Přejít na obsah

Glashutte 17 rubis

Albert.one

Doporučené příspěvky

Zdravím. V pozůstalosti se ke mě dostaly tyto hodinky. Jdou, jsou natahovací. V oblasti hodinek teprve začínám a proto se obracím na širokou chrono-veřejnost. Zajímá mě co to je za model, jak jsou asi hodinky staré a který hodinář v Brně by si poradil s jejich lehkou renovací (strojek je pravděpodobně uvolněný, nebo něco je uvolněné) a já je chci nechat trošku poladit a pak je nosit. Nemám v úmyslu je prodávat, ale do budoucna, jakou asi mají hodinky cenu (pokud nějakou mají, protože vím že nutně né všecky staré věci jsou cenné). Děkuji za informace, v dalším příspěvku přiložím fotografie. Díky, Albert. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...

po dědečkovi se to vyplatí, ale tohle nemusí vždy platit, záleží na konkrétním případu.

Tyhle  GUB - ta kůže se psem tam byla nebos jí tam teprve dal? Jestli tam už byla, tak je to skoro relikvie v rodině, to bych k hodináři na revizi strojku klidně zadal. Tak moc to zase stát nemůže, aby tě to nepoložilo a podle zjištění stavu výsledku si pak můžeš rozmyslet co dál, prodat nebo nechat v šuplíku se dá vždy.

**

:notworthy:

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Ta kůže se psem tam byla,našli jsme to ve starém sekretáři,nedělal jsem s tím vůbec nic.Dědeček zemřel v r.2007 a teprve ted se dělal

pořádek na domě.(Slovensko-Liptov).Nejsou to jediné hodinky které jsme objevili,máme ještě troje primky,a ty po nátahu jdou.Ale tyto německé

jsem tady uvedl kvůli tématu. přiložím foto,v těchto primkách se nevyznám,co jsou zač.

post-37083-0-31049800-1434969607_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jaj, Liptov, jako z Pribilinského múzea Liptovdkej dediny, pěkná krajina, tam se mi to líbilo, odpočinek po Roháčích,,,, :photo:

Já bych ty Gubky tedy nechal udělat, primky jsou taky celkem zachovalé, ty stačí jen vyčistit povrchově, zatím, ale tzhle mají lepší z¨pravděpodobnost přežití ve sbírce.  Tedy abych to zktrátil, dej si je rozchodit k hodináři GUBky, jim to prospěje a ty s tím jen získáš. Primek je dost na ty není spěch....

**

:notworthy:

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hodinky se mi podařilo rozběhnout !!!!!! .Jak jsem výše psal problém,že nejde pohnout s korunkou,tak jsem je otevřel,

abych do nich aspoň nakoukl,vzal jsem párátko,a ručně jsem protočil to setrvační kolečko (jsem laik,tak prominte asi chybný výraz) a hodinky se rozběhly na cca 2 hodiny,pak znovu párátko,a šly už celý den, a dneska šlo už trochu natáhnout korunkou.Tak radost z amaterské opravy a budu dál zkoušet natahování.

post-37083-0-28699700-1436558242_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Len do nich nešpáraj a daj to hodinarovi na kompletnu  opravu,lebo tu zotrvačku zlomiš,alebo poskodis na mnej vlások,alebo zlomiš kotvu!,Hodinky maju velku cenu.Caliber si presne nepamatam ,mozno Gub 69.1

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ak nezozenies opravara,mozno ti ich komplet  urobim  ak bude cas Vymenim skličko,korunku ak chces , sekundovu rucku atd.Su GUB 69.1.,ked ich otvoris ,je tam okolo strojceka taky mosazny kruzok co drzi stroj.Neviem teraz ci mam  čiselnik.Nove su na nete za 400?.Ja sem na chromag chodim velmi malo.

Upraveno uživatelem hodinar 1953
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...