michal_45 Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2013 ... dneska jsem pri hledani informaci o hodinkach, ktery pouzival sovetsky ci rusky vesmirny program, narazil na dva podobne clanky, ktere mapuji pouziti sovetskych hodinek od gagarina, pres celou sovetskou eru ( i remek tam je se svejma poljotama ) ... rusky : http://kingowatch.livejournal.com/19163.html anglicky : http://www.netgrafik.ch/russian_space_watches.htm p.s. doufam, ze se neopakuju a ze to nekde neni ...
odjinud Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2013 Jo, už se tu řešilo, že zrovna např. Remek je tam blbě a že to nejsou OKEANY... :-)
Návštěvník swanieck Odesláno 14. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2013 Jo, už se tu řešilo, že zrovna např. Remek je tam blbě a že to nejsou OKEANY... :-) Já viděl soudruha Vláďu Remka na fotce v kosmonatské kostýmku a měl klasický Poljot Chronograf 3133 se světlým cifrem....ale třeba jich měl víc
villain83 Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Já viděl soudruha Vláďu Remka na fotce v kosmonatské kostýmku a měl klasický Poljot Chronograf 3133 se světlým cifrem....ale třeba jich měl víc No,jak bylo receno,uz se to tu resilo,da se to dohledat,ale on prave nemel,myslim,tu klasickou verzi,pokud vim,napis Poljot byl v azbuce,mimochodem,Petr_P tu o tom ma snad cely vlakno..
Petr_P Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 .....,mimochodem, Petr_P tu o tom ma snad cely vlakno.. Celé vlákno to není, ale jen pár příspěvků v tomto vlákně o ruských kalibrech.
mkshort Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 (upraveno) Jak bylo řečeno výše u Vladimíra Remka je nutná malá oprava... Upraveno 14. listopadu 2014 uživatelem mkshort
mkshort Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Což potvrzují i další fotografie.
mkshort Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Nicméně, zda byly s ciferníkem s latinkou či azbukou se asi nedovíme.
odjinud Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Tak letěl v 1978 a Poljoty se dostaly mimo ruskou armádu do volného prodeje (+export) až v 1983, takže podle měl azbuku.
Návštěvník eloga Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 jo letěl ve čtvrtek 2/3/1978 odpoledne našeho času, slyšel jsem to zvláštní hlášení na rádiu Hvězda s předem upozorňovanou "Zvláštní událostí". V pět odpoledne to vyšlo ven. To už byl náš kosmonaut závozník, jak se tehdy říkalo, nahoře i s hodinkama a pak byl slavnej ježto se zúčastnil.**
mkshort Odesláno 15. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2014 Také jsem pamětníkem. Bylo mi tehdy necelých 8 let a ležel jsem se spálou v Thomayerově nemocnici v Krči. Celý pokoj jako jeden muž stál večer na parapetu okna a vyhlížel nějakou pohybující se tečku na obloze. Mám dojem, že marně...
Návštěvník eloga Odesláno 15. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2014 to je také dobrý zážitek, vidím, že to bude stát za zvláštní stránku - Jak jsme prožívali Remka na orbitě jako začínající chronomagoři. Mám to někde v textech, ale musel bych to předělat, aby to bylo přijatelné a pochopitelné z dnešního chronomagorského hlediska. Byl jsem tehdy na vojně a to byla poněkud jiná "nemocnice". No ale vzpomínky na staré časy patří také k životu, měl jsem tehdy maturitní primky, abych to upřesnil.**
Návštěvník eloga Odesláno 15. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2014 (upraveno) Hodinky s azbukou bude správně, bylo to pokládáno za "vyšší" úroveň velení a ruština zásadní komunikační protokol, standard pro náčelnictvo Varšavské smlouvy, takže tady v případě kosmického letu je to naprosto jasné. Azbuka.** Upraveno 15. listopadu 2014 uživatelem eloga
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Ač ta dedukce výše ohledně azbuky se zdá být logická, trochu to zpochybním. Nicméně netvrdím, že to dokazuje opak, jen zamlžuje.WUS fórum uvádí následující - viz obr. níže.Rok 1982 sice není 1978, ale je to před rokem 1983. Obrázek grafiky vs. rok výroby také uvádí, že POLJOT latinkou existuje už od r. 1977.
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Ještě jedna fotka jako bonus.
mkshort Odesláno 18. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2014 Btw pozná někdo, co za ???? má na ruce Gubarev? Dle infa z web stránek zmíněných v prvním příspěvku měl mít hodinky SEKONDA...navíc jsou to exportní hodinky s latinkou, když v tu dobu byly k dispozici tytéž jako domácí POLJOT (latinkou) a samozřejmě ??????.
