Jump to content

Recommended Posts

Posted

Obrovská strojovna a parádní tikot v relativně malém (42 mm) pouzdře, to byly hlavní motivy pro nákup těchto hodinek. Toť oficiální verze. Neoficiální pak je ta, že jsem měl prostě roupy a mé IWC trávily čas u Dušáka.

Jak je u pana Kemmnera zvykem, trojdílné pouzdro je velmi precizně zpracované. Samotné tělo pouzdra je kartáčované, luneta a rám dýnka jsou leštěné. Safír je vybaven velmi výkonnou antireflexní vrstvou jak na vnitřní, tak na vnější straně. Zajímavý je ciferník, který na první pohled vypadá jako smalt, barvou mutuje mezi bílou a lehce krémovou barvou. Ručky rozhodně nebudou modřené teplem, přesto finální úprava takovým dojmem působí - podle světla se barva mění od velmi světlé modré do skoro černé.

K Unitasu tady už asi bylo řečeno vše, snad jen, že v těchto hodinkách je velmi pěkně upravený ženevskými pruhy a modřenými šroubky. Natahování je příjemně sametové, tikot uspokojivě hlasitý!

Řemen, který byl k hodinkám dodán, mě zrovna nenadchl (těžko říct, jestli je to koženka nebo kůže), proto jsem k nim zakoupiltmavě hnědý Di-Modell Jumbo.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Druhé Kemmnery, co byly v prodejní sekci, nad kterými jsem uvažoval, poměr cena/výkon je prostě luxusní, navíc neokoukaná značka. Vždy mě odradila jen absence datumovky (světe, div se, u Unitasu :) ), ale jednou to, počítám vyjde, a zkusím je.

Gratuluju! A ten řemen jim prospěl.