Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po mém okolí se pomalu začíná šířit povědomí o tom, že jsem se totálně zcvoknul. Při včerejší návštěvě tchána jsem obdržel malou kupičku ocele a skla a když jsem to rozbalil, tak jsem našel sice možná obyčejné kousky, ale v docela zachovalém stavu. 

1. Ruhla Chronograph Antimagnetic

V době kdy si je v DDR tchán kupoval ,tak údajně stály pár marek. Není to žádný zázrak. Dle toho, co jsem se dočetl se Ruhla stala první továrnou na sériovou výrobu hodinek. Není tam jediný rubín, ani náznak kamene, vše běží na kovu. Ale světe div se, včera večer jsem je natáhl a ještě dnes pořád běží, takže rezerva nátahu více než 24 hodin. Přesnost vysleduji a dodám. Dle slov tchána jsou unikátní, hlavně tím, že ještě jdou :-) Říkal, že některým kamarádům přestaly jít třeba po 14-ti dnech a už se nikdy nerozběhly, takže zřejmě vyjímečný kus :-) Až budu mít příležitost, tak je chci otevřít. Lumi svítí i po těch letech jako sviň.

Mám dva dotazy:

a) nevlastní někdo z vás nějaký nefunkční kus těchto, či podobných? Jak je na fotkách vidno, tak chybí jedno ovládací tlačítko chronografu

B) na fotkách je vidět zvláštní odepínání tahu, poradí někdo jak na to a kde by se dal sehnat nějaký náhradní, třeba neorigo? A dají se třeba sehnat i řemínky s tímto zakončením. Podle toho co jsem dohledal toto zakončení by mělo mít i Galshutte a některé další značky

Za případné upřesnění budu vděčný.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Další kousek:

2. Prim, pravděpodobně kalibr 52 (pro upřesnění prosím místní primkaře, ale zatím jsem je neotevřel)

Jedná se pravděpodobně o obyčejné hodinky, kterých je všude tucet. Na Aukru se draží do 500,- CZK Ale jsou v dobrém stavu, takže pouze přeleštím sklíčko a vystavím si je do krabičky. Takhle směšný průměr se na mojí ruku nehodí :-)

Tyhle dárky nepustím a po přeleštění si myslím, že hlavně Ruhla udělá ještě trochu radosti

Odesláno

Jojo - je to kalibr 52. A pouzdro na ruhly - hlídej si aukro - skutečně se většinou zastavily a byl konec a tenhle stroj je dé facto neopravitelný(je to ze zbytků materiálu z konzerváren), takže se naopak většinou dochovala slušná pouzdra.

Odesláno

Jojo - je to kalibr 52. A pouzdro na ruhly - hlídej si aukro - skutečně se většinou zastavily a byl konec a tenhle stroj je dé facto neopravitelný(je to ze zbytků materiálu z konzerváren), takže se naopak většinou dochovala slušná pouzdra.

Díky Honzo za potvrzení 52.

Odesláno (upraveno)

Opravdu plodný příspěvek k tématu..... :-( 

Když nám někdo pochválí hodinky, tak většinou poděkujeme! Je to bonton...chtěl jsem Ti napsat, že Ti to tlačítko z nějakých zničených co mám doma pošlu, ale nevím, jestli to je dost k tématu.  :cheers:

Nebudu jízlivý, takže pokud neseženeš, pošlu Ti ho, ale mám jen z těchto modelů, ale asi budou stejné, ne?

EDIT: foto není mé, ale povedlo se, i když luneta je z jiného modelu od Ruhly. 

20120505100642.jpg

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odesláno

Jsi ve vlákně Pochlubte se... a tady se převážně chválí a gratuluje.Takže i já Ti gratuluji a doufám,že se nedočkám stejné odpovědi,jako první gratulant.(souhlasím,až příliš strohý) Tvůj Ruhla kousek mi připomněl konec sedmdesátých let,kdy jsem jeden podobný vlastnil.Na tu dobu to byl docela průkopnický kousek na bílém kaučuku.Vzpomínám si,jak poctivý kus ocele to byl.Bohužel se mi povedlo strhnout ruční nátah a bylo vymalováno.Už ani nevím kde a jak skončily a mrzí mě to.No i ten náš chronoživot má chvíle,co nejdou vzít zpět.

Odesláno

Děkuji za komenty a trochu sáhnutí do svědomí. Jasně, jsem rád, za každou odezvu. Byť očekávám trochu obsáhlejší, ale tímto se omlouvám uživateli Vikinho za jízlivou odpověď. Matně si vzpomínám, že jsem ji taky párkrát použil  :cheers:

To Rodkopf: Mám pocit, že mé chronography mají tlačítka trochu menší. Samo, že budu rád, pokud nějaké vlastníš, tak se jich rád ujmu. Pokud můžeš postrádat pár (myšleno tlačítek), tak to trochu zbastlím a až narazím na nějaké starší za rozumnou cenu na Aukru, tak to prohodím zpět. 

To Deamonultimate: Díky, píšeš, že jsi je měl na kaučuku, víš jak se ten tah mění a zda existuje nějaký výrobce, který upravuje koncovky kaučuků či kůží na toto zakončení? Tady je ruční nátah řešen tak, že se natáhne a dál už to nejde, prostě se to zarazí.

Odesláno

Měl jsem tyhle kousky asi tři různé druhy, včetně těch Tvých, myslím že tlačítka byla stejná. Na aukru se objevují běžně, určitě na nějaké narazíš. Problém kalibru bylo uložení setrvačky bez kamenů, jenom v takovém důlku. Měnilo se to celé jako kompletka, jeden hodinář jich měl několik jako zbylé náhradní díly. Pokud je člověk chce udržet v chodu, vyplatí se ještě pátrat po starých zásobách. Tah jsem měl zkrácen a stejný jsem nesehnal, později jsem to již neřešil. Jak píše Honza, dá se to přehodit do jiného pouzdra a je klid.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...