ale tohle, uznej. pak jsem se dozvěděl, že 3.500,- stojí ta překlápěcí spona a zbytek ten řemen. No, to je fakt hodně.
Recommended Posts