Přejít na obsah

OMEGA Seamaster cosmic 2000

pepescom

Doporučené příspěvky

Už dlhšie sa chystám napísať niečo o týchto hodinkách, ktoré mám asi rok. Kúpil som ich od jedného pána v dezolátnom stave za dobrý peniaz. Nebol by som sa do toho púšťal, ale ciferník, ručičky a strojovňa boli OK. Jedná sa o radu Seamaster  cosmic 2000, ktorú OMEGA robila v 70tych rokoch a bola zvláštna tým, že hodinky mali dve púzdra. Vnútorné púzdro so strojovňou zaisťovalo VR 60m a to sa vkladalo do pohľadového vonkajšieho púzdra, ktoré dávalo hodinkám konečný tvar.  Hodinky majú na moju ruku veľmi príjemný priemer 38mm a veľmi dobre sa nosia aj vďaka spodnej strane, ktorá kopíruje tvar ruky.  Pri renovácii bol najväčší problém s otvorením vnútorného púzdra, kde je dníčko lisované do tesniaceho krúžku a autorizované servisy omegy mali  špeciálny nástroj, ale našťastie mám šikovného hodinára, ktorý vie , ako na to. Výsledkom renovácie sú v podstate nové hodinky a renovácia zahŕňala kompletný servis strojovne, výmena tesnení, nové sklíčko a renovácia puzdier. Výsledok vidno na fotkách. Jediným nedostatkom je veľký ťukanec na púzdre, ktorý sa nedá odstrániť bez zmeny tvaru púzdra, čo som nechcel a tak ostal ako pamiatka na predchádzajúceho majiteľa.

Technické parametre:

púzdro nerez, vonkajšie kefované, vnútorné leštené, priemer 38mm, rozteč nožičiek 20mm

sklíčko minerálne flatt

dníčko nerez lisované do tesniaceho krúžku

cifer maslovej farby, ručičky asi nikel

WR 60 m

komplikácia - dátum

strojovňa automat s ručným náťahom caliber 1012, 23 kameňov, central sweep second hand, rezerva náťahu cca 35 hodín zistená

Priložené foto moje, môjho hodinára a web

Zdroj:

post-33801-0-38917600-1388145875_thumb.jpg

post-33801-0-60176300-1388145893_thumb.jpg

post-33801-0-04516100-1388145912_thumb.jpg

post-33801-0-54051100-1388145930_thumb.jpg

post-33801-0-61078900-1388145941_thumb.jpg

post-33801-0-34903600-1388145953_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z dezolátního stavu parádní, nositelné vintážky, gratuluju !

Ještě přeleštit sklíčko a bude ;)

(jinak i ten vryp v pouzdře se dá "zalepit" ale je to drbačka, to jen, kdyby Tě to moc štvalo, ale jsem si jistý, že v reálu to působí méně rušivě než na fotkách)

Odkaz ke komentáři

z dezolátního stavu parádní, nositelné vintážky, gratuluju !

Ještě přeleštit sklíčko a bude ;)

(jinak i ten vryp v pouzdře se dá "zalepit" ale je to drbačka, to jen, kdyby Tě to moc štvalo, ale jsem si jistý, že v reálu to působí méně rušivě než na fotkách)

To sklíčko je foto "pred" a ten vryp ma vôbec netrápi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...