Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám cca rok hodinky Vostok Europe se strojkem 2432. Presnost je pro me vynikající, usadila se (do 10 sekund/24). V oprave v ramci zaruky byly jednou, kdyz mi zustala pri unorove zmene datumu korunka v ruce - v poradku opraveno. Posledni dobou se mi zdá ze asi nefunguje automaticky nátah tak jak má, obcas se stava ze hodinky musim dotahovat, coz nedelam rad, korunka je sroubovaci a lehce vyosena pro vytazeni (cert to vem). Jak mam poznat je-li to v poradku? Vlastne ani nevim na jakem principu to funguje ... Nedelam manualne, vetsinou sedim u pocitace a hodinky mam na leve ruce. Pri prudkem pohybu je slyset ze se kyvadelko slusne roztoci, nekdy to chytne i takovy "hnaci moment" ze je primo na ruce citit jak se hodinky rozvybruji jako by se perko zpetne vytacelo pres kyvadelko, nekdy se slysitelne roztoci zcela volne. (jako by neprenaselo pohyb dal) Nejlepsi je ze to dela jenom nekdy ... kdyz jsem je daval do opravy s tou korunkou, zkousel jsem to demonstrovat a nic - tak jsem se na to vykaslal a zapsal jen tu koruku.

Proste mam pocit, ze se casto nedotahuji, ale jelikoz neznam princip, nevim, je mozne ze by to par dni fungovalo a pak treba tyden se muselo dotahovat? Jako by neco bylo tak napul v neporadku ... nikdy jsem je neotviral ... jsou to lacine hodinky ale mam je docela rad ... Diky za rady!

Odesláno

Proste mam pocit, ze se casto nedotahuji, ale jelikoz neznam princip, nevim, je mozne ze by to par dni fungovalo a pak treba tyden se muselo dotahovat? Jako by neco bylo tak napul v neporadku ... nikdy jsem je neotviral ... jsou to lacine hodinky ale mam je docela rad ... Diky za rady!

Najjednoduchšie je odpozorovať na perovníku skrutku, či sa točí pri pohybe hodiniek. Zapamätaj si pozíciu tej skrutky (je to na tom najväčšom ozubenom koliesku) a začni hýbať hodinkami, aby si roztočil ten rotor. Stačí pár otáčok a ak sa skrutka na pérovníku pootočila, tuším doprava, tak Ti tú pružinku rotor ťahá. U tohto kalibru je úplne ľahostajné, či ide rotor doprava, alebo doľava.

Odesláno

po otevreni ...

netaha, jen obcas ufukuje, zopaknu to rano az nebudou tolik natazene ... nebo radeji zitra vecer

jinak tedy uvnitr zadny zazrak ... co jsem schopen velice laicky posoudit smile.gif

Odesláno

musí to naťahovať vždy....automaty nemajú koniec naťahovania. Je to zariadené tak, že ak by to už malo byť natiahnuté, tak pero v perovníku prešmykne a opäť môžeme doťahovať. smile.gif Takže, ak to len "ufukuje" ako píšeš, tak je problém so samonáťahom. Musia do servisu, nič sa nedá robiť.

Odesláno

no ... tak jsem to rano zkousel .... uz to zase natahuje ... jak jsi psal, sroubek se hyba, neni potreba extram moc otacek aby to bylo viditelne, necham jim jeste cas, nakonec jsou stale v zaruce ... a pokoukavam po nejakych dalsich pomalicku ...

kazdopadne dik za radu!

Odesláno

Kamile_m : Nechápu, jak můžeš mít POCIT, že se hodinky nedotahují ? Jednoduše když se ti zastaví při běžném nošení (min. asi 8 h denně), tak něco není v pořádku. Já mám 2 hodinky od Vostoku - K-3 a Red Square. Jsou to výborné hodinky a přesnost je tak +- 5 vteřin za den. Obecně nechápu, proč tu tolik lidí řeší natahování automatických hodinek - vždyť AUTOMATY se natahují SAMY. Ručním natahováním automatů v nepravidelnou dobu o nepravidelný počet nátahů se maximálně zmrší přesnost chodu, protože automaty jsou skoro vždycky laděné dle režimu nošení. Nehledě na to, že u Vostoků podle mě není ta korunka stavěná na neustálé natahování, spíš jednou za 2 měsíce změnit datum ...

Odesláno

NIC K NEPOCHOPENI: POCIT protoze treba mesic se dotahuji samy a pak treba tyden vubec ... pujdou do servisu (chce to pozorne cist)

Nenatahuje tento kalibr náhodou jen v jednom směru ? Není totiž automat jako automat.

Odesláno

to Ondraj: Určite naťahuje aj do ľava, aj do prava. Mám Vostok Europe Arktika a je tam ten kaliber a aj voľným okom sa dá pozorovať, že naťahuje oboma smermi.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...