Návštěvník eloga Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 (upraveno) jo, ten odkaz na WUS je sice obecně zajímavý, pro sběratele na západě v Kanadě, Francii, Španělsku atd., ale tam se řeší jen něco mediálně a na úrovni sběratelů, což je v podstatě něco úplně jiného než co zajímá nás, kteří jsme měli nahoře skutečného kosmonauta. A nám jde o kosmonauta a jeho velitele, kteří byli vybaveni ruskými hodinkami. Tedy jinými slovy, jejich hodinky byly součástí letu i z vojenského hlediska. A to bylo ve skutečnosti jediné, které bylo důležité a sledováno. Takové kratochvíle a vtípky jako Američanéí na v Apolu a na měsíci si tam a tehdy už teprve ne vůbec nemohli ani dovolit ani na to pomyslet. Zejména je důležité vědět, že i kosmickému letu se velí, že příprava i vybavení je dáno a vše spadalo pod raketová vojska strategického určení. Připojené obrázky kosmodromů - který myslíte, že je pro ruské síly samozřejmý a srozumitelný i když ve skutečnosti jde v tomto případě jen o hodinky a o časové údaje?*I když je tam na WUS jeden moment, který se tady k tomu tématu váže, sice obrázek a info, že hodinky OKEAN v azbuce, měl na Sojuzu23 v roce 1976 kosmonaut Rožděstvenskij. K tomu bych jen uvedl, ať se to dnes může zdá z nevojenského hlediska směšné zejména konzumentům, že vojenští letci a kosmonauté byli prokádrovaní lidé na nejvyšší státní a tajné úrovni, že kosmonauté byli především vojáci ve výsostném postavení v kosmickém prostoru, že v ruském vojsku a velení se nepřipouští žádná svévole a demokracie, všechno je na povel a předem dáno, všechno je zásadně ruské, inostránci z Varšavské smlouvy se musí s ruštinou identifikovat. Žádná ruská vojenská obsluha čehokoliv ani dělové baterie na Usuri ani řízení kosmických letů na Krymu či Bajkonuru prostě hodinky s latinkou mít nemůže. Takže já myslím, vycházím z dobových zkušeností, že ruské hodinky s latinkou byl exportní artikl, ale až později, když se ty projekty a lety povedly a kosmonauté se vrátili a přežili. byl to komerční tahák, ne nástroj kosmického letu, proto bych řekl, že kosmonauti měli ty s azbukou.Všechno ostaní jsou jen mediální tahanice o něčem, co lidé ze západu vůbec nechápou a ani nikdy nepochopí. Otázka tedy je, jestli se takové informace mohou získat v Rusku samotném nebo od našich lidí,. což byli jen Remek a jeho náhradník Pelčák. Akdyby ale přece snad - tak že by kosmonauti načali perestrojku už před Gorbym....**K tomu je ještě zajímavý pojem - Buran-Poljus, stojí za čtení.http://technet.idnes.cz/pacner-spioni-nad-bajkonurem-dip-/tec_vesmir.aspx?c=A120820_132307_tec_vesmir_mlaa toto ?????? ??????????? ???????? ?????? http://www.plesetzk.ru/index.php?p=1980&d=doc/disaster**myslím tedy, že na tom byli jako Rožděstvenskij v Sojuzu 23, což ta stránka WUS ukazuje a dokazuje. Upraveno 19. listopadu 2014 uživatelem eloga
Návštěvník eloga Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 (upraveno) ještě k tomu, no třeba mám jen po létech utkvělou představu, ten německý kosmonaut Jahn co pak letěl po Remkovi měl hodinky Ruhla vyrobené pro tuto akci, takže jak říkám, když nám to poví Remek nebo Pelčák, dá se tomu věřit, jinak se můžeme přesvědčovat nahoru a dolů.Já jen, že jsem měl strýce, který sloužil v Moskvě na štábu VS, všechno vybavení bytu a rodiny bylo zásadně ruské, to pod Brežněvem to ani jinak nebylo možné. Žigulíka si vyzvedával v roce 1975 přímo v Togliatti a jel do Moskvy po ose. Žigul byl ruský stroj - vydržel vše, jezdil po cestách i necestách přes třicet let.... Hodinky mívával Glashutte, ale to byl ještě v Milovicích, pak měl ruské, zlaté, ale už nevím jaké. ** Upraveno 19. listopadu 2014 uživatelem eloga
odjinud Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 No tak asi budeme muset napsat Remkovi maila :-) Kdo se toho ujme? :-) Ač ta dedukce výše ohledně azbuky se zdá být logická, trochu to zpochybním. Nicméně netvrdím, že to dokazuje opak, jen zamlžuje.WUS fórum uvádí následující - viz obr. níže.Rok 1982 sice není 1978, ale je to před rokem 1983. Obrázek grafiky vs. rok výroby také uvádí, že POLJOT latinkou existuje už od r. 1977.
Arkham Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2014 To není vůbec špatnej nápad zkusit se optat přímo jeho.Bylo by hned jasno a on by byl rád že se na něj nezapomělo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se