jirka2 Odesláno 6. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2006 To dehyl: Ještě jsem si vzpoměl právě na ten odkaz co Ti poslal Jeremy a předběhl mně.Tam máš počet otáček na maximální natažení strojku, že? Jen pro zajímavost, ptal jsem se na to ve firmě ETA, kolik otáček rotoru odpovídá např. polovině natažení hnací pružiny. On mi přesně neodpověděl, jen řekl, že to počítají jinak a to: 16 otáček za minutu během hodiny (když počítám x60= 960 otáček za hodinu). Nevím co tím měl na mysli - zda-li průměrné otáčky "grilu"(?) Chtěl jsem si totiž udělat gril, tak jsem chtěl vědět počet otáček na plné natažení. No ale to je více než těch 650 jak prezentuje Orbita. Tak si to nějak přeber. Doufám, že jsem Ti v tom neudělal guláš.
falkkon Odesláno 6. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2006 já někde u prodejce watchvinderu četl těch asi 900otáček za den,mám to tak, a nezastavují se. Mám to 4x 15min,při 1ot za 4vteřiny.
falkkon Odesláno 6. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2006 ale můžu to zkracovat a pak dám vědět kolik je minimum.
falkkon Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Od včerejška večer to testuju,ale dovedete si představit to sebeobětování nedát na ruku pár dní RLT 12??????? (je tam ETA 2824-2)
Honza49 Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Já jsem hodinky nechal dojít, pak jsem to dal na gril, točil 5 minut a nechal zase dojít. Šly přesně 3 hodiny. To znamená, že je musím točit 40 minut, aby šly celý den. (Seika5, 10 ot/min)
dehyd Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 >>> honza49: - jestli jsem spravne pochopil ten rezim otacky/den, tak ty tvoje pracujou pri 400 ot/den (10 ot. za minutu x 40 minut) ??? to se mi jevi nejak malo vzhledem k beznym udajum v te Jeremyho tabulce, nebo je to mozna pro Seiko normalni - treba jsem ale spatne pochopil tu logiku, tak me kdyztak uvedte na pravou miru...
Honza49 Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Možná, že v té tabulce je maximální natažení, a to je možná 36 hodin
dehyd Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 ..."honza49": - no prave ze v ty tabulce jsou uvedeny obratky na den (neuvadej "plnej natach"), tak se mi zda, ze uz maj prepoctenej natah na jeden den chodu, jakozto porovnatelnou jednotku...
Honza49 Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Aha, já na to přišel zkouškou........... Nedíval jsem se do tabulek.
falkkon Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Tak jsem poctivě za maximálního úsilí nenosil jedny hodinky s automatem a stačilo jim na natahování 3x 15min.denně,takže to samý jako Honza 49.
mechano Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Pánové, hodně záleží na konstrukci samonátahu. Třeba Seiko umí natahovat hodně rychle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se