Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím, nedávno jsem tady psal do jiného vlákna dotaz ohledně vostoků a případné výměny ciferníku s potápěčem, u kterého jsem si nebyl úplně jistý "kompatibilitou s mým vkusem".

Nakonec jsem po dlouhém váhání hodinky prodal, paradoxně nikoliv kvůli potápěčovi, který se mi začal celkem líbit, ale spíše kvůli zelené barvě pozadí. Prostě ta kombinace mi nesedla, ale jak jsem začal o ty hodinky zajímat, celkem se mi zalíbily jiné kombinace na stránkách prodejců. 

Samozřejmě zákon schválnosti fungoval spolehlivě a nejvíce se mi líbily Neptuny - (téměř) všude vyprodané. Ale zjistil jsem, že teměř "neptunovské" ciferníky se dají najít i v kulatých pouzdrech, akorát bez neptunovských prvků.

Jasný favorit pro mě byly tyhle:

post-31747-0-03975600-1380569217_thumb.jpg

Kdyby byl tenhle ciferník i v některém z větších pouzder, asi bych už je měl doma, ale na Neptunech se mi líbilo i to přesahující pouzdro a tohle nebylo úplně ono...

Váhání se vyřešilo, když jsem asi před 3 týdny, poněkud společensky unaven, ve 2 ráno zasedl k počítači a jal se sjíždět ebay (ano, "ideální" doba a duševní stav k pobytu na aukčním serveru) no a narazil jsem na přesně tyhle černo-modrý vostoky. Stav nový, cena nižší než u Meranoma, ruský prodejce s téměř 100% hodnocením, při několika tisících obchodů. Po pár vteřinách mi došlo, že jsou nějaký divný... byly to totiž Neptuny, z kterých byl odvozen ten ciferník, který se mi nejvíce líbil.  :clap:

post-31747-0-74570300-1380568042_thumb.jpg

Vtipné je, že jsem tuhle kombinaci nikdy před tím neviděl, protože prodejci, kteří mají vyprodané Neptuny pořád na stránkách, tam mají většinou pouze verzi s červenými číslicemi.  Ale tušil jsem, že asi by měly existovat ve všech verzích jako ty odvozené. No, koupené byly asi během 10 vteřin. Před čtyřmi dny konečně přišly, bez škrábanců, v krabičce, s doklady, takže nemám důvod pochybovat, že jsou nové.

Včera jsem konečně dostal, k měření přesnosti. Bohužel, hodinky dělají cca +80 vteřin za 24 hodin. To mi připadá už dost, ty Amphibie, které jsem prodal, dělaly cca +30 vteřin. Po mém krátkém úvodu asi chápete, že se jich nechci zbavovat.

Takže otázka zní: Co se dá s (ne)přesností hodinek dělat? Případně jestli mi pomůže, kterýkoliv český hodinář, nebo je potřeba někdo, kdo se na ruské hodinky specializuje? 

Upraveno uživatelem malbur
Odesláno

pokud je ta odchylka konstantní a není tam jiná vada strojku, mělo by se to dát seřídit u jakéhokoli slušnějšího hodináře /je tu o tom i vlákno/.

Odesláno

Jestli to jsou funglovky, nech je tak měsíc běžet, než s nima půjdeš k hodináři. Jinak jak psal Frostie, tohle není žádnej Hi-tech, tudíž to zvládne každej hodinář s vibrografem ( né baterkář v obchoďáku ) a nezapomeň trvat na tlakové zkoušce , kvuli vodotěsnosti. Znalost Azbuky v tomto případě není nezbytná :lol2:

Odesláno (upraveno)

Jestli to jsou funglovky, nech je tak měsíc běžet, než s nima půjdeš k hodináři. Jinak jak psal Frostie, tohle není žádnej Hi-tech, tudíž to zvládne každej hodinář s vibrografem ( né baterkář v obchoďáku ) a nezapomeň trvat na tlakové zkoušce , kvuli vodotěsnosti. Znalost Azbuky v tomto případě není nezbytná :lol2:

Bych tu tlakovku v tomto případě až tak nehrotil. Je tam těsnění jak od vodovodní baterie a i způsob šroubování dýnka je jiný, než na ostatních potápkách.

Spíš by bylo umění to zašroubovat blbě.

Edit: a navíc zkouška na 200m by snad byla dražší než samotné hodinky..

Upraveno uživatelem travex
Odesláno

Bych tu tlakovku v tomto případě až tak nehrotil. Je tam těsnění jak od vodovodní baterie a i způsob šroubování dýnka je jiný, než na ostatních potápkách.

Spíš by bylo umění to zašroubovat blbě.

Edit: a navíc zkouška na 200m by snad byla dražší než samotné hodinky..

Všechno se dá udělat blbě i zavřít hodinky. Máš pravdu, že tlakovku na 20 ATM bych u těchto hodinek nedělal, ale test na 10ATM určitě. Jde i o to, že pokud má hodinář vybavení na zkoušení vodotěsných hodinek, jákékoliv, tak to určitě dobře zavře. U někoho kdo o vodotěsných hodinkách ví něco jen z doslechu, bych se toho bál.

Hlavně nevěř takovejm radám - ,, Když je to nový a dobře to utáhneš, tak to musí těsnit''

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...