Mirek48 Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 (edited) Prosim o radu,kde nechat opravit tyto hodinky.Po padu na zem(drevena podlaha) se ulomil cep hridelky " 30-minute counter "Mistni hodinar bohuzel nedokaze sehnat nahradni dil. Predem diky za radu. Mira. Edited December 5, 2013 by Mirek48
Jakubisko Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Hodinky vyrobila Eterna. Hledej jejich servis.
tondako Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 To si připrav pěknej peníz. Je v tom stroj ETA 2894 a tady nejsou levné opravy a vůbec né po pádu. Zavolej Hanákům do Brna, ty to dělaj.
Mirek48 Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 Bohuzel nedelaji,ale nabidli mi sprostredkovani opravy...tak uvidim jestli se oprava vubec vyplati...koupil jsem je v USA nove a velmi levne...
tondako Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 U tohoto stroje se špatně shánějí součástky do chronografového modulu, Což je tvůj případ, když máš uraženou hřídel s ručkou. V některých případech je poškozené i spodní ložisko těchto kol a to je na výměnu základny. Součástky na tento chrongrafový modul mají dostupné pouze autorizované servisy, jinak se nechá sehnat tento modul kompletní, ale stojí asi 10.000,- Kč. Někdy se ještě stane, že v důsledku pádu se poškodí jedna nebo obě nožky číselníku, teď záleží na servisu, jestli se to povede opravit, nebo ti rovnou daj novej. No v každém případě ti držím palec, ať ti to výjde co nejlevněji.Dej sem pak zprávu jak si dopadl.
Mirek48 Posted February 22, 2014 Author Report Posted February 22, 2014 Jen se chci zeptat skusenejsich...je cena opravy adekvatni k tomu,ze hodinky byly kupovane cca. pred rokem nove (jsou porad v zaruce) a nikdy neotevrene?Za nove jsem zaplatil 45tis.CZK Koupeno v USA.Dik za Vase nazory. Vážený zákazníku, zasíláme Vám slíbenou informaci o ceně za opravu Vašich hodinek Porsche Design, číslo zakázky x5579. Hodinky byly přeposlány k dodavateli.Navrhovaný postup opravy dodavatelem: 1) Celková oprava stroje s kompletním přetěsněním pouzdra, tj. nové těsnění korunky, těsnění víka, těsnění skla víka, těsnění lunety, bude dodán nový originál set ruček, nový originál číselník, provedena renovace pouzdra, toto vše v ceně 28.900,-Kč +145,-Kč za poštovné, pojistné, balné, termín 6 týdnů od potvrzení kalkulace, záruka na opravu 1 rok.2) K výše uvedené ceně navrhují dodat nový pryžový řemínek, cena za opravu včetně nového řemínku bude činit 33.400,-Kč+145,-Kč za poštovné, pojistné, balné, termín 6 týdnů od potvrzení kalkulace, záruka na opravu 1 rok
tondako Posted February 22, 2014 Report Posted February 22, 2014 Já jsem ti to říkal, že to bude drahý. Že je jim teprve rok, není důležíte, průšvih je , že ti spadly. Tenhle typ stroje je na to hodně citlivý.Dělal jsem před časem jedny podobný, musel jsem vyměnit ten chronomodul celý. Naštěstí to číselník a ručky přežily bez vážné újmy a daly se použít. I tak to s přetěsněním vyšlo toho zákazníka asi na 18.Ta cena opravy je hustá, ale ono to tak asi je.Otázka je jak dalece je vše co ti jmenovali nutné skutečně měnit. Třeba to celkové přetěsnění u rok starých hodinek? Nebo ten číselník? Pokud jsou ulomeny nožky, dá se to opravit. Celá sada ruček, pokud je poškozená jedna mimostředná? To jsou ty autorizované servisy.Koukal jsem, že si z Lípy, nechceš si udělat někdy výlet do Liberce?
Recommended Posts