olson21 Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2013 Zajímalo by mne, zda jste se někdo setkal s palubními hodinkami z německých mašin II. WW, kromě klasických značek Junghans, Askania nebo Kienzle? Pokud by měl někdo třeba foto, a rozhodl s podělit o ně, pak by to bylo super.
villain83 Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2013 Asi myslis hodiny,nikoli hodinky..zkus to hodit do vyhledavace,divil bych se,kdyby tu Petr_P nemel o tomto tematu vlakno...
olson21 Odesláno 27. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2013 Tak já to tady celkem prošel a nic mi to nehodilo, ikdyž netvrdím, že jsem se nemohl přehlédnout. Nicméně hodinky v německých letadlech byly opravdu spíše hodinky než hodiny , alespoň co jsem zatím viděl.
M-72 Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2013 (upraveno) Tak já to tady celkem prošel a nic mi to nehodilo, ikdyž netvrdím, že jsem se nemohl přehlédnout. Nicméně hodinky v německých letadlech byly opravdu spíše hodinky než hodiny , alespoň co jsem zatím viděl. Přijde mi to trochu komické nazývat něco, co má v průměru 60mm a na hloubku 30mm hodinkami (Junghans) Všeobecně je to nazýváno: palubní hodiny edit-vždyť to máš i v nadpisu Upraveno 27. prosince 2013 uživatelem M-72
olson21 Odesláno 27. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2013 Myslím, že polemizovat o tom, zda je nazývat hodinkami nebo hodinami, nebylo záměrem tohoto vlákna. Nazval jsem je hodinkami, protože ve srovnání např. s AČS-1M jsou podstatně menší
Klotzman Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 (upraveno) Tady ses díval ?http://www.deutscheluftwaffe.de/instrumente/katalog/Katalogmenue/web/new%20site/frames2/KatalogMenue.htmEdit: Nejde dát odkaz přímo na stránku. Vlevo si najdi Geräteart a pak Borduhren. Upraveno 9. ledna 2014 uživatelem Klotzman
olson21 Odesláno 9. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Tyhle stránky neznám. Děkuji super Další informace.
Petr_P Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 (upraveno) Dovolím si doplnit informace. Pokud má někdo opravdu vážný zájem o hlubší pochopení problematiky časomír německé Luftwaffe za druhé světové války, včetně palubních hodin (aircraft instrument panel clock /Flugzueg-Boarduhren), tak velmi doporučuji investovat do následujících publikací: 1) Německý autor Konrad Knirim a jeho fenomenální dílo ?Militäruhren - Band I: Zeitmessung beim deutschen Militär / Military Timepieces ? Vol 1: 150 Years Watches and Clocks of German Forces?; ISBN-10: 3-89355-232-4. Více zde. Malá ukázka jeho přístupu k problematice je vidět na několika článcích, které publikoval na svém webu ve formátu PDF: ?Navigational timepieces of the Luftwaffe?, ?Navigationsuhren für die deutsche Luftwaffe, Teil 1? a ?Navigationsuhren für die deutsche Luftwaffe Teil 2?. Také občas publikuje střípky informací na zahraničních diskusních fórech ? třeba na fóru Military Watch Resource (MWR) pod přezdívkou ?kfranzk? v tomto vlákně. 2) Druhé dílo, které vhodně doplňuje Knirima pak pochází z pera anglického autora, který používá obchodní značku Ulric of England, a jeho dílo ?German Military Timepieces of World War II, Volume 2?; ISBN-10: 0-9529103-6-5. Více zde. Upraveno 11. ledna 2014 uživatelem Petr_P
Klotzman Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 Díky za tip, - i když 148 Eur je teda pěkná darda.
olson21 Odesláno 13. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 No nádhera, jen ta cena je fakt vysoká. I když asi úměrná kvalitě knih. Mohli by je koupit k nám do knihovny, rád si tam posedím
zelez Odesláno 31. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2020 A opět oprášíme starší vlákno.Aneb co všechno se ještě dnes dá najít:Německé Borduhr Bo-UK1 https://www.deutscheluftwaffe.de/fl-23885-borduhr-bo-uk1-1944
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